2008. június 21., szombat

Who are the nazis now?

Kik most a nácik?



A dalocska refrénje:

Kik most a nácik?
Kik most a nácik?
Kik most a nácik...pont most?

FRISSÍTVE! Mindenféle zsidó provokációk mindenhol.... addig jár a korsó a kúthoz míg...

Pásztón a hitgyülis anti-magyar söpredék Szent István-t és a Turult tiltó táblával ábrázoló plakátokkal provokálnak, Weimar-ban, az ősi német városban, Türingiában, egy magát művész-nek nevező kripli "zsidó államot" szándékozik létrehozni...
A HVG: Provokatív művészet címmel jelentette meg az alábbi anyagot. A tervezett, ízléstelen bohóckodásnak halvány közé nincsen a Művészetekhez. Javaslom pontosítani: a cikk új címe: Provokatív zsidók átlépnek minden határt... (R-F.E)


Új art projekt: zsidó állam Türingiában?

Egy New York-ban született, Németországban élő izraeli művész, Ronen Eidelman provokatív ötlettel állt elő: zsidó államot kellene létrehozni a kelet-németországi Türingiában. A weimari Bauhaus Egyetem, ahol tanít, már elhatárolta magát a professzor tervétől, és nem engedi a projekt bemutatását múzeumában. Eidelman nem adja fel: június 22-én, 37. születésnapján, Weimarban nagygyűlésen és konferencián próbálja népszerűsíteni képtelen tervét.

Ronen Eidelman. Tágítja a művészet
határait.


Eidelman doktori disszertációt ír a művészet és politika határait megkérdőjelező projektről, vagyis, hogy új zsidó államot kell létrehozni Türingiában, Weimar központtal. Rögtön mini-alkotmányt, címert és zászlót is javasolt az új állam részére. Maga is bevallja, tervével „a művészetet ki akarja hozni a múzeumok és galériák gettójából az utcára”.

A németországi zsidó állam megalapítása szürreális ötletének van valóságalapja: Mahmúd Ahmadinedzsád, az Izrael Állam eltörlését javasló, holokauszt-tagadó iráni elnök egy emlékezetes televíziós beszédében kijelentette: Izraelt el kell törölni a térképről, s helyette Németországban vagy Ausztriában kellene államot alapítani a zsidók számára.

Eidelman megcsavarta az iráni elnök ötletét: nem Izrael helyett, hanem mellette akar egy másik zsidó államot. Ezt művészeti projektnek tekinti, és úgy nyilatkozott: reméli, hogy előbb-utóbb politikai mozgalom válhat belőle.

Szórólap tájékoztat a vasárnapi rendezvényről

A weimari államnak – Eidelman elképzelése szerint - bárki a polgára lehetne, aki a zsidó szellemi örökséget a magáénak vallja, vagy aki osztozik a közös közel-keleti sorsban, így palesztin arabokat is szívesen látnak majd.

Bár sokan az ötletet rossz viccnek, ízetlen provokációnak tartják, hasonló gondolatok az elmúlt évtizedekben sorra felbukkantak. Sztálin 1934-ben a zord klímával sújtott szibériai Birobidzsánba akarta telepíteni a zsidókat. A nácik 1940-ben Madagaszkár szigetére akarták átköltöztetni a zsidókat, azután a végső megoldás mellett döntöttek. Korábban felvetődött, hogy Ausztráliában kellene „Új Izraelt” alapítani, Michael Chabon író egyik regényében Alaszkába vizionált zsidó államot. Az is felmerült, hogy költözzenek vissza a zsidók Lengyelországba.

G.F.
hvg.hu

Az eszelős cionista "művész" Ronen Eidelman tézisei:
A "Medinat Weimar" 13 pontja - angolul
http://medinatweimar.org/
"Medinat Weimar" logója







A Türingiai elképzelt zsidó "állam" himnusza

2008. június 20., péntek

Szufi vers mára


¡Danzad Enamorados! "
¡Pero, no! Danzad enamorados, enloquecidos, emocionados,

Y arrastrad pavoneándoos los faldones del orgullo: es digno en vosotros."

