2008. augusztus 30., szombat

From Russia with Love

Szeretettel Oroszországból...
No comment.



Íme egy karizmatikus beszéd

.
Miután érezhetően egyre jobban nyomaszt mindenkit a parlamenti képviselők passzivitása és alkalmatlansága, úgy gondoltam egy üdítő színfoltként nézzük meg Dennis Kucinich demokrata képviselő felszólalását. Elhangzott 2008 Augusztus 26.-án a Demokrata Párti Konvención.

Rep. (D-OH) Speaks to the DNC



Szervusztok Demokrata társak! Készen vagy Novemberre?
Demokrata társaim, gyerünk a Választásra ... ez Választási Nap, 2008.
És mi Demokraták ébresztőt kiáltunk Amerikának.

Ébredj Amerika! 2001-ben az olajcégek, a háború vállalkozói és a neokon mágusok zsákmányukba ejtették a gazdaságot és 4 billió dollár nem produktív költséggel emelték a nemzeti adósságot. Mi most négyszer többet fizetünk a védelmi erőkre, háromszor többet az üzemanyagért és a fűtőanyagért, és kétszer annyit az egészségügyre.
Amerikaiak milliói vesztették el állásaikat, otthonaikat, az egészségi ellátásukat, a nyugdíjjaikat. Billiónyi dollárt fizetünk kölcsönpénzből egy szükségtelen háborúért.
Tízmilliárdok készpénzben és fegyverekben változtak levegővé, a csapataink és ártatlan Irakiak életének árán, amíg az elnök összes olajmágnásai belemanővereztek bennünket az Iraki olaj elrablásáért.
Kölcsönvett pénz Iraki, Afganisztáni és Pakisztáni hidak lebombázásáért - de nincs pénz a saját hídjaink újjáépítésére.
Pénz egy éles háborút elindítani Iránnal - de most már van mégegy hidegháborúnk az Oroszokkal,
És közben az Amerikai gazdaság egy Orosz ruletté változott.
Most, ha volna egy Olimpikon a félrevezetésben, a rosszul vezetésben és kisajátításban, akkor ez az adminisztráció elvinné az aranyat!
Világrekordok a nemzeti és nemzetközi jogok megsértésében.
Ők még négy évet akarnak a testvéreink elidegenítésének folytatásában, elkölteni a gyermekeink örökségét, és ürességgé tenni a gazdaságot. Nem engedhetünk meg még egy Republikánus adminisztrációt.

Ébredj Amerika!

A biztosító társaságok rávetették magukat az egészségügyre.

Ébredj Amerika!

A gyógyszeripari társaságok átvették a gyógyszerárak irányítását.

Ébredj Amerika!

A spekulánsok befészkelték magukat a Wall Street-en!

Ébredj Amerika!

Ők akarnák a mi Társadalombiztosításunkat is.

Ébredj Amerika!

A multinacionális korporációk átvették az üzletpolitika irányítását, az üzemek sorra bezárnak, a jól fizető állások elvesznek.

Ébredj Amerika!

Mi Irakba az olajért mentünk. Az olajcégek többet akarnak! Egy Iráni háború 10$ per gallon üzemanyagárat jelentene.

Az olaj adminisztrációja, többet akarna fúrni még, a te zsebedben.

Ébredj Amerika!

Azok a háborús vállalkozások többet akarnak. Az Iráni háború 5-10 billió dollárba kerülne.
Most, ez az adminisztráció lehallgathatja a telefonjainkat - de nem tudja lehallgatni az alkotó szellemünket.
Ők meg tudják nyitni a leveleinket, de nem tudják megnyitni a gazdasági lehetőségeket.
Ők nyomon tudják követni minden mozgásainkat, de elvesztették a gazdaság nyomon követését, amikor az élelmiszerárak, üzemanyagárak és a villamosenergia ugrásszerűen emelkednek.
Most, ők ügyesen játszottak a 9/11-et követő félelmeinkkel, és megengedték a keveseknek hogy profitáljanak a sokak költségére.
Mi mindennap megkapjuk a "narancs színű" vészjelzést - amíg az olajcégek, a biztosító társaságok, a spekulánsok, a háború vállalkozói - zöld jelzést kapnak.

Ébredj Amerika!

Ez most nem egy jobbról balra történő elmozdulásnak a felhívása.
Hanem ez a felhívás neked a lentről felfele irányban történő elindulásra szólít!

Fel a dolgozók jogaival!

Fel a jövedelmezéssel!

Fel a tisztességes kereskedelemmel!

Fel a milliónyi jólfizető állások létrehozásának, hídjaink újjáépítésének, a vízrendszerünknek, a csatornarendszerünknek, a kikötőinknek.

Fel a milliónyi fenntartható energiában álló munkahelyek létrehozásának, amivel az energia költségeinket csökkenteni tudjuk, a szénkibocsátásainkat csökkenteni tudjuk és a környezetünket meg tudjuk kímélni.

Fel az egészségüggyel mindenki számára!

Fel az oktatással mindenki számára!

Fel a lakástulajdonlással!

Fel a nyugdíjba vonuláskor járó kedvezményekkel!

Fel a békével!

Fel a jóléttel!

Fel a Demokrata Párttal!

Fel Obama-Biden-el!

Ébredj Amerika! Ébredj Amerika! Ébredj Amerika!

----- * -----

Meg kell hagyni, hogy ez a fickó Obamánál sokkal jobb! A demokraták jobban jártak volna ha őt választják Obama helyett.

A helyzet pikantériája, hogy nemcsak a demokraták között, de még a republikánusok között is volt egy igazmondásáról híres elnökjelölt, ráadásul ezek így ketten még nyíltan is támogatták egymást.
( http://www.youtube.com/watch?v=Bc5MW8NvmpQ ) No nem a cinkosságban mint a mieink! Mindkettő komoly ellenállást tanúsít a jelenlegi pénzhatalom ellen (IGEN, VAN ILYEN IS!!!), ezért ők igencsak fekete lónak minősülnek.

Egyszóval nincs 100%-os garancia soha, hogy egyszer ne kerüljenek ilyenek is a hatalomba.


(Köszönettel Gilgames-nak!!!)

Dobrocsi Ferenc: OLIMPIA


Az Olimpia olyan a magyar léleknek, mint halnak a víz. De a víz most zavaros, szennyezett és a hal nem mindig érzi jól magát. Végigmegyünk az eseményeken időrendi sorrendben, idézünk, szembesítünk. Némely dolgot a fejéről a talpára állítunk.
Mielőtt elkezdődtek a játékok, majdnem több volt az éremesélyes, mint ami kiosztható. Színes kiadványokban az egekig magasztalták a sportolókat. A sportolók dicsekedtek. „Gyurcsányizmus” árasztotta el a légkört.

