2008. május 1., csütörtök

2008. április 30., szerda

Santa Cruz de la Sierra autónoma


Guillermo Capobianco Ribera:

¡La Revolución Autonómica del 4 de mayo!

El Estatuto Autonómico del Departamento de Santa Cruz de la Sierra que el pueblo cruceño aprobará por amplia mayoría mañana domingo 4 de mayo, establece 53 competencias exclusivas del Gobierno Departamental de las cuáles, por lo menos cuarenta, le arrancará mediante la fuerza del voto ciudadano al Gobierno central.
¡Toda una revolución en democracia!

Entre las competencias autonómicas que aprobará el ciudadano nacido, trabajando y domiciliado en Santa Cruz, sin importar el color de su piel, ni su clase social, ni religión, ni fortuna, estarán aquellas que definen el carácter y esencia del proceso revolucionario en curso; el tema de la tierra y territorio; el tema de las autonomías indígenas; el tema de los recursos naturales; la elección de autoridades y de funcionarios de la nueva institucionalidad autonómica y otros.

Toda una revolución que transformará la estructura del estado centralista.

Echará por tierra también el sistema presidencialista que hizo de la figura del primer mandatario de la nación una especie de “autoridad suprema” con potestad ilimitada sin recurso de apelación alguna “por encima del bien y del mal”.

Surgirán los “gobernadores” con poder de decisión, con autoridad y legitimidad institucional para presidir los destinos de su departamento en coordinación con el gobierno nacional.

Terminará así un sistema “perverso” de sumisión y de arbitrariedad.

Se producirá de manera paulatina, progresiva, pero irreversible, el desplazamiento del centro de articulación principal de la economía nacional desde la ciudad de La Paz hacia el oriente y básicamente hacia la ciudad de Santa Cruz.

La Paz seguirá siendo la sede del Gobierno así como Sucre la capital histórica del país, pero el centro de las definiciones y decisiones del rumbo de la economía nacional será sin duda la capital del oriente boliviano y de la “media luna”.

El desarrollo socio económico de la América del Sur, durante cinco siglos desde los tiempos de la conquista y la colonia de España, tuvo como “ejes” de articulación a los grandes puertos marítimos de la periferia continental.

El centro geográfico del continente lo “conquistó” el capitán extremeño Ñuflo de Chávez con su intrépida expedición del siglo XVI, subiendo las aguas del Río Paraguay desde Asunción, internándose 600 Km. en la selva virgen en busca del “Dorado Paytiti” y “arrastrando” en su hazaña temeraria a mil quinientos expedicionarios hispanos que se establecieron finalmente y para siempre a orillas del Río Piray.

Quienes ahora acusan a la comunidad cruceña de “separatismo”y otras calumnias parecidas olvidan que el 21 de noviembre de 1816 un “ejercito popular” organizado por el “guerrero de la libertad” Cnl. Ignacio Warnes, se batió con bravura excepcional contra el ejército colonial dejando en las arenas del Pari más de 1.500 guerreros “cambas” muertos que ofrendaron su vida por el ideal de fundar y construir, desde entonces, la Patria y la República de Bolivia.

memocapobianco@ gmail.com

Santa Cruz de la Sierra a magyar Wikipédiában:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Santa_Cruz_de_la_Sierra
Santa Cruz de la Sierra on the english version of Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Cruz_de_la_Sierra

About Santa Cruz


The Spanish classes we give are held in Bolivia�s tropical city, Santa Cruz de la Sierra. Santa Cruz lies at an altitude of 400 meters above sea level. The town surprises many people in a positive way. It is by far Bolivia's most modern city and some people may even call it ´un-Bolivian´.

In Santa Cruz you will find people of many different backgrounds. Besides the Quechua and Aymara Indian inmigrants who originally came from the western side of Bolivia, you will see relatively many people with European, Arabian or Japanese backgrounds. Nearby Santa Cruz you will find the small villages Okinawa I, II and III and also at a short distance settlements of Mennonites. The original inhabitants of the Santa Cruz region the Guarayo´s, Guaraní´s. Chiquitano´s, Ayoreo´s etc.- are also still present in Santa Cruz.