Sháij Al-'Alawi. Diwán.

"Táncoljatok szerelmesek!
De nem úgy! Táncoljatok szerelmesek, örülten, szenvedélyesen,
és büszkén tekeregjenek ruhaitoknak szárnyai: dicsőségetekre válik."


Több mint furcsa plakát :

Provokál a Hit-gyülekezet nevű szekta

Több mint furcsa plakát került ki a Hit Gyülekezet kirakatába Pásztón. Több pásztói lakost mélységesen felháborította a jelképesen piros tiltó táblába zárt, így szinte pellengérre állított turulmadár szobor és Szent István szobor képe. (félreértés ne essék, a plakáton nem a az ide beszerkesztett kép látható - az inkriminált plakát a bejegyzésben látható)


Ezt "barátok között" is közösség elleni izgatásnak hívják.
A "hites" plakát több mint alkalmas a gyűlöletkeltésre.
Elvárjuk, hogy a vallási-etnikai kisebbségek jogaiért oly következetesen kiálló "civil" szervezetek és mindenféle prominensek ez esetben is fölemelik szavukat a félelembe kergetett többség jogainak védelme érdekében.
Elvárjuk úgyszintén, a város vezetésétől, és az illetékes hatóságoktól az azonnali és határozott fellépés az ilyen és ehhez hasonló cselekedetek jövőbeni elkerülése érdekében. Szerintünk jogos a felháborodás, a felelősök példás megbüntetése az egyetlen eszköz, mellyel elkerülhető a város hangulatának további romlása.





Szerk.: Rózsa-Flores Eduardo
Köszönet BUJE-nek!

Rózsa-Flores Eduardo: A teknősbéka az oszlop tetején

Rózsa-Flores Eduardo

A teknősbéka az oszlop tetején

A fiatalember sétál a városban. Az egyik téren leül egy padra. Mellette idősebb úriember újságot olvas. Kis idő múlva, természetesen -oh Álmok! oh, régi szép idők!- beszélgetni kezdenek. A téma, hogy hogy nem, az ország helyzete, és végül rákerül a sor Gyurcsány Ferencre is.
Az idősebb a fiatalemberhez fordulva megkérdezi:
Tudod, Gyurcsány Ferenc olyan, mint egy teknősbéka egy oszlop tetején.
A fiatalember elgondolkodik, majd megszólal:
Nem értem azt a dolgot a teknősbékáról az oszlop tetején...Mit akar ez jelenteni, mit akar ezzel mondani Uram?
Az idősebb ember válaszol:
Ha vidéken, a mezőn sétálsz, és egyszerre csak meglátsz egy teknősbékát, amely egyensúlyoz egy villanyoszlop tetején, mi jutna az eszedbe?
Mivel észreveszi az értetlenséget a fiatalember arcán, hozzáteszi:
Először: TE nem érted, hogyan került oda.
Másodszor: TE nem akarod elhinni, hogy ott van egyáltalán.
Harmadszorra: TE jól tudod, hogy egyedül, magától nem kerülhetett oda.
Negyedszer: TE biztos vagy abban, hogy nem kellene ott lennie.
Ötödször: TE tudatában vagy annak, hogy semmi hasznosat nem fog tudni tenni ott fent, semmi jó nem származhat abból, hogy ott van..
Így tehát, az egyetlen és észszerű dolog: segítséget kell nyújtanod ahhoz, hogy onnan lekerüljön.

A teknősbékát, a saját érdekünkben is, le kell venni az oszlop tetejéről!

E, minden bizonnyal tanulságos történetet, nem azért írtam, hogy megfizessenek érte, sem azért, hogy dicsőséget szerezhessek vele. Ám, miután eszembe jutott, úgy gondoltam kötelességem közre adni. Terjeszd. Ellenkezőleg, könnyen előfordulhat az, hogy a teknősbéka mindörökre ott fenn marad.

Képek mára

Dal

2008. június 19., csütörtök

Európa


és, aki belekerül....