Görbicz Anitától, aki sokakkal ellentétben nem szeret dicsekedni – a Nemzeti Sport újfent azt firtatta, miért nem dicsekszik, mert volna mire.
Görbicz Anita sokadszor elmondta, nem kenyere a kérkedés. Rossz előérzete volt az embernek.
Aztán eljött az igazság órája, az igazság napjai, elkezdődtek a játékok.
Nemcsik Zsolt kardvívó csak az aranyat tudta elképzelni, de 18. lett.
Nemzeti Sportban/NS/ Kulcsár Krisztián párbajtőröző így: - Azt mondják a kívülállók, akik persze értenek is hozzá, hogy az olimpiai versenyformát nekem találták ki. Ő is 18. lett. Pedig azt is mondta: a rutin és a motivációs többlet is a mi oldalunkon van. A csapatverseny később még csúnyábbra sikeredett. Szembesítés: - Hogy is van ez a rutin és motivációs többlet?
NS: Régen vágott neki honfitársunk olyan eséllyel, mint amilyennel a Vasas teniszezője indul
Pekingbe. Szávayról azt írták, ha csak 3 meccset nyer, már pontszerző. Szávay: - Szeretnék érmet szerezni. Úgy érzem, a játékomban benne van egy sikeres szereplés lehetősége. Egy meccs volt és vége lett a szereplésének. A kínai szaladt a labda után, Szávay nem annyira. 2 nappal a vesztes mérkőzés után a következő reklám ment a TV-ben: Szávai a magyar tenisz legfénylőbb csillaga. Kissé disszonáns ez így.
Némi gyógyír: Cseh Laci megkezdte az éremszerzést.
Káté Gyula úgy bokszolt az első meccsen, mintha kezdő volna, pedig „aranyesélyes” volt.
Mikor 3 vívónőnk 15:5-re, 15:4-re, 15:3-ra kikapott, a kommentátor odáig ragadtatta magát:
- Olyan kicsi az ellenfél, hogy nem lehet megszúrni. Később mások megtudták szúrni.
Az evezősök is elsők akartak lenni, aztán a reményfutamban is hátul végeztek. Végül nem az A, nem a B, hanem a C döntőben lettek másodikok. Hirling Zsolt azt írta a hírportáljában:
- Szeretnénk kitombolni magunkat a pályán. Véleményünk: Evezni kellett volna, tombolni a
Gyurcsány is tud. Egy interjúban azt mondták a fiúk, hogy túledzették magukat az Olimpia előtt. Röhej. Pár éve a focistákról hallottunk ilyet. A kommentátor 3 napon át döngölte belénk: - Higgyék el, ezek a fiúk többet tudnak És lassan mondta, hogy mindenki megértse.
Ugye ismerős, „Gyurcsányizmussal” be a sport kellős közepébe. Elkúrtuk, de jól vagyunk, jobb bárkinél. Mint az EU-ban, beeveztünk az elejéről a végébe.
Judósaink szereplése is siralmas, pedig azok is tele voltak „éremesélyesekkel”.
Egy ökölvívónk mérkőzésén, ahol az ellenfél 7: 0-ra vezetett, a szünetben az edző/Öcsi bácsi/
azt tanácsolta,csak ha biztos, akkor üss. A bokszoló kiment és táncolt. Aztán addig várta az alkalmat, míg vége lett a mérkőzésnek. Táncolni a Gyurcsány is tud, azért kár volt odamenni.
Még csak a 4. napnál tartottunk, de az 5 karikára ugró puma, csak ázott verébként rázogatta szárnyait.
5. nap – Cseh Laci megint remekelt. Ó más kategória. Nem a szemfényvesztés, nem a mismásolás esete.
Kieset a másik nagy bokszolónk, Bedák Pál is. Az „aranyesélyes”.
Bodrogi László lassan szokott kezdeni, azután szokott gyors lenni – így a kommentátor. Most
az elején is lassú volt, meg a végén is. Bronzérmet vártak tőle, 27. lett. Amikor a szervezők a 17. helyről indították, megsértődött. Nagyjából így taksálták az erőviszonyokat. A kommentátor rátett még egy lapáttal: ez a pálya nem igazán fekszik neki. Sok szurkolónak se fekszik az ilyen kommentálás. Elmégy Te a …..ba.
Aztán megkegyelmezett a magyaroknak az ő Istenük. A vívócsapat 17. tagja bronzérmet szerzett. Mincza Ildikó, gratulálunk. Még ezen a napon a kézis lányok szívet-lelket gyönyörködtetve, legyőzték a németeket, a „fölesküdött” bírókkal együtt. Végre az akaraterő, amiről a sportnak szólnia kell.
Lőrincz Tamás birkózónktól többet vártunk. Nem volt aktív. A róla festett kép és nyilatkozatai nem voltak szinkronban a teljesítményével. Azt ígérte, Pekingben marad érem nélkül. Úgy látszik erőszakkal hazahozták Jól tették. A nap híréhez tartozott – Gyurcsány bejelentette, kimegy Pekingbe. Egy ismerős rögtön megjegyezte: a gyenge szereplést megfejeli még egy kis pluszköltséggel.
08.14. 6. nap. Fodor Zoltán birkózó, a sok „éremesélyes” után a semmiből jőve, ezüstérmet
Szerzett. Szívből gratulálunk!
Gyurta Dani médiafelhajtásban jeles és kiváló, a medencében 5. Igaly Diana, Virág Lajos,
Deák Bárdos Mihály is kiesett, ők is éremesélyesek voltak.
08.15. 7. nap. Cseh Laci harmadszor remekelt. Gratulálunk!
Volt néhány 20 – 30 – 40 közötti helyezésünk és ez a nap se hozott feltámadást. Pedig Gyurcsány már kint volt. Schmitt Pál könyörgött, rimánkodott a sportolóknak a nagyobb lelkesedésért. Egy kommentátor ismét kitett magáért. A sportlövő 39. lett, nem kedvezett neki a szeles pálya, amúgy döntőbe vártuk. Daróczi is szokott ilyen megfejtő módon szólni a kormánytevékenységről és Gyurcsány Ferencről. Itthon már folyik a világhírű magyar film forgatása. Elfújta a Szél. Producer: Gyurcsány Ferenc.
08.16. 8. nap. Kővágó 21.-ként kiesett, Máté 13.-ként kiesett. Kommentátor így: Máté, ez jó dobás! Nincs selejtezőszint, de jó! Hát annyira azért nem jó, ha szint sincs és ki is esett. Most pontszerző „esélyesek estek ki.
08.17. 41.-ek vagyunk az éremtáblázaton
08.18. 44.-ek vagyunk
08.19. 47.-ek vagyunk
08.20. 49.-ek vagyunk
08.21. 51.-ek vagyunk

REKLÁM

Egyre több tervünk valósul meg!
Van mire büszkének lennünk!
Új Magyarország. Benned van.