Santa Cruz has more than 1 million inhabitants and many facilities. There are two airports, one of them international, banks, many kind of restaurants, craft markets, café's, etc. All are conveniently located and very accessible. Santa Cruz is definitely the place to go out in Bolivia.

There are also many opportunities to make daytrips (or longer trips) in the surroundings of Santa Cruz. You can visit for example the village of Samaipata or make a jungle tour in Amboro National Park. You can also do a boat trip in the Bolivian Amazon, a great place to spot wildlife! If you have some more time and a little extra budget, we recommend a visit to National Park Noel Kempff Mercado. If you interests are directed more toward culture and history, you should visit the beautiful Jesuit Missions.

Whatever you choose to do, we promise, you will have the time of your life in Santa Cruz!

Sí a la autonomía - Igen az autonomiára!

Vamos por el SÍ!!!


Autonomía ahora!


Autonomía para cambiar

Sí a la autonomía - Igen az autonomiára!

4 de Mayo del 2008
REFERENDUM
en Santa Cruz de la Sierra
por el SÍ a la AUTONOMÍA!!!


Sunday, 4th of May, 2008
Referendum
in Santa Cruz de la Sierra
YES
for the AUTONOMY!

2008. Május 4.
NÉPSZAVAZÁS
Santa Cruz de la Sierrá-ban
IGEN az AUTONÓMIÁRA!!!

Cionist massacre in Gaza

All over the world, ordinary people are
demonstrating
against the "israeli"
government horrible massacre in Gaza.
Egyszerű emberek tüntetéseken tiltakoznak
világszerte az
"izraeli" kormány által
Gázában elkövetett szörnyűséges
mészárlás ellen




































































































Rassziszmus a törvénytelen "Izraelben"

Dél-Afrikát idéző fajgyűlölet az Ígéret Földjén

A rabbik kisöpörnék az arabokat Izrael nagyobb városaiból

Kitekintő - Páll Zoltán

Befolyásos izraeli rabbik az arabok foglalkoztatásának a betiltására, illetve a kevert negyedekből való kiűzésükre szólítottak fel. A Haifai Egyetem legújabb kutatásai szerint 2008-ra a rasszizmus a zsidó államban soha nem látott méreteket öltött.

A zsidó vallási vezetők vasárnap, Ramla városában megrendezett “Izrael és a népek” konferenciáján a meghívottak a zsidóság és a többi nép kapcsolatáról osztották meg véleményüket. Az egyik legbefolyásosabb vallásos cionista rabbi, Zalman Melamed szerint azonnal be kellene tiltani arab alkalmazottak foglalkoztatását Izraelben, mivel az egyet jelent a terrorizmus támogatásával. Ugyanakkor szükségesnek tartja az állampolgárság kiterjesztését a világ zsidóságának egészére, hogy az Ígéret Földjét “Izrael fiai lakják be, amint azt az Úr atyánknak, Ábrahámnak megígérte.”


Kattintson és nézegessen békésebb képeket Izraelből és Palesztínából!

A konferencia egy másik résztvevője, a közel-keleti országban szintén befolyásos Dov Le’or rabbinak az a véleménye, hogy Izrael nagy hibát követett el akkor, amikor az 1967-es háború után nem űzte el a nagyobb városok - mint Haifa, Jaffa, Akka, Lod és Ramla arab lakosságát. Ő arra szólított fel, hogy ezeken a településeken űzzék el a palesztinokat a kevert negyedekből, megteremtve ezzel teljes szegregációjukat.

A vallási vezetők közül volt olyan, aki még ennél is tovább ment. Sámuel Élijáhú szerint a zsidóknak verni kéne az arabokat, “minél nagyobb fájdalmat okozni nekik, mígnem a földre borulva könyörögnek az irgalomért.”

A konferencia szervezőit és résztvevőit emberjogi szervezetek feljelentették az izraeli legfelsőbb bíróságnál. Beadványukra válasz azonban egyelőre nem érkezett.

Az idegengyűlölet tetőfoka

A Haifa Egyetem szociológiai intézetének kutatója, Számi Szammúha tanulmányaiban riasztó adatokat hozott nyilvánosságra az Izraelben tomboló rasszizmusról. A zsidók 65%-a elutasítja az arabokkal való együttélést. Ezzel szemben az 1948-as határokon belül élő palesztinok 67% nem talál kivetnivalót abban, hogy kevert kevert negyedekben éljen. A zsidók 65% potenciális veszélyt lát az arabokban az államra nézve, mivel azok meg akarják változtatni Izrael zsidó jellegét és inkább a demokratikus karakter kialakítását támogatnák.