Eszék - Szentlászló

Pár napot töltöttem Eszéken és Szentlászlón. Kepes András "újra" forgatja, az 1994-ben és majd 1997-ben leforgatott "Apropó Háború" és az "Apropó Béke" c. dokumentum filmjeit. András kiváncsi volt arra, tíz év múltán, mi változott, hegednek-e azok a bizonyos háborús sebek, megbékélt-e a nép Szentlászlón, a kelet-szlávon síkság legősibb magyar (több mint 800 éves) magyarok lakta településen. A film az ősszel lesz látható a M1 csatornán.
Pár kép az elmúlt néhány napból

Szentlászlói utcarészlet. A faluban minden ház új építésű. A háborúban, és majd a szerb megszállás hosszú évei alatt a falu házainak 96 %-ka megsemmisült, a maradék 4 % súlyos károkat szenvedett.

A Szentlászlói református templom lassan visszanyeri régi szépségét


Kopácsi Kettős János, a Horvátországi Magyar Keresztyén Egyház szuperintendense (püspöke) és fia Kopácsi Kettős Attila, Szentlászló lelkésze, a falu templomában. Az Istentisztelet alatt megtudtuk, hogy konkrét ígéretek vannak arra vonatkozólag, az újjáépítés (külső vakolás festés, illetve a templom belsejének rendbetétele) még ebben az évben befejeződik.

Az eszéki óváros főtérén

András Eszéken a horvát-lengyel meccs után

Utcai ünneplés Eszék utcain a horvát győzelem után


Ajánlott olvasmányok:

Dicsőség a hősöknek

Memento Szentlászlóért

Dicsőség a hősöknek - Emlékezzünk Szentlászló harcára

Rózsa-Flores Eduardo: Isten és a Magyarok háza még mindig romokban. A Szentlászlói magyarság bűne?

http://www.politaktika.hu/hirek/rfe_-_eszek_szentaszlo

A török fegyvergyártás a XXI században

Arming for Asymmetric Warfare:
Turkey’s Arms Industry in the
21st Century

The full paper can be downloaded here


Fegyverkezés az asszimetrikus hadviseléshez: Törökország Hadiipara a XXI. században

A tanulmány innen tölthető le

2008. június 15., vasárnap

Szünet


Pár napig nem leszek itthon, így tehát a blog-szerkesztés, beírás, kavarás pihen... Ennyi. Abur! Pá! Bok!

A tömegbe lőttek az izraeli katonák

Legalább hét palesztin megsérült, amikor izraeli katonák tüzet nyitottak egy összesereglett tömegre Ciszjordániában - adta hírül az AFP (a helyszín pontosabban Betlehem. RFE). A katonák körözött palesztinokat akartak őrizetbe venni, de a helyiek nem hagyták.

Az izraeliek egy tucatnyi terepjáróval érkeztek meg a ciszjordániai al-Doha faluba. Körbevettek egy lakóházat, és lezárták a környéket. Rövidesen több száz palesztin, főként fiatalok gyűltek össze, és kőzáport zúdítottak a katonákra, akik előbb tüzet nyitottak, majd erősítést kértek. Végül még 12 izraeli jármű, köztük páncélozott buldózerek érkeztek a településre, és feloszlatták a csődületet.

Egy palesztin biztonsági illetékes szerint hét palesztin sebesült meg éles golyóktól és gumilövedékektől. A helyszínen tartózkodó újságírók szerint több katona köveket dobált vissza a tömegre, megsebesítve az AFP francia és a Reuters hírügynökség fotósait is.

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint egységeik körözés alatt álló palesztinokat akartak őrizetbe venni, amikor a 200 fős tömeg rájuk támadt.

