2008. június 24., kedd

Figyelem!!!


Előre láthatólag hétfőig nem tudok majd új bejegyzést föltenni a blogra hála valami "baráti jópofa" hacker támadásnak.
Kérem minden barátom és olvasóm megértését

SZU2? – avagy Isten nem bottal ver!

ireland.gif

Jól csinálták! Mi több, ők csinálták a legjobban!
Gondoljanak bele! Felmarkolták a rengeteg lóvét, kikupálódtak belőle, most pedig veszik a kalapjukat és angolosan – de talán korrektebbek vagyunk, ha azt mondjuk – íresen távoznak. Ezek az írek tudnak valamit, amit mi nem.
Élni! És életben maradni!

Egy biztos, történelmi pillanat, de legalábbis mindenképpen a kalendáriumok lapjaira kívánkozó esemény lesz az a nap, amikor Írországot, az eddigi mintaállamot kipenderítik a Nagyságos és Fényességes Európai Porta égisze alól, azaz magyarán mondva kirúgják majd az Európai Unióból úgy, hogy a lábuk sem éri a földet.
Gondoljanak csak bele! Másnap reggel arra ébrednek majd az írek, hogy nem kell többé sarcot fizetni a brüsszeli bürokrata vízfej dőzsöléséhez. Azonmód vége szakad a versenyt megalázó módon megszüntető és megsemmisítő különböző korlátozásokat felvonultató kvóták és szabályozók sokaságának. E naptól a világ többi részével, azaz harmadik féllel bárhol bármennyit kereskedhetnek, nem pofáznak bele többet Brüsszelből. Megszűnnek a megkötöttségek.
Az írek ezzel a bátor húzásukkal, nevezetesen, hogy sok más országgal ellentétben, komolyan vették a demokráciát és megkérdezték a népet is arról, ami alapvetően befolyásolja a nemzetük életét, még Svájcon és Norvégián is túltesznek. A skandinávoknál, ha jól emlékszem kétszer is nekifutottak, ám a bölcs nép köszönte szépen, nem kért a Nagyságos és Fényességes Európai Porta „áldásaiból”. A „közös lónak turós a háta” típusú közös valutáról már nem is beszélve. A svájciak is inkább a kerítésen kívülről szemlélték a dolgokat.
Pedig hányszor, de hányszor győzködte a központi propaganda pénzt és fáradságot nem kímélve az öreg kontinens lakóit, hogy ez bizony a demokrácia ne tovább-ja, maga a megtestesült álom. Érdemes hajtani, mit hajtani, kepectetni a klubba való felvételért. A tagság ebben az elit klubban igazi megtiszteltetés. Darab ideig még minket is ezzel a marhasággal ámítottak. Emlékeznek még arra a hosszú időszakra, amikor az EU ügyeletes fő hallja kendjei szerint mindig éppen öt esztendőre voltunk az uniós tagságtól? Az írek valahogy nem voltak vevők erre „az unió jót tesz veletek akkor is, ha beledöglötök” című, lehet népszavazni kiscsávó, de ha nem úgy döntesz, ahogy mi szeretnénk, fel is út, le is út típusú, a demokráciát meglehetősen sajátosan értelmező szemléletmódra!