Ez alatt a kardcsapat betetőzte minden idők legrosszabb vívószereplését.
Pars Krisztián 4. lett kalapácsvetésben. Gratulálunk!
Sastik Mariann kapott egy elégséges osztályzatot a Nemzeti Sporttól. Akciót nem kezdeményezett, 2-szer mögéje kerültek, majd 2 vállra fektették az első menetben. Mi ebben az elégséges? Ki bírt menni a szőnyegre? Szőnyegre még Gyurcsány is ki tud menni, igaz, ott van kettős kordon.
Magyar 65. lett, 28 mp. Hátránnyal, a másik félúton feladta. Számoljunk csak! 28 perc, az kilométerenként 40 mp., 100 méterenként 4 mp.
Megcsináltuk! A hírt nem erősítették meg.
Ugyan ezen a napon Gyenesei István, utódja az egykori Gy. F. sportminiszternek – úgy nyilatkozott a TV-ben: - Megfelelően teljesít a csapat. A Kókai „egész Európa minket irigyel”
- most Pekingben úgy hangzott: „az egész világ minket irigyel”. Akik tényleg ismerik Gyurcsányt, azt mondják, azért ment ki Pekingbe, ha minden kötél szakad, kivár a végéig és föláll a dobogó legfelső fokára.
Mindig szerette a magaslatokat.
Egy 70 éves világhírű sportolónk /a nemzet sportolója/, kerek perec kijelentette – a kormányzatnak az a célja, hogy elsorvassza a magyar sportot. Ha az összetartó erők szakadozottak, már bármit meglehet tenni a néppel. Még a kvalifikációs pénzeket is akkor utalták át, amikor a sportolók már kint voltak Pekingben. Sokan a felkészülést saját erőből eszközölték.
Atlétáink 2 kivételével kiestek. A második atlétánk, aki nem esett ki, az a nyolcaddöntőben Athénban első lett – doppinggal. Pekingben utolsó – dopping nélkül. Nem rossz ez Robi! Döntőbe jutottál. Látod, lehet így is. A kommentátor szerint fantasztikus szereplés. Szerintünk tisztességes. Most már tisztességes. Van egy másik ember, aki szintén mélypontra jutott, ő politikus. Semmi áron nem akar elmozdulni a mélypontról, a bugyrok bugyrából. Nagy kár, mert az, többet szorozna és osztana, mint egy 8. helyezett atlétánk.
Öttusa. NS: Balogh Gábor a legfényesebb medáliát nézte ki magának. B.G.: - Elképesztően elszánt vagyok, cél az olimpiai bajnoki cím! Úgy érzem, a legutóbbi botlásomtól függetlenül is pályázhatom a címre. NS: Ki lesz az Olimpia magyar sztárja? B. G. : Remélem én. 26. lett.
Szép Gyurcsányi magaslat. A szöv. Kapitány Gyurcsány nyomába eredt. Közvetlenül a verseny után így nyilatkozott: Egy nagyon jó felkészülés után a gyerekek fejben is ott voltak. Csak az a lovaglás! Szerintünk nem csak a lovaglás. Minden együtt. Balogh 2 szám után12., 3 után 15., 4 után 20., 5 szám után 26. Tisztelt szöv. kap. Úr! Az igazat! Meddig akar még kapitány maradni?
Az utolsó 3 nap. Minden nap egy arany érem. Tompította a kudarcot. Vajda Attila nem dicsekedett előre, nem a fellegekben járt jól felkészült, beleadott apait-anyait, lapátolt, győzött. Szép volt. Magyarország úgy várta ezt az első aranyat – mint a messiást. Feljöttünk az éremtáblázaton a 29. helyre. A második arany C 2-ben Kovács – Janics. A harmadik a vízilabda válogatott. Ehhez jött még Kozmannék csodálatos bronzérme
és a C 4 ezüstje .Így lettünk 21-22.-ek a végelszámolásnál. A női kézi és vízilabda 4. lett.
A kézis lányok 3 fantasztikus mérkőzést vívtak. Voltak gödörben is, de föltámadtak. Igazi sportteljesítmény az övék. Gratulálunk! Gratulálunk mindannyiuknak!. Sajnos a női öttusa lemásolta a férfiak produkcióját. Vörös 20., Gyenesei a 24. Itt is csak az illúziót keltették előre, minden alap nélkül.
Néhány zárógondolat. Az „éremesélyesség” azt sugallja, kicsit kell produkálni és csak az érem színe kérdéses. Ebbe a csapdába könnyű bele esni.
Vajda Attila és Cseh László messze kiemelkedett pozitív mentalitásával ebből a keretből. És persze a pólósok tudása!
A KÜZDENI TUDÁS volt ezen az olimpián. Nem a sportlétesítményeink állapota és egyéb kifogások, féligazságok.
Olyan tehetségek, mint Nemcsik, Kulcsár, Szávay, Bodrogi, Balogh, Varga-Hirling és még mások nem mutatták föl a küzdeni tudást, nem lettek sikeresek. Ilyen hozzáállással soha nem is lesznek azok egy olimpián. Amilyen a morális szint, olyan a versenyzés.
Nem a közvéleménynek volt túlzott elvárása, hanem a tehetséges versenyzőknek maradt adóssága.
A sportból jól élő vezetők rég óta tehetetlenek és tehetségtelenek. Tisztelet a kivételnek.
Szájhősnek ott van egy híres/hírhedt/ politikus. Húzza-húzza, mint a sportvezetők, de most mégis a törülköző bedobása előtt áll.
Sportnemzet voltunk nem is olyan régen, ahhoz képest túl sok olyan versenyző van, akiket úgy lehet jellemezni – „kimentek és haza jöttek”
Egy kérdés is fölvetődik. Száműzték a doppingot, és nem megy??
Ki van adva az olimpikonoknak a nyilatkozási szabály – Nem olyan rossz ez a szereplés. Csak annyit teszünk hozzá: Hát nem, nem mintha 2-szer olyan rossz volna.
Végül engedjenek meg 3 nagyon személyes észrevételt. Az első – Vajda Attilát tartottam a legesélyesebb egyéni versenyzőnek Beigazolódott. Sajnos, hogy egyéniben más nem tudott nyerni. A második – Van egy vízióm. Nagyon csúnya vízió. Sose valósuljon meg! Ha gyökeresen nem változik az alap és felépítmény, valamint az olimpiai szellem /tehát minden/, akkor egy-két ciklus múlva csak a „Gy. Leilák” fognak sportolni. Vaskos csekkfüzetekkel a zsebükben, úri passzió gyanánt mennek majd a sportcentrumokba. Mások meg kívül martadnak tehetségesen, elkülönülten. Ki fog akkor szurkolni?
Ki kellene törni a mostani posványból. Mind a sport, mind a társadalom érdekében.
A harmadik – A sport végül is játék. Olimpián komoly játék. És még így is, minden éremnél, minden olimpiai pontnál többet ér az igazi szurkolónak, amikor szól a rigmus:
Játszik a csapat!

Mai mondat - de fontos a következő napokra

.
Jobb egy nap farkasként mint száz évig birkaként!

Meglio un giorno da lupi che cent'anni da pecore
Mieux vaut vivre un jour comme un loup que cent ans comme un mouton
Más vale un día como lobo que cien años como cordero

2008. augusztus 29., péntek

Érlelődik az újabb balhé?

.
Dmitrij Rogozin Oroszország állandó NATO-képviselője szerint az ukrán vezetőség spekulálni próbál a kaukázusi tragédián.
Juscsenko politikai „bónuszpontokhoz” igyekszik jutni, amivel elképzelése szerint felgyorsíthatja Ukrajna NATO-integrációjának a folyamatát. Az ország azonban erre abszolút nem áll készen, orosz adatok szerint az állampolgárok 2/3-a ellenzi a csatlakozást. Juscsenko a tűzzel játszik, hiszen már rég elveszítette népszerűségét Ukrajnában, álláspontjával pedig csak lejáratja magát, mint politikus – jegyezte meg a politikus.