(FH)

Megjegyzés: bár a hír igaz, és akár meg is köszönhetnénk, hogy le is hozzák, boldogtalanná tesz ez a "próbáljunk meg úgy fogalmazni, hogy a kecske is...a káposzta is..." stílus.
Elöször is tisztázzunk pár fogalmat:
izraeli katonák: megszálló katonák
Ciszjordánia: a MEGSZÁLLT Ciszjordánia.
körözés alatt álló palesztinok: hazájuk függetlenségéért és szabadságáért küzdők...
Ha bár a hírforrás jelzi a külföldi, tiszteletet érdemlő, hírügynökségek munkatársait ért atrocitást, megfeledkezik, és nem tesz említéstarról, hogy "helyi" azaz palesztin újságírókat (WAFA) is ért támadás tegnap, valamint, hogy betörték és feldúltak a palesztin televízió helyi stúdióját és irodáit. Mindez természetesen a free speech, a szólás szabadsága, a demokrácia és az emberi jogok tiszteletben tartásának a jegyében. Itt nem felejtem el megjegyezni, hogy zsidó propagandisták untalan hangsúlyozzák a törvénytelen államuk ultra-demokratikus mivoltát, csak ilyenkor természetesen nem emelik fel szavukat, a "demokráciájuk" ilyetén felháborító és durva megsértéséért.
Azon már fölösleges kiakadnom, hogy a "magyar" hírközlő milyen pejoratív, és ezért is manipulatív jelzőt, jelzőket alkalmazz a palesztinokra, akik a saját földjükön, a saját életüket, házaikat védik..."csődület"...hát a jó édesanyát a nem tisztel szerkesztőnek. Ez ugyan abból a bértollnok fajtából való, nyilvánvalóan, amely habzó tollal alkalmazta ránk, és a tüntető magyarokra 2006-2007-ben a "csőcselékezést".

Friss videó egy másik helyszínen, Bil'in-ben fegyvertelen tüntetők ellen alkalmazott éles lövedékek hatásáról. A sérült fiatalembert elszállították a Ramallah-i Sheik Zaid korházba. Az orvosi jelentés szerint állapota kritikus.




A Palestinian News Network híradása:

ImageBethlehem / Najib Farrag - A dozen young men and young residents of Bethlehem suffered various injuries when Israeli forces invaded the southern West Bank city, neighboring Al Doha and Deheisha Refugee Camp.

Israeli soldiers used live bullets, as well as rubber-coated steel and gas. Four young people suffered the most serious injuries, with bullet wounds and one being hit with a gas canister. Some were treated on the scene while others were rushed to the hospital.

Israeli forces also injured journalist Mousa Shar, broke his camera, and shattered the windows of the car for the local Reuters camera crew headed by Mohammed Ghnya. They also attacked a WAFA news agency reporter.

Some 25 Israeli military vehicles hit the city and its environs after Israeli special forces first came quietly into Deheisha Refugee Camp early Saturday afternoon. However the invasion became more pronounced and lasted for five hours.

Youth threw stones as the Israelis opened fire. They broke into a television studio and several homes. A bulldozer began to destroy a home in Al Doha.

The soldiers surrounded a building where 20 year old Atef Abu Akr lived. He had just been released from Israeli prison two months ago. They blew open the door. At least 50 citizens were forced from their homes and rounded up, including journalists. They were kept for two hours of interrogation.

In Deheisha Camp at least 200 young people threw stones and empty bottles as Israeli soldiers opened various types of fire. The main street through Bethlehem, Al Khalil-Al Quds, was closed down. The injuries were numerous as Israeli soldiers also beat people inside their homes.

An Israeli military spokesperson claimed that the attack was carried out against a member of the armed resistance affiliated with the Fateh party.

Bethlehem’s Governor, Salah Tamari, condemned the Israeli invasion, the attack on citizens and their properties, which he said was conducted without mercy.

Tamari said, “Israel is not facing any pressure from the United States of America to stop repressive practices against our people at all levels, whether it be attacks by settlers, incursions, killings or barriers. This indicates that Israel and the US act above the law and neither are interested in ending this.”

He asked that “if the US can not stop the Israelis from expanding the settlements, or even get them to remove a checkpoint, what can the Palestinian people do?”

Bethlehem’s Governor attempted to contact the Israeli military during today’s attack in order to get them to stop, but his calls went unanswered.

Various factions throughout the Governorate said that no Israel attack will make the Palestinian people stop their struggle, give up their national rights or their rights afforded them under international law.