Micsoda fennkölt megnyilvánulása a demokráciának a gyakorlatban, nem igaz?
Nem tehetek róla, de megint csak a kamerába fesztelen könnyedséggel belenyilatkozó ír csaj, az ottani utca embere jut az eszembe. Mindenféle felesleges sallang, hezitálás vagy porhintés nélkül mondta bele a frankót a nézők képébe, a mienkbe, tesze-tosza, végletekig etethető és hülyíthető magyarok képébe is. Aszonta a kamerába az ír csaj, látszik mennyire demokratikus a Lisszaboni Szerződés, sehol sem kérdezték meg róla az embereket!
Most meg kiderül, hogy ahol merik venni maguknak a bátorságot és megkérdik az embereket, azok rögtön persona non grata-vá, vagyis nemkívánatos személyekké válnak a Nagyságos és Fényességes Európai Portán. És ez az, ami önmagáért beszél, és ez az, ami jelzésértékű.
És most úgy néz ki, hogy a cseheket is a szőnyeg szélére állítják. Mer’ hogy ők is szavazásra bocsátanák a dolgot, és ott sem biztos a tutti végeredmény. Sőt! Hogy tetézzék a bajt, még az alkotmánybíróságuk is sertepertél a szavazás körül.
Kicsit olyan ez, mint valamiféle Szovjetunió 2. De csak egy kicsit olyan. Majdnem azt írtam, hogy ugyanolyan antidemokratikus, mint a nagynevű előd, de ez nem igaz, mert ez az új, ez az Európai Unió, amire állítólag oly büszkéknek kellene lennünk, bizonyos tekintetben sokkal, de sokkal rosszabb, mint az eredeti volt. Azért, mert az a fajta gazdasági és szellemi elnyomorodás, amit a pártállami diktatúra kizárólag fegyverekkel és önkényuralmi eszközökkel volt képes prezentálni, az itt némiképp módosult, sajnos még rosszabb irányba. A tankok helyett immáron a bankok dirigálnak. Ez annyiban rosszabb, mint a – fogalmazzunk így – nyílt sisakkal játszó diktatórikus erőszak volt, hogy itt a népeket, nemzeteket elnyomó ellenfél sokszor láthatatlan marad, arctalan pénzviszonyok, valamint a „jogi személy” teljesen életszerűtlen mesterséges képződménye mögé rejtőzve bújik el, ezáltal rettenetesen nehéz harcolni ellenük.
Az erővonalak és a törekvések eddig is teljesen világosak voltak, az ír NEM csak minden eddiginél jobban ráirányította a figyelmet és a reflektorfényt Mammon antidemokratikus világára. Ebben a világban az ember helyett a pénz áll az első helyen!

Ha valaki vette magának a fáradságot és beleolvasott a Lisszaboni Szerződés nevű dokumentumba, annak a számára kiderülhetett, hogy a nemzetállamot, mint olyant, jogilag egész egyszerűen megszüntetnék, ha tetszik, felülírnák, a különböző népeknek, nemzeteknek pedig az egyen fazonra uniformizált konzumidióta barom szerepét szánnák, aki semmi másra nem jó, minthogy engedelmesen fogyasszon és befizesse a tőle a legkülönfélébb jogcímen beszedésre kerülő sarcot. Mindezért cserébe megkapja a McDonnald’s-féle szabványosított egyen biztonságot. Legalábbis elvileg. Ahogyan a Mekinél is elvileg ugyanolyan hamburgert kap a fogyasztó, ha a világ bármely pontján is megy be a fenti lánc valamelyik gyorsétkezdéjében, úgy az Európai Unió polgára is – ha akarja, ha nem – ki van téve a jogszabályokban biztosított mértékben görbülő uborkának, vagy például a szabványban rögzített szakítószilárdságú, valamint azonos íz- és illatanyag-tartalommal bíró óvszernek. Ez ám a szép új világ, nem igaz? És akkor jönnek ezek a renitens írek és egy laza csuklómozdulattal porig rombolnak mindent. Oda a gyönyörű álom.
Ez az új SZU, nem állhatja a demokráciát. Csak a profitot isteníti. Ebből aztán számos konfliktushelyzet adódik. Ilyen volt ez a legutóbbi az írekkel is.
A demokrácia pénzbe kerül! Sok pénzbe! Többe, mint amennyit előre kikalkuláltak íróasztalaik mellett légkondicionált irodáikban a brüsszeli seggfejek.
Ilyen van? Ilyen van!
Bele se merek gondolni, mi lesz itt, ha elszabadul a pokol. És nagyon könnyen elszabadulhat.
Először azzal jöttek, hogy majd az Unió lesz a világ első számú térsége. Nem lett. Jó, ez még elmegy sok szódával, ezt a fajta nagyotmondásra épülő kommunikációs technikát Háry János óta már ismerjük.
De a Nagyságos és Fényességes Európai Porta az élelmiszer- és az üzemanyagáraknál előállt helyzettel sem tud mit kezdeni. Teljes becsődölés. Vagy mondjunk inkább pánikot?
Az uniónak nincs „B” terve egy ír nem esetére. Emlékeztet a NASA-ra az Armageddon című filmben. Ott szegény Bruce Willis akadt ki, mint a sezlonyrugó, mert a NASA-nak nem volt „B” terve. Aszitte hülyéskednek vele. Embert küldtek a Holdra, meg minden. ’Oszt mégse vót nekik „B” tervük. Mondjuk nem is élte túl a sztorit, a mozi végére megkrepált. A korrektség kedvéért tegyük hozzá, ott is a civilek mentették meg a seggünket.
Az írek még tök jól is kijöhetnek az egészből, és nem kell hozzá különösebb jóstehetség, ki is fognak jönni. Úgy kijönnek, mintha bent se lettek vóna.
A híradásokban arról is beszámoltak, hogy nemcsak az euroszkeptikusok voltak a NEM mellett, de az ír üzleti szféra is a protest szavazásra buzdította alakosságot. Ezek után már nem is csodálkoztam azon, amikor a legfrissebb tudósításokban arról számoltak be, hogy a lakosság túlnyomó része egyáltalán nem bánná, ha megszűnne Írország uniós tagsága. A magam részéről azon sem csodálkoznék, ha ez egyfajta lavinát indítana el és más országok is követnék példájukat. Megfelelő kommunikációval nagyon könnyen beverhető az utolsó szög ennek a velejéig korrupt, haszonleső és antidemokratikus, a pénz talaján álló érdektömörülésnek a koporsójába, amit ma még úgy hívnak, hogy Európai Unió.
Gondolom nem nagyon tudnának mit kezdeni Brüsszelben az olyan szalagcímekkel, mint például: „Véget ért az évtizedes kvóta-terorizmus!”, „Újra szabad a verseny, korlátozások nélkül!”, vagy „Éljen Írország, éljen a demokrácia!”
Az ősz végére kiderül, milyen bejegyzések kerülnek majd a kalendáriumokba és a történelemkönyvek lapjaira. Addig is vigyázó szemünket vessük Dublinra, emberségből és demokráciából vegyünk példát ír barátainkról.
Isten áldja Írországot és Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu
FÚSZ