Egy másik intézmény, a Társaság az Állampolgári Jogokért Izraelben adatai szerint idén 100%-kal nőtt az idegengyűlölet az izraeliek körében. A számkivetettség azonban nem csupán az arabokat sújtja. Az oroszországi és az etióp zsidókat ugyanúgy másodrendű állampolgároknak tekintik.

Az arabokat és más, kisebbségi zsidó csoportokat sújtó rasszizmus már évek óta az izraeli társadalmi vita egyik központi kérdése. A megszállt területeken például vannak olyan útszakaszaok, ahová arab származásúak nem hajthatnak fel autójukkal. Az arabok életkörülménye általában sokkal rosszabb, mint a zsidóké, még az állampolgársággal rendelkezők is megkülönböztetéssel néznek szembe a hivatalos szervek részéről.

Az idegengyűlölet már hosszú évtizedek óta központi kérdése a zsidó államban folyó társadalmi vitának. Sulamit Aloni volt oktatási miniszter az egyik fő zászlóvivője annak a törekvésnek, hogy Izrael mondjon le zsidó jellegéről, és garantáljon egyenlő jogokat és lehetőségeket a területén élőknek. A politikusasszony gyakran hangoztatott véleménye az, hogy “amíg Izrael zsidó államként határozza meg magát, addig nem lehet demokratikus.”

2008. április 29., kedd

F.D. – E.R: Nem százas Gyurcsány (II. rész)


POKOLBAN

Hitler: Csak van végső megoldás, Bazmeg!

Sztálin: Túléltem Hitlert, Bazmeg!

Rákosi: Jó rég föltettek egy nagy üstben főni,

de még mindig nem puhultam meg, Bazmeg!

Kádár: Itt nincs krumplileves, Bazmeg!

Néró: Több tüzet, Bazmeg!

Ördög: Nyughass! Megyek Gyurcsányért, hozom Kókát is, Bazmeg!


AZ ÍGÉRET FÖLDJÉN

Gyurcsány: A Purgatóriumot még nem reformáltam meg, de tervezem, Bazmeg!

Apró és Piroska útján jöttem én, Bazmeg!

Apró-pénzzel kezdtem, Bazmeg!

Ahogy én ígérek, nem ígér úgy senki, Bazmeg!











Kóka: Ahogy én szárnyalok, nem szárnyal úgy senki, Bazmeg!

Múlt időben beszélj köcsög, Bazmeg!

Horn Gábor: Ennek hiába mondom, hogy menjen a picsába, Bazmeg!

Ördög: Nem találom a Gyurcsányt, már megint hol csavarog, Bazmeg!

Tiszta időben, Szabolcsból is jól lehet látni az óriásplakátjaimat, Bazmeg!

A nehezén már túl vagyunk, most jön a kiigazítás, Bazmeg!

MSZP kórus: Keményíts be Feri, Bazmeg!

Kussoljatok, mindenért nekem kell tartani a hátam, b…szátok meg!

MSZP kórus: Akkor most igen, vagy nem, Bazmeg!

Marhák! A Népszavazáson 3 kérdés volt, azért nem mondhattam hogy igen-igen, b…szátok meg!

MSZP kórus: Keményíts be főnök, Bazmeg!

Mondom én állandóan: Orbán Viktor gyáva, én meg bátor vagyok, b…szátok meg!

Azt is mondom minden évben: jövőre jobb lesz, Bazmeg!

Az nem úgy van hogy reformot kell csinálni,ki is kell azt találni, Bazmeg!

MSZP kórus: Az SZDSZ folyton beleköp a levesünkbe, Bazmeg!

Március 1O.-e után is nap lesz, b…szátok meg!

Horn Gábor: Gyurcsány, menj a picsába, Bazmeg!

Egyre inkább hisztis vagyok – nem kicsit, nagyon, Bazmeg!

Lárifári, Új Magyarországot építek, Bazmeg!

Orbán Viktor nem akar lemondani, Bazmeg!

