2008. október 8., szerda

Eduardo

.
20:10, Szerda (október 15.), m1
Különös történetek
50 perc
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Műsorvezető: Kepes András

EDUARDO

Kepes András műsora
Az epizód ismertetése: Eduardo Rózsa Flores - az újságíró, aki katonának állt.

Bolíviában született magyar apától és spanyol anyától. A BBC spanyol nyelvű tudósítójaként érkezett a délszláv háborúba, aztán egy nap úgy döntött, első külföldi önkéntesként beáll harcolni a horvát oldalra. Kepes András először még a harcok alatt, aztán '97-ben járt a háború sújtotta övezetben Eduardóval, most arra voltunk kíváncsiak, létezik-e béke egy háború után...

Cikk az Indexben:

Kepes András újból a tévében beszélget

Ismét az MTV-hez igazolt Kepes András, aki Különös történetek című sorozatában itt élő külföldiekkel és külföldön élő magyarokkal mesélteti el az életüket. De előtte még Gundel Takács Gábornak ő mesél majd.
Új műsorral jelentkezik Kepes András az m1-en. Az október 15-én induló, Különös történetek című műsor különös életutakat mutat be, és eközben a készítők reményei szerint tükröt tart a rendszerváltás óta eltelt korszaknak is.
„Segítenek megérteni a közelmúlt történelmét, amit a szakembereknek sem sikerült még igazán feldolgozniuk. Az egyéni sorsokat bemutató filmeken keresztül a rendszerváltás utáni közel két évtized nyilvánvalóan átélhetőbb, mint a tudományos munkákban" - mondja Kepes András.
Kepes András bemutat külföldön élő magyarokat, itt élő külföldieket, de hazánkban élő magyarokat is, akikben talán csak az a közös, hogy mind-mind egy különös - és különösen érdekes - magyar történet főszereplői. Feltűnnek a Horthy család leszármazottai, vagy Tilo Werner német színész is, aki a legelismertebb berlini színtársulat tagjaként, egyetlen magyar felmenő nélkül, egyszer csak úgy döntött, hogy magyar színész lesz. De megismerhetjük sokadszorra Eduardo Rózsa-Flores életét, sőt a dél-szláv háború szüneteiben írt költeményeit is.