2008. június 23., hétfő

Attack on the Islamic Republic of Iran?

Támadás készül az Iráni Iszlám Köztársaság ellen?

Alábbi cikk tartalmának lényege, néhány mondatban: Irán figyelmeztet: Az Iszlám Köztársaság elleni támadás esetén, az agresszor /ok a számukra elképzelhetetlen válaszban lesz részük. Az elmúlt hetekben, a cionista állam több mint száz harci repülőgép bevetésével gyakorlatozott a Földközi -tenger keleti térségében. A gyakorlat nyilvánvaló célja: az Irán-elleni támadás összehangolása. A jelenlegi amerikai adminisztráció a maga részéről szüntelen tovább viszi azt a már néhány éve elindított média-kampányt melynek egyértelmű célja: Irán démonizálása, és a most -úgy látszik- cél egyenesbe jutott támadási elképzelések a nemzetközi közvélemény általi elfogadtatása .
Most illik szólni: Irán nem Irak. Ezzel természetesen nem szándékom kisebbíteni az Iraki ellenállás érdemeit, csak a két hadsereg (technikai, erkölcsi) és a két nemzet közti óriási különbségeire hívnám fel a figyelmet. A következő napokban, hetekben visszatérek majd a kérdés elemzésére.
Mikor az USA készülődött az Irak elleni támadáshoz, figyelmeztettük, sajtóban és illetékesekkel történt beszélgetésekben, hogy az Amerikai Hadsereg és szövetségesei, egy a vietnamihoz hasonló ellenállásra kell számítaniuk, és hogy a megszállásból vereség lesz...
Most nem figyelmeztetünk senkit. Tegyék meg. Támadjak meg Iránt. Ezzel kezdetet veszi majd az amerikai-cionista birodalom összeomlása, következik az utolsó felvonás. A világ nemzetei számára viszont felvirrad a szabadság napja.
Uf! Beszéltem!

Egy 2002-es INDEX-es cikkből:

Súlyos vereségre számíthatnak az amerikaiak

Óvná az amerikaiakat egy szárazföldi akciótól is, mivel azok,.., Eduardo Rózsa Flores szavai szerint "vietnami szintű veszteségeket okoznának". "Ez nem Afganisztán, ahol ötszáz szakállas papnövendéket kell legyőzni" - mondta a horvátországi hadszintereket is megjárt Rózsa. Az amerikaiaknak különben "fogalmuk sincsen", mi vár rájuk Irakban. "Nem rendelkeznek információkkal az országról" ...