Juscsenko, aki mint Saakashvili, grúz kollégája, Soros György szárnyai alól kibújva, és annak hathatós pénzügyi támogatásával lett Ukrajna első embere

A Podrobnosti.ua internetes hírportál újságíróinak arra a kérdésére, hogy „megvédené-e” Oroszország a krími oroszokat, úgy ahogy ezt Dél-Oszétiában is tette, Rogozin azt válaszolta, hogy az orosz vezetőségnek alkotmányos kötelessége megvédeni az orosz állampolgárok biztonságát, és ezt meg is teszi, éljenek azok a jegesmedvék között, Afrikában, az USA-ban, vagy a Krímen.A kaukázusi háború még nem fejeződött be, a grúziai eseményekhez hasonló veszély fenyegeti Ukrajnát is. A posztszovjet határokat újra felülvizsgálhatják, és úgy tűnik, hogy Ukrajna területi egységét és sérthetetlenségét sem garantálja senki és semmi – jegyezte meg korábban Juscsenko, és hozzáfűzte, hogy az euroatlanti biztonsági rendszerbe való belépés az egyetlen módja annak, hogy megvédelmezzük családunk, gyermekeink és unokáink életét és jólétét.

Ukrajna addig nem tervezi leállítani, sem csökkenteni a hadfelszerelés eladását Grúziának, amíg nem születik egyértelmű döntés az ügyben – jelentette ki az UkrExport igazgatója Szergej Bondarcsuk.

A kérdésre, hogy pontosan milyen fegyverekről van szó, Bondarcsuk azt válaszolta, hogy ez csakis kizárólag a grúz igényektől függ.

A Podrobnosti.ua internetes hírportál információi szerint Grúzia nem rendelt fegyvereket Ukrajnától a fegyveres konfliktus után.

A grúziai fegyverexport a teljes exportmennyiség 6%-át teszi ki, az oroszországi 28%-át.

Az ENSZ szerint Ukrajna Grúzia egyik legfontosabb fegyverellátója. Tbiliszi ezenkívül Izraeltől , Bulgáriától, az USA-tól, Csehországtól és Lengyelországtól is vásárol fegyvereket.

Eduard Kokoiti dél-oszét elnök és Oroszország korábban többször vádolta Ukrajnát törvényellenes fegyverkereskedelemmel.

A dél-oszét elnök Eduard Kokoiti véleménye szerint nemcsak a grúz elnököt Mihail Saakasvili-t terheli a felelősség az oszét lakosok meggyilkolásáért, hanem azon országok államfőit is, akik fegyvereket adtak el Grúziának.

Kokoiti többek között Viktor Juscsenko ukrán államfőt is népirtással vádolta meg.

Forrás: Kárpátinfo.net

.

Rózsa-Flores Eduardo: Egy ír a Székelyföldön

.

A napokban hallottam egy történetet.
A nyáron esett meg az eset valahol fent a Székelyföldön.
Tűzött rendesen a nap, a fenyőgyanta illata betöltötte a környék minden zugát.
Ez elől elbújni nem lehet - jegyezte meg Áron barátom-, mikor fent vagy a hegyen és havazik az ember mindig talál fedezéket, legyen az egy barlang, vagy akár csak egy repedés, vagy egy mélyedés egy sziklafalon. Ez itt teljesen más: az illat, a gyantának, átveszi a hatalmat az érzékszervek felett is. Állítólag az első románok, mikor errefelé betelepültek, szédültek nem napokig, hanem hónapokig is, és van aki még most, évszázadok múltán sem bírja megszokni...
Itt közbevetettem Áronnak, hogy az hogy lehet, hogy évszázadok múltán valaki...az nem lehet ember...
Tudom - válaszolt- amikor kimondtam, már tudtam, hogy marhaságot mondok, de most hogy mondod -kacsintott- nem is akkora marhaság, nem ember és kész! -és ezzel lezártnak tekintette a témát.
Szóval ott, hol kő, víz, fenyőből van a föld és minden, és Isten jelenlétét közelinek érzi minden magyar, tábor volt a nyáron.
Sokan össze is jöttek, nagyon sokan. Fiatalok, okosak, szépek...úgy...magyarok. Meg székelyek.
A magyarok innen-onnan.
De mivel a tanulás senkinek sem árt a "bulizás" mellett, meg is hívták szép számmal előadókat is -elvileg, jövő nyáron, ha még élek, és ha az Egy Isten is úgy akarja én is megyek oda, elmondani amit tudok, meghallgatni az okosabbakat.
Az e nyári előadok között, merthogy mint már írtam, tanulni kell, ott volt egy baszk és egy ír vendég is. Mert ugye, nekik van már tapasztalatuk, bőven, autonómia, szabadság, kisebbségi lét, elnyomás, felemelkedés, bukás, győzelem és vereség témakörökben.
Az első este, rögtön a megérkezés után, meg lettek hívva valami nagyon jó vacsora félére. Koccintgatás és étkezés közben, az egyik magyar ember, angolul tájékoztatta a külhoniakat arról, mi fán terem a magyar, Erdély, a székely, a székelyföld...Seklerland, do you know...
Beszélt, beszélt az emberünk, nemzeti karakterről, szokásokról, történelemről, háborúkról, csatakról, megszállásról, szabadságról.
Csak úgy folyt a múlt és a jelen az asztal fölött, mint hegyi patak hömpölyögve lefele a völgyekbe.
Napjainkról is szó volt, az autonómiáról, a megszállok magatartásáról, a félelemről, az időszakos megtorlásokról, a szenvedésről, a harc a nemzeti azonosság megtartásáért...
Mind ezt meghallgatták a vendégek türelmesen, és mikor rákerült a pont, székely előadónk utolsó mondatára, az ír vendég megszólalt:
Köszönöm a tájékoztatást, szép földetek van, szépek az emberek, gazdag a történelmetek, bátrak és állhatatosak vagyok, csak egy dolgot hagytál ki, nem mondtad el: azt, hogy mióta tart a székely függetlenségi háború...
.

2008. augusztus 27., szerda

Palesztinok: Hétköznapi Olimpia...

.
Humorral a cionista apartheid ellen

Vége a második vörös-zászlós olimpiának...Tibet, marad elnyomás alatt, az Ujgurok, kitéve a terrornak...de közelebb hozzánk, a Földközi tenger keleti partjainál folytatódik a

The Palestinian Daily Olimpics
Hétköznapi Olimpia Palesztinában

Rúdugrás

Box

Torna

Futás
.

2008. augusztus 26., kedd

Megint hülyeségeket beszél az év bohóca

.
Szaakasvili: Oroszország megváltoztatja Európa határait

Oroszország erővel meg akarja változtatni az európai határokat, magához akarja csatolni egy másik állam területét, amire nagy ország részéről nem volt példa a kontinensen a náci Németország és Sztálin óta - jelentette ki keddi televíziós beszédében a grúz elnök.