Az ellenzéket le kéne váltani, mi lesz így a reformmal, Bazmeg!

Kirúgom Ágnes asszonyt, mehet a lepedőjét mosni, Bazmeg!

Kóka: Kicsúszott a talaj a lábad alól, Bazmeg!

5 évig kihúztam,még 2 évig ígérni, az nekem semmi, Bazmeg!

Kóka: Kiderült hogy csaltam, újra elindulok a választáson, Bazmeg!

Egyedül nem megy, de nekem ez sem akadály, Bazmeg!

Bársonyos reformok kellenek, Bazmeg!

SZDSZ kórus: Kint is vagyunk, bent is vagyunk, Bazmeg!

Kóka: Nem tilthatják meg nekem, hogy szárnyaljak, Bazmeg!

Szeretni mást én nem tudok, napról-napra elkurvulok, Bazmeg!

Kóka: Kell még pár helikopter fölszálló és leszálló pálya, Bazmeg!

Horváth Ágnes: A megmaradt vizitdíjautomatákat haza viszem emlékbe, Bazmeg!

Kóka: Legszívesebben le se szállok a földre, Bazmeg!

Mikor erős kézzel kormányoz Putyin, én sem ülhetek tutyin-mutyin, Bazmeg!

Medencémig építjük az új gázvezetéket, Bazmeg!

Kisnyugdíjas: Harmadnapja nem eszek, se sokat, se keveset, Bazmeg!

Lendvai Ildikó: Mióta lassan mondom, hogy nem lesz gázáremelés,

azóta folyton az van, Bazmeg!

Szeretnek az emberek engem, rémítő módon szeretnek, Bazmeg!

A kisebbségi kormányzást nekem találták ki, Bazmeg!

Csak tudnám, hogy a FIDESZ mért nem lelkesedik a reformjaimért, Bazmeg!


EGY GONDOLAT BÁNT ENGEMET…

Egy gondolat bánt engemet:

Kordon nélkül, párnák közt halni meg!

Elhervadni lassan, mint a virág

Mikor a nemzet reform után kiált.

Elfogyni gyorsan, mint az államkassza

S hogy kiürült, a lelkem is rajta.

Bátorít a pártom, a pénz az Istenem,

Ezért tiszta a lelkiismeretem énnekem.

Legyek bár naranccsal dobált, böszme,

Lábamról a konvergencia se vesz le.

Ha már elhagyott a józan ész,

Miért vigyen el egy kósza madárvész?

Ha majd az agyonadóztatott nép,

Terheit megunva színre lép,

Tömött sorokban, zászlaikkal

És a zászlaikon eme szent jelszóval:

„Gyurcsány takarodj!”

Ha ezt újra és újra elharsogják

S miként Gergényi, úgy

Bencze csapataival is újfent megütköznek:

Ott essem el én!

Eltévedt gumigolyóval farba lőve,

A reform kellős közepén.

Ott, hol tovább viszik

Újrahímzett arany betűkkel a szent jelszót:

„Gyurcsány takarodj!”

Ott essem el én,

Ott, hol farsebem közepedte is elhadarhatom:

Nem kenyerem a bocsánat,

Nem fog rajtam az utálat,

Csak hátsó fertályamon egy nagyívű találat.


KITAPOSOTT ÚTON

Hajléktalan: Megtudtam, hogy több cégem is van, Bazmeg!

Rendőr 1: Szolgálok és védelmi pénzt szedek, Bazmeg!

Rendőr 2: Nem írok, nem olvasok, én korrupt rendőr vagyok, Bazmeg!

Rendőr 3: Olyan gyorsan szaladtunk, hogy elveszítettük az azonosító számot, Bazmeg!

Rendőr 4: Már az oszlatást is oszlatom, Bazmeg!














Rendőr 5: Rászoktam a könnygázra, Bazmeg!

Rendőr 6: Értem a viccet, de nem tudok kibújni a bőrömből, Bazmeg!

Móri rendőrök: Mindent felderítettünk, csak éppen rosszul, Bazmeg!

Volt rendőrfőnök: Először lehugyoztam a rendőrszékházat,

utána összeszartam magam, végül a hasonmásom tört-zúzott, Bazmeg!

Zsanett: 5 rendőr megvolt, Bazmeg!