Index.hu 2002. 09. 16

Iran warns of 'limitless' response to any military strike
Agence France-Presse | Jun 23, 2008

TEHRAN: Iran on Sunday dismissed reports that Israel had been practising for air strikes against its nuclear drive as "psychological operations" but warned of a limitless response to any attack.

The New York Times on Friday cited US officials as saying that a major Israeli military exercise over Greece earlier this month appeared to be a dry run for a potential strike against Iranian nuclear facilities.

"It seems that a series of psychological operations have been taken to intimidate the Islamic republic and force it to renounce its absolute and legitimate right" to nuclear power, Defence Minister Mostafa Mohammad Najar said.

"But Iran will not be intimidated by these threats and will not renounce its right," he added, quoted by the Fars news agency.

The United States and its ally Israel fear that Iran could use its programme of uranium enrichment to make an atomic weapon, and have never explicitly ruled out launching a military strike against it.

An official with the Greek air force's central command confirmed the substance of the report, stating that it had taken part in "joint training exercises" with Israel off the Mediterranean island of Crete.

"Iran will not begin any conflict but will punish any aggressor with force. With determination and using all the options -- without limit in time and space -- we will give a destructive response to any hostile action," Najar said.

His comments came after the UN atomic watchdog chief Mohamed ElBaradei warned on Saturday that an attack on Iran would turn the region into a "ball of fire."

Israeli parliament foreign affairs and defence committee chairman Tsahi Hanegbi said on Saturday that Western diplomatic efforts to halt Iran's nuclear programme had failed and "next year and the year after that will be crucial."

Tehran vehemently denies charges that it wants to develop a nuclear weapon, saying it wants atomic energy only for a growing population whose fossil fuels will eventually run out.

2008. június 22., vasárnap

News online - New Modules - Hírek Online - Új módulok


Figyelem! Attention!

A blogom nyitó oldal alján a következő új modulok láthatók

Roll down! You will found on the bottom of my blog the following news modules

Global Pulse

Mosaic Intelligence Report
Mosaic: World News From The Middle East


A műsorok frissítését a szolgáltatok végzik
Angol nyelven!


és még egy karikatúra mára


Hol volt, hol nem volt, egyszer Rafah-ban

Apám azt mondta, hogy ti arabok pokolfajzatok, terroristák és állatok vagytok!

Apám nekem nem mondott semmit! A tieid megölték őt!

Az USA-majom és aki iranyítja

Iránt megtámadni!
Iránt megtámadni!

Okosságom mára


Mikor a nép fél a kormánytól,
azt diktatúrának hívják.
Mikor a kormány a néptől fél,
ez a Szabadság!


Anti liberal-fasizta képgyüjtemény

Mennyire ismerős, valamire emlékeztet, mintha már valahol...hol is?
He-he-he...


Csak keményen, keresztény férfiak
a demo-fasiszták ellen
Totálitárius kísértés

A liberális idióta

Nem fasizmus, mikor mi csináljuk!

Náci milliomosok

Képzeld el, liberálisok nélkül

.

Most mindahányan fasiszták vagyunk!

"We're all fascists now"

Üdítő felismerésben volt részem ma este:
nem csak én síkitok, mint vak a sötét barlangban,
nem csak én üvöltök, mint sakál az utolsó - elfelejtett állatkertben,
nem csak én írók, néha vérrel - a sajátommal, az olcsóbb- mit vagy senki nem olvass , vagy egyszerűen le vagyok intve:
Oh, szegény, elment az esze, miket hord itt ez össze, mint sztrájktörő rakodó munkás egy tűzvészben pusztuló kikötőben...

We're all fascists now!
Most mindahányan fasiszták vagyunk! és ez jó...
Könyv ajánlatom e tikkasztó, idegesítő, de mégis örüljünk, talán az utolsó nyár elejére
A magyar címe: Liberál-fasizmus!
Kiadó kerestetik!


Jonah Goldberg könyvéről nyilatkozik:



Kiegészítés



http://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_Fascism

http://www.salon.com/news/feature/2008/01/11/goldberg/

Mottó mára...

Ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel!
Kenyér receptje:
vegyél a pékségben egy 200 kg os kenyeret
,
tetess a kozepébe egy atombombát,
rakd ki a rétre, had száradjon,
fűszerezd egy kis penészgombával
majd lődd ki a kivánt célpont felé

Jó étvágyat kívánok!


Rózsa-Flores Eduardo