1. Erővel ez a Soros-bérenc támadta meg Dél-Oszétiát
2. Magához akart csatolni egy olyan területet, melynek lakossága, kétszer, népszavazáson kinyilvánította függetlenedési szándékát
3. Európa az itt van, Grúzia meg amott
4. Nagy ország? Melyik kis ország ette meg melyik nagy országot?
5. Sztálin is grúz volt, vagy nem?
6. Beszéd? Inkább egy majom makogása volt. Láttam

Hmmmm, hmmm, hmmm

Európa határai...

Erővel...csatolni...Sztálin...

Kapcsolodó anyagok:

Két új állam születik
Ez egy mese, és az USA terjeszkedéséről szól, nem az orosz agresszióról
McCain összefonódott a grúzokkal?
USA: Nem mi küldtük a grúzokat a háborúba
Paul Craig Roberts: A Neokonok és Grúzia
Oroszország szakít a nyugattal?
Az orosz nagykövet szerint Orbán az USA bábja
OV nem nyúgzik
A püspöki konferencia bizottsága tiltakozik a dél-oszétiai vérontás ellen
Egy kis segítség a tisztánlátáshoz: képek a dél-oszétiai fővárosból
Bella Árpád: Orbán világossá tette pártja hovatartozását
Russian Troops Report US And Israeli Soldiers Killed In Georgian War
Rózsa-Flores Eduardo: Irak az irakiaké, Afganisztán az afgánoké!
Bush: Dél-Oszétia és Abházia Grúzia része
A Valódi Agresszor - The Real Agressor
Addig jár a korsó a kutra...
Hurra! Kitört a háború!!!
BOTRÁNY! Média háború Oroszország ellen - Média etika hova lettél?
Két grúz pszichopata
A Jász Nemzet az Oszétok mellet
"Enyhe undorral" fogadta Orbán szavait az orosz nagykövet
Grúzia elnöke: Izrael ural bennünket
Orosz-grúz-amerikai-izraeli meccs: és megszólalt a mi kis Viktorunk is
Izraeli katonai tanácsadók orosz fogságban
Az oroszok befejezték a háborút
Köhög a bolha
Grúz-orosz háború van
From Ossetia: Appeal to the Governments and peoples of the world!

A nap megjegyzése

.
Az oroszok a hidegháborútól sem riadnak vissza

"Nem félünk semmitől, egy hidegháború kilátásától sem, de nem akarjuk, hogy bekövetkezzen, és a kialakult helyzetben minden partnereink állásfoglalásától függ. Ha a Nyugat meg akarja őrizni a jó kapcsolatokat Oroszországgal, akkor megértést tanúsít e döntés iránt, és akkor nyugodt lesz a helyzet. Ha a konfrontációt választják, akkor mit tehetünk, éltünk már másként, élhetünk úgy is", mondta Dmitrij Medvegyev a Russia Today orosz tévéállomásnak Dél-Oszétia és Abházia függetlenségének elismerése után.
.

Rózsa-Flores Eduardo: Két új állam születik

.
Oroszország elismerte Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét!

A kétszínű Nyugat visszatetsző ellenkezése ellenére Oroszország elismerte Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét. Más államok –tömegesen- valószínűleg, a közeljövőben nem fogják követni Moszkva lépését. A döntés mögött az áll, hogy -így- orosz csapatok védelmezhetik a két kis köztársasság határait, a nyugati hatalmi központoknak és a cionistáknak a grúzokat kiárusító, eszelős, Szaakasvili elnök ellen.
Oroszország elismeri Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét, közölte kedden Dmitrij Medvegyev orosz államfő, hozzátéve, hogy aláírta az erről szóló rendeletet.

Az elismerés nehéz döntés volt, de a jelenlegi helyzetben ez volt az egyetlen lehetséges megoldás, mondta Medvegyev. Oroszország arra kérte a többi államot is, hogy ők is ismerjék el a két új államot. Azt is mondta, ha Dél-Oszétiát és Abháziát további agresszió fenyegetheti Grúzia részéről, és az ott élők megvédelmezésére ez volt az egyetlen lehetőség.

Első reagálásaikban határozottan elutasítják a nyugati országok az orosz elismerését. Párizs szerint a döntés sajnálatos, a brit kormány "kategorikus elutasítását" hangsúlyozta. A svéd külügyminiszter "a nemzetközi jog szándékos megsértéséről beszélt". Mindannyian hangoztatták ugyanakkor az elkötelezettségüket Grúzia területi egysége mellett. A közvetlenül érintett Grúzia szerint az elismerés e két grúz terület leplezetlen annexiójával ér fel.

Moszkvát ebben a döntésében várhatóan nem fogják tömegesen más országok követni, bár szinte előre tudni lehet, hogy hamarosan, első körben, Kuba és Venezuela is megfogják tenni ezt a lépést.
A nemzetközi jog szerint egy állam létrejöttéhez nem feltétlenül szükséges, hogy azt más államok elismerjék, a gyakorlatban azonban egy új állam annyit ér, ahányan elismerik.

Dél-Oszétia térképe. A fehérrel jelölt terület déloszét, a csíkos 2007. óta grúz fennhatóság alá tartozik. A szürke csíkos területen hozta létre Grúzia az oszét tartományt, amit Grúziához lojális áruló oszét vezetők irányítanak.

A két kis állam az Orosz Hadsereget fogja felkérni területi integritásának védelmére, s így Grúzia nem próbálkozik újabb katonai agresszióval, mint amit elkövetett augusztus elején.

Ezzel a lépéssel Oroszország visszavágott Koszovó elismeréséért, amely ellen a Biztonsági Tanácsban Kínával együtt vétót emelt. A térségben tapasztalható NATO erődemonstráció egyértelműen csak szimbolikus lépés, háború kitörésére nem kell számítani, többek között azért nem, mert a nyugat jelenleg két olyan un. közepes intenzitású agressziós háborút vív -Irakban és Afganisztánban- és ez leköti mind a rendelkezésre álló erőit. Tartalékaik pedig nincsenek.

Közben lemondta a NATO főtitkárának októberre tervezett moszkvai látogatását az orosz kormány kedden, közölték a hírügynökségek a NATO-hoz delegált orosz nagykövetre hivatkozva. Ez egy újabb lépés abban a sorban, amellyel Moszkva felfüggeszti kapcsolatait az Észak-atlanti Szövetséggel.

Az amerikaiak tovább provokálnak. Mi lesz ennek a vége?

A McFaul és a Dallas amerikai hadihajók szerdán várhatóan a Grúzia nyugati részén fekvő Potiba érkeznek, ahol orosz egységek is állomásoznak. A térségbe egyre több NATO hadihajó tart. Az oroszok ellenőrizni akarják őket, mert kételkednek abban, hogy mind „humanitárius” segélyt szállít Grúziának.

Az amerikai hadihajók odaérkezése tovább növeli a feszültséget Oroszország és az Egyesült Államok között, hiszen orosz és amerikai erők így közvetlenül farkasszemet nézhetnek egymással a grúz fekete-tengeri kikötővárosban.