Zsanett rendőrei: Kerülőúton hazakísértük, Bazmeg!

Tasnádi Péter: Agysorvadásban is maximálisan teljesítek, Bazmeg!

Zuschlag: Pályaelhagyó lettem, Bazmeg!

Kóka: Csalással nyertem, de nyertem, Bazmeg!

Draskovics: Ahogy a nagykönyvben meg van írva, fölfelé bukok, Bazmeg!

Veres: Nagyon fárasztó ez az örökös igazmondás, Bazmeg!

Lamperth: A brókerek hallgatnak, Bazmeg!

Juhász Gábor: Választások előtt feltöltöm a hűtőládát. Ez mindig bevált, Bazmeg!

Rytkó Emília: Kalandorok ne kíméljenek, Bazmeg!

Gergényi: Akkor, okt.23.-án még a tököm is elsült, Bazmeg!

Bencze József: Kettős kordonnal, előzetes oszlatással hatékonyabb

vagyok mint Gergényi, Bazmeg!

Olaszliszkai cigányok: Ott se voltunk, Bazmeg!

Horváth Aladár: A cigány a pokolban is cigány, Bazmeg!

Hiller: Elődeim kijárták, hogy nem kell az iskolában jegy.

Én azt egyengetem, be se kelljen mennie a gyereknek az iskolába, ha nincs kedve, Bazmeg!

Kórházi beteg: Hol a műfogsorom, elfelejtettem a széfkódszámot, Bazmeg!

Nővér: Széfeket már összeszedte és haza vitte Horváth Ágnes, Bazmeg!

Vasutas: Elfogy a sín alólunk, Bazmeg!

Postás 1: Megharaptam a kutyát, Bazmeg!

Postás 2: A választási értesítőket elássam, vagy elégessem? – Bazmeg!

Kármán Irén 1: Úgy megvertek, hogy elvesztettem a lányságomat, Bazmeg!

Kármán Irén 2: Akkora pofont adtam magamnak, hogy a fal adta a másikat, Bazmeg!

Kármán Irén 3: A foltjaim jól mutattak a képernyőn, Bazmeg!

Kármán Irén 4: Olajban akartam kiszőkíteni magam, Bazmeg!

Csintalan 1: Könyörögtem az életemért, de a vasrudat nem hatottam meg, Bazmeg!

Csintalan 2: Nem is gondoltam hogy ilyen vasrúdálló vagyok, Bazmeg!

Vállalkozó: Azért címkéztem át a húst, mert olvashatatlan volt a dátum, Bazmeg!

Szöv.kapitány: Helyzetűnk nem volt,de nyerhettünk volna, Bazmeg!

Magyar focista: Öngól is gól, Bazmeg!

Tanár: Már megint megvertek az iskolában, Bazmeg!

Strici: Munkát adok a lányoknak ebben az ínséges időkben, Bazmeg!

GYURCSÁNY: LÁTOM AZ ALAGÚT VÉGÉT !!!


Vigyázó szemeteket a mintaországra vessétek!

G.Busch: Biológiából mindig gyenge voltam, Bazmeg!

Clinton: Vezeklésként most az asszony kampányát egyengetem, Bazmeg!

Clintonné: Amíg kampányolok, nem jut eszembe Mónika, Bazmeg!

Obama szenátor: Ha Hillary sokat kekeckedik velem,

orra alá dörgölöm Mónikát, Bazmeg!

Magyarországi rokonok: A Szabolcsi vételkörzetben Veres

hatékonyabban és olcsóbban csinálta, Bazmeg!


HÁTORSZÁG

Rendőrfőnök: Száz tüntetőre ezer rendőr és kész, Bazmeg!

Lendvai Ildikó: Szabadítsuk ki börtönéből Zuschlagot, Bazmeg!

Demszky: A Petőfi szobor mögül fogok beszélni,

úgy nem bírnak megdobni záptojással, Bazmeg!

Juhász Ferenc: KISZ-titkárságomat átmentettem a XXI.századba, Bazmeg!

Keller László: Törökbálinton szagot és nyomot vesztettem, Bazmeg!

Demszky: Már megint kátyúba léptem, Bazmeg!

Herényi: A szoknyát én, el nem engedem, Bazmeg!