Oroszország már korábban bejelentette, hogy ellenőrizni kíván minden szállítmányt, amely befut Poti kikötőjébe. A Tbiliszi amerikai nagykövetség szóvivője szerint az amerikai fél senkit sem akar provokálni, -megjegyzem, ez a lépés már önmagában egy provokációval felér, függetlenül attól, hogy a megmagyarázók mit mondanak vagy írnak róla!- de el akarnak jutni mindenhova (a városban), ahova segélyt szándékozik vinni.
Felkészülhettünk a rágógumit, nyalókat, lufikat és gumi Donald-kacsákat osztogató amerikai katonákról szóló képek özönére.
Közben, a világ, mely nagyobb rész vak és süket, a manipulált lakájmédia áldásos tevékenységének köszönhetően továbbra sem tudja, vagy már el is felejtette, hogy ki és miért kezdte el a konfliktust, kik állnak az agresszor mögött.
Szépen –bár most mikor ezeket a sorokat íróm, még nem hiszek benne- lehet felkészülni egy nagyobb –és ki tudja mi lesz a vége- háborúra.
Ezért, egyértelműen a nyugat, az Egyesült Államok, és a mögötte álló kis –de annál nagyobb hatalmú- zsidó állam lesznek a felelősök!

A fenti jegyzet a Jász Nemzet -ben

A nép ünnepel (Egyelőre csak Abháziában és Dél-Oszétiában...a grúzok még szenvednek, míg el nem kergetik az amerikai bábu pojácát!)

.

If you hear the word GAZA...

Ha hallja a szót: GÁZA...

This is GAZA
Ez itt Gáza


Gaza's Reality

2008. augusztus 25., hétfő

Jász Nemzet - a jász nemzet hangja

.
Felhívom olvasóim figyelmét a Jász Nemzet című blogra.
Ahogyan támogattam az oszétokat -szerény eszközeimmel- a grúz agresszió idején, támogatom itt, a békében, a magyarral társnemzet, a jászok nemzeti (autonómia) törekvéseit.

Jászok, magyarok, jászmagyarok


Az általánosan elterjedt felfogás szerint a jászok az oszétok rokonai, az oszétok az alánok, az alánok a szarmaták, a szarmaták szkíták leszármazottai. A jászok a XIII. és a XIV. század között telepedtek le Magyarországon. A Jászság autonómiája 1326-1876 között állt fent. A jászok illetve az alánok azonban már jóval korában kapcsolatba kerülhetek a magyarsággal. A Don torkolatánál fekvő Tanais névanyaga azt bizonyítja, hogy a itt, a Don-vidéken az alánok Dulata nevű törzse élt, e törzs fejének, Dula alán királynak a lányait vette feleségül a magyar hun-monda szerint Hunor és Magor.

Az alánok zászlaja. Fehér: erkölcsi tisztaság, vörös: lovagiasság, sárga: bőség és jólét.

Megcsinálták! A SS Liberty és a SS Free Palestine áttörte a cionista blokádot!

.
Fantasztikus! Ma, sírni –az örömtől- megengedett
Képek a Gázai megérkezésről

Irtózatosan boldog voltam, mikor meghallottam, – a Radio Free Palestine-től- hogy a két hajó szerencsésen megérkezett a Gázai kikötőbe szombaton, úgy este 6 óra körül.
8-kor bekapcsoltam a TV-t és megtudtam az ’izraeli” híradóban szó lesz az eseményről. Végül –ez volt a második téma a híradóban- beszéltek is róla (a 2. csatornán) és mutatták is néhány képet a hajókról.
Ezután egy kommentátort megkértek, elemezze az akciót. Az illető, igen komoly tekintettel, és láthatóan rosszkedvűen, megjegyezte, hogy a hajók csak azért tudták véghez vinni az akciót merthogy a „hatalmas média coverage –figyelem miatt”. (Hála az Istennek ezért!!!) Hozzátette, hogy a zsidó állam úgy döntött, átengedi őket, mert ellenkező esetben, ha elfogják őket és megakadályozzák útjukban, ez negatívan hatott volna „izrael” megítélésére. (Valóban?!!! Ezen, természetesen nevetnem kellett!), kijelentette, hogy végül is, ez az egész nem volt más, mint egy provokáció, merthogy „ tény, hogy többé a Gázai-övezet nincs blokád alatt, élelmiszer és más szükséges dolgok –többé-kevésbe- normálisan érkeznek (a világ egyik legnagyobb koncentrációs táborába!) és, hogy ezért semmi szükség nincsen az ilyen és ehhez hasonló akciókra”.
Imádni való az a „többé-kevésbe”, nem? Mit gondolnak?
Múlthéten, csütörtökön délelőtt hajóztak el Ciprusból. Az út 350 kilométer hosszú, megbolydult tengeren zajlott. Annak ellenére indították el a vállalkozás utolsó szakaszát, hogy az „izraeli” kormány megfenyegette őket, erőt fog alkalmazni a megállításukra. Folytatták a hajózást, még azután is, hogy elromlott (megbolondult) a hajók kommunikációs és navigációs rendszere, nyilvánvalóan külső –ismeretlen- behatolás eredményeképpen. Megérkeztek Gázába ahol éljenzéssel és örömkönnyekkel fogadták őket azok a palesztinok százai akik kijöttek a tengerparthoz.
A SS Liberty és az SS Free Palestine áttörte a blokádot. Két kis hajó…42 határozott emberjogi aktivista, egy egyszerű üzenettel:
„A világ nem felejtette el ennek a földnek a népét. Ma, mindannyian Gázaiak vagyunk!

I was very pleased to hear –thanks to the radio Free Palestine- that the two boats have finally arrived in Gaza around 6 pm on saturdays night.
At 8 pm I immediately switched on our TV to hear what the Israeli news would report about this. Indeed - it was the second news-item they spoke about (on Channel 2) and they showed a few pictures of the boats...
But then a commentator was asked to speak about this action and with a very serious and ennoyed looking face he explained that these boats had succeeded to arrive ONLY because of the huge international coverage (Thank God for this!!!) and that Israel had decided to let them through because the outcome of intercepting them would give a too negative image of Israel (INDEED!!) - but that after all, all this action was nothing but provocation because...

... there was in fact no more closure on Gaza, that all goods arrived (almost) normally - meaning there was no reason at all for this action...

I loved the "almost".. makes you think, doesn't it??

The boats were crewed by a determined group of international human rights workers from the Free Gaza Movement. They had spent two years organizing the effort, raising money by giving small presentations at churches, mosques, synagogues, and in the homes of family, friends, and supporters.
They left Cyprus on Thursday morning, sailing over 350 kilometers through choppy seas. They made the journey despite threats that the Israeli government would use force to stop them. They continued sailing although they lost almost all communications and navigation systems due to outside jamming by some unknown party. They arrived in Gaza to the cheers and joyful tears of hundreds of Palestinians who came out to the beaches to welcome them.
The SS Liberty and the SS Free Palestine broke trough the blockade. Two small boats, 42 determined human rights workers, one simple message:
“The world has not forgotten the people of this land. Today, we are all from Gaza.”

Még több kép!
.

The Wall of Shame - A szégyen fala

.
(Katt a képre)



Felépült egy fal
Még egy, mint oly sok szór a történelem során...
Gettó-falak a középkorban, gettó-falak a XX. században, majd Berlin...emlékszik még valaki?
És most valami eszelős, örült ötlettől vezérelve falat húzták, húznak szerte szét a Szent Földön.
Évszázados olívafa ligeteket dózerólnak le, falvakat rombolnak le, embereket tesznek földönfutóvá.

Generációnk szemé láttára hozzák létre a világtörténelem során a valaha legnagyobb -nincs is összehasonlítási alap!- koncentrációs táborait.
Emberek millióit zsúfolták be a vasbeton förmedvény mögé...
És azt hiszik megoldották a kérdést...
Mint oly sok elvetemült agyament a múltban...
És azt hiszik így marad ez mindörökké, pedig, csak magukat zárták ki az emberi lények közösségéből...
Az üldözöttből üldöző és börtönőr lett. Kápó!
Ha volt egyáltalán, de eljátszották az utolsó szem rizst a becsületükből.
Semmi nem maradt mi őket megmenthetné.
Így lesz a börtönőrből rab, elítélt.

Isten, az Egyetlen legyen hozzájuk könyörületes!

Rózsa-Flores Eduardo

Készítettem egy új (társ) blogot, amelyben összegyűjtöttem a világhálón fellelhető fal-képek egy részét. Célom az, hogy az érdeklődő -és remélem, további felhasználók- egy helyben megtalálhassak ezeket az első körben kor dokumentumokat, másod -de nem utolsó- sorban tárgyi bizonyítékai a legeszelősebb és legembertelenebb ideológiának, melyet képviselőivel együtt mihamarabb a történelem szemétdombjára kell kerüljenek, mindannyiunk érdekében.
Mert amit ma velük -a palesztinokkal-, holnap velünk?
Az ellenállás az egyetlen lehetősségünk!

A link az új, fal-bloghoz: http://wall-fal.blogspot.com/
.

2008. augusztus 24., vasárnap

Ez egy mese, és az USA terjeszkedéséről szól, nem az orosz agresszióról

.
Ajánlom mindenkinek az alábbi cikket. Úgy látszik, nem csak mi párán -mint gondoltam volt- vagyunk azok, akik úgy gondoljuk: az orosz-grúz konfliktus inkább az amerikai imperialista terjeszkedésről szól, és nem -ebben az esetben- orosz agresszióról. Egyes elemzőknek, mint a kiváló kolléga a The Guardian-ból, az a véleménye, ez csak a nyitánya egy sokkal szélesebb és ebből következően veszélyesebb konfliktus sorozatnak. Lehet kapaszkodni.

Mint már korábban pár esetben, most is fordulók olvasóimhoz, barátaimhoz: akinek van ideje, álljon neki ennek a cikknek a fordításának. Fontos a magyar nyelvű közzététele, így rést üthetünk a lakáj média falán.
A magyar közvéleménynek tudnia kell az igazságot.
A mai helyzetben az igazság ismerete egyenlő az önvédelemmel és növeli a túlélés esélyeit.
Jó olvasást.
(Ha valaki lefordítja, kérem továbbítsa az eduardo@hungary.org címre)

This is a tale of US expansion not Russian aggression
War in the Caucasus is as much the product of an American imperial drive as local conflicts. It's likely to be a taste of things to come

Seumas Milne The Guardian

The outcome of six grim days of bloodshed in the Caucasus has triggered an outpouring of the most nauseating hypocrisy from western politicians and their captive media. As talking heads thundered against Russian imperialism and brutal disproportionality, US vice-president Dick Cheney, faithfully echoed by Gordon Brown and David Miliband, declared that "Russian aggression must not go unanswered". George Bush denounced Russia for having "invaded a sovereign neighbouring state" and threatening "a democratic government". Such an action, he insisted, "is unacceptable in the 21st century".

Could these by any chance be the leaders of the same governments that in 2003 invaded and occupied - along with Georgia, as luck would have it - the sovereign state of Iraq on a false pretext at the cost of hundreds of thousands of lives? Or even the two governments that blocked a ceasefire in the summer of 2006 as Israel pulverised Lebanon's infrastructure and killed more than a thousand civilians in retaliation for the capture or killing of five soldiers?

You'd be hard put to recall after all the fury over Russian aggression that it was actually Georgia that began the war last Thursday with an all-out attack on South Ossetia to "restore constitutional order" - in other words, rule over an area it has never controlled since the collapse of the Soviet Union. Nor, amid the outrage at Russian bombardments, have there been much more than the briefest references to the atrocities committed by Georgian forces against citizens it claims as its own in South Ossetia's capital Tskhinvali. Several hundred civilians were killed there by Georgian troops last week, along with Russian soldiers operating under a 1990s peace agreement: "I saw a Georgian soldier throw a grenade into a basement full of women and children," one Tskhinvali resident, Saramat Tskhovredov, told reporters on Tuesday.

Might it be because Georgia is what Jim Murphy, Britain's minister for Europe, called a "small beautiful democracy". Well it's certainly small and beautiful, but both the current president, Mikheil Saakashvili, and his predecessor came to power in western-backed coups, the most recent prettified as a "Rose revolution". Saakashvili was then initially rubber-stamped into office with 96% of the vote before establishing what the International Crisis Group recently described as an "increasingly authoritarian" government, violently cracking down on opposition dissent and independent media last November. "Democratic" simply seems to mean "pro-western" in these cases.

The long-running dispute over South Ossetia - as well as Abkhazia, the other contested region of Georgia - is the inevitable consequence of the breakup of the Soviet Union. As in the case of Yugoslavia, minorities who were happy enough to live on either side of an internal boundary that made little difference to their lives feel quite differently when they find themselves on the wrong side of an international state border.

Such problems would be hard enough to settle through negotiation in any circumstances. But add in the tireless US promotion of Georgia as a pro-western, anti-Russian forward base in the region, its efforts to bring Georgia into Nato, the routing of a key Caspian oil pipeline through its territory aimed at weakening Russia's control of energy supplies, and the US-sponsored recognition of the independence of Kosovo - whose status Russia had explicitly linked to that of South Ossetia and Abkhazia - and conflict was only a matter of time.

The CIA has in fact been closely involved in Georgia since the Soviet collapse. But under the Bush administration, Georgia has become a fully fledged US satellite. Georgia's forces are armed and trained by the US and Israel. It has the third-largest military contingent in Iraq - hence the US need to airlift 800 of them back to fight the Russians at the weekend. Saakashvili's links with the neoconservatives in Washington are particularly close: the lobbying firm headed by US Republican candidate John McCain's top foreign policy adviser, Randy Scheunemann, has been paid nearly $900,000 by the Georgian government since 2004.

But underlying the conflict of the past week has also been the Bush administration's wider, explicit determination to enforce US global hegemony and prevent any regional challenge, particularly from a resurgent Russia. That aim was first spelled out when Cheney was defence secretary under Bush's father, but its full impact has only been felt as Russia has begun to recover from the disintegration of the 1990s.

Over the past decade, Nato's relentless eastward expansion has brought the western military alliance hard up against Russia's borders and deep into former Soviet territory. American military bases have spread across eastern Europe and central Asia, as the US has helped install one anti-Russian client government after another through a series of colour-coded revolutions. Now the Bush administration is preparing to site a missile defence system in eastern Europe transparently targeted at Russia.

By any sensible reckoning, this is not a story of Russian aggression, but of US imperial expansion and ever tighter encirclement of Russia by a potentially hostile power. That a stronger Russia has now used the South Ossetian imbroglio to put a check on that expansion should hardly come as a surprise. What is harder to work out is why Saakashvili launched last week's attack and whether he was given any encouragement by his friends in Washington.

If so, it has spectacularly backfired, at savage human cost. And despite Bush's attempts to talk tough yesterday, the war has also exposed the limits of US power in the region. As long as Georgia proper's independence is respected - best protected by opting for neutrality - that should be no bad thing. Unipolar domination of the world has squeezed the space for genuine self-determination and the return of some counterweight has to be welcome. But the process of adjustment also brings huge dangers. If Georgia had been a member of Nato, this week's conflict would have risked a far sharper escalation. That would be even more obvious in the case of Ukraine - which yesterday gave a warning of the potential for future confrontation when its pro-western president threatened to restrict the movement of Russian ships in and out of their Crimean base in Sevastopol. As great power conflict returns, South Ossetia is likely to be only a taste of things to come.

s.milne@guardian.co.uk

Katonai kézikönyv

.
Egy kis "ajándék" angolul tudó barátaimnak...
Lehet tanulni!


Egyesült Államok Különleges Erők Dél-Afganisztáni Lázadás Elleni Kézikönyve

US Special Forces Southern Afghanistan Counterinsurgency Handbook


.

INTIFADA - Ska-p

.

.
Seis miliones de judios aniquilados de la forma mas cruel
Un genocido imperialista por ejercitos fascistas, de la historia hay que aprender
Las victimas se han convertido en los verdugos se vuelven del reves
Colonizando territorios Palestinos, de nuevo atentando a la sensatez

MUERTOS MUERTOS EN NOMBRE DE QUIEN ?
MUERTOS MUERTOS DE ISRAEL
MUERTOS MUERTOS EN NOMBRE DE QUIEN ?
MUERTOS MUERTOS DE YAVE

Que harias tu si te echaran de tu casa sin derecho a rechistar
Pisoreando tu cultura, sumergido en la locura por perder la dignidad
Palestina esta sufriendo en el exilio la opulencia de Israël
Por un govierno prepotente, preparado para la guerra, por tu ya sabes quien

MUERTOS MUERTOS EN NOMBRE DE QUIEN ?
MUERTOS MUERTOS DE ISRAEL
MUERTOS MUERTOS EN NOMBRE DE QUIEN ?
MUERTOS MUERTOS DE YAVE

Piedras contra balas una nueva intifada en Cisjordania, Gaza o Jerusalen

QUIEN PODIA IMAGINAR ?
QUE DAVID FUESE GOLIATH
QUIEN PODIA IMAGINAR ?
QUE DAVID FUESE GOLIATH

Intifada, Intifada
Intifada, liberacion

No cunfundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios
No diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion
Solo cundeno el sufrimiento, la injustia y el abuso de poder
Palestina es sometida a la mas terca de las guerras, la opulencia de israël.

MUERTOS MUERTOS EN NOMBRE DE QUIEN ?
MUERTOS MUERTOS DE ISRAEL
MUERTOS MUERTOS EN NOMBRE DE QUIEN ?
MUERTOS MUERTOS DE YAVE

Piedras contra balas una nueva intifada en Cisjordania, Gaza o Jerusalen

QUIEN PODIA IMAGINAR ?
QUE DAVID FUESE GOLIATH
QUIEN PODIA IMAGINAR ?
QUE DAVID FUESE GOLIATH

Ez történt tegnap Gáza partjainál...

.

Gáza partjainál a palesztinok türelmetlenül várjak a két hajót



.

Gondolat mára

.
Y todos los hombres matan lo que aman,
que lo oiga todo el mundo,
unos lo hacen con una mirada amarga,
otros con una palabra zalamera;
el cobarde con un beso,
!el valiente con una espada!

***

Mi férfiak mind
megölünk mit szeretünk,
hallja csak mindenki,
egyik keserüsséggel teli szemmel öl,
a másik simogató hamis szóval teszi azt;
a gyáva fegyvere a csók,
a bátoré a kard!

O.W.
(fordítás tőlem)
.

Mindahányan Palesztinok Vagyunk!

..

FREE GAZA BOATS ARRIVE IN GAZA

.
GAZA (23 August 2008) - Two small boats, the SS Free Gaza and the SS Liberty, successfully landed in Gaza early this evening, breaking the Israeli blockade of the Gaza Strip.

The boats were crewed by a determined group of international human rights workers from the Free Gaza Movement. They had spent two years organizing the effort, raising money by giving small presentations at churches, mosques, synagogues, and in the homes of family, friends, and supporters.

They left Cyprus on Thursday morning, sailing over 350 kilometers through choppy seas. They made the journey despite threats that the Israeli government would use force to stop them. They continued sailing although they lost almost all communications and navigation systems due to outside jamming by some unknown party. They arrived in Gaza to the cheers and joyful tears of hundreds of Palestinians who came out to the beaches to welcome them.

Two small boats, 42 determined human rights workers, one simple message: “The world has not forgotten the people of this land. Today, we are all from Gaza.”

Tonight, the cheering will be heard as far away as Tel Aviv and Washington D.C.

“We recognize that we’re two, humble boats, but what we’ve accomplished is to show that average people from around the world can mobilize to create change. We do not have to stay silent in the face of injustice. Reaching Gaza today, there is such a sense of hope, and hope is what mobilizes people everywhere.”
--Huwaida Arraf.

Huwaida is Palestinian-American, and also a citizen of Israel. She’s a human rights activist and co-founder of the International Solidarity Movement. In 2007 she received her Juris Doctor from American University in Washington D.C. Currently she teaches Human Rights and Humanitarian Law at Al Quds University in Jerusalem. Huwaida sailed to Gaza aboard the SS Liberty.

“We’re the first ones in 41 years to enter Gaza freely - but we won’t be the last. We welcome the world to join us and see what we’re seeing.”
--Paul Larudee, Ph.D.

Paul is a cofounder of the Free Gaza Movement and a San Francisco Bay Area activist on the issue of justice in Palestine. He sailed to Gaza aboard the SS Liberty.

“What we’ve done shows that people can do what governments should have done. If people stand up against injustice, we can truly be the conscience of the world.”
--Jeff Halper, Ph.D.

Jeff is an Israeli professor of anthropology and coordinator of the Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD), a non-violent Israeli peace and human rights organization that resists the Israeli occupation on the ground. In 2006, the American Friends Service Committee nominated Jeff to receive the 2006 Nobel Peace Prize with Palestinian intellectual and activist Ghassan Andoni. Jeff sailed to Gaza aboard the SS Free Gaza.

For More Information, please contact:

(Gaza) Huwaida Arraf, tel. +972 599 130 426
(Gaza) Jeff Halper, tel. +972 542 002 642
(Cyprus) Osama Qashoo, tel. +357 99 793 595 / osamaqashoo@gmail.com
(Jerusalem) Angela Godfrey-Goldstein, tel. +972 547 366 393 / angela@icahd.org