Lendvai Ildikó: Napról-napra fiatalabb vagyok, Bazmeg!

Veres: Két út között legrövidebb út a görbe, Bazmeg!

Szili Katalin: Számítok a párt hívő tagozatára, Bazmeg!

Kóka: Lassan haladt a villa építése, bedobtam egy koktélt, Bazmeg!

Medgyessy: Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer egy Csillag

lesz a vesztem, Bazmeg!

Kertész Imre: Nekem ne lenne hazám? Németországban lakom, Bazmeg!

Horn Gábor: Egy kis haknira mindig éhes vagyok, Bazmeg!

Eörsi Mátyás: Vastag a bőr a pofámon, de még növesztem, Bazmeg!

Demszky: Kimenekültem Pestről lakni, Bazmeg!

Kuncze: Most akkor szabad-e a demokratának disznóhúst enni?- Bazmeg!

Horn Gyula: Betettek az elfekvőbe, Bazmeg!

Kiss Péter: Kinőttem a ballagási öltönyömet, Bazmeg!

Lendvai Ildikó: Söprűnyél az én szerszámom, azon ülök télen-nyáron, Bazmeg!

Nyakó István: Beöntés nélkül is fosom a szót, Bazmeg!

Göncz Kinga: Kis gönc is gönc, Bazmeg!

Kovács László: Lózungjaim bővek, zengők, nagyok, Bazmeg!

Kósáné Kovács Magda: Jobban sugárzok mint Csernobil, Bazmeg!

Horváth Ágnes: Mengeléket elsejétől már nem veszek föl, Bazmeg!

Szekeres: Trágyázom a fejem, de már az se használ, Bazmeg!











Bokros Lajos: Szabadidőmben is csomagolok, Bazmeg!

Kóka: Visszavettem a puma fejadagját, Bazmeg!

Fodor Gábor: Ég a napmelegtől a kopár szik sarja,

kilukadt a galvániszapos hordók alja, Bazmeg!

Medgyessy: Logopédusnál is voltam, de mit sem ért, Bazmeg!

Szekeres: A lekvár hozzám képest kőkemény valami, Bazmeg!

Kondorosi: MISEBOR NUKU, Bazmeg!

Prostituált: Munka mellett brókerképző iskolába járok, Bazmeg!

Munkanélküli: 2OO2-ben lejelentkeztem, azóta várom az ajánlatot, Bazmeg!

Horn Gyula: Pufajkámat megkímélt állapotban se adom el, Bazmeg!

Baló György: Azért támasztom az államat, nehogy leforduljak a székről, Bazmeg!

Kóka: Csökkentett fejadag mellett a puma lekókadt, Bazmeg!

Szetey Gábor: Nemcsak nyaltam, szoptam is, de most megyek,

várnak az új kihívások, Bazmeg!

MSZP kórus: Gyurcsány azt mondja, hogy szociáldemokraták vagyunk.

Mi még törve beszéljük a nyelvet,

Ő tartja bennünk a lelket.


Az elv olyan mint a fing: tartja az ember, amíg tudja.

A piece of humor - egy kis humor

China Invades Russia - Kina megszállja Oroszországot

2008 Gaza...








Nyugati lógika

Ön nem itt van!




Mindenki egyért!
Egy mindenkire!



2008. április 28., hétfő

Israeli fire 'kills four children in Gaza'

Israeli fire hit a house in the Gaza Strip today while a family was eating breakfast, killing six Palestinians, including four children and their mother, residents and medical officials said.

Négy palesztin gyerek halt meg az izraeli hadsereg gázai övezetben végrehajtott akciójában. A család éppen ebédelt, amikor egy tanktalálat érte a házukat, az egy és az öt év közötti gyerekek azonnal meghaltak, az édesanyát súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

The deaths in the northern Gaza town of Beit Hanoun cast another shadow on Egyptian efforts to forge a ceasefire between Israel and militant groups and end violence threatening US-brokered Palestinian statehood talks.

"This aggression does not serve efforts being exerted to achieve calm, and it obstructs the peace process," Palestinian President Mahmoud Abbas, referring to Israel's military activities, said in a statement carried by WAFA news agency.

Israeli Defence Minister Ehud Barak, without giving details of the raid in Beit Hanoun, said Hamas Islamists controlling the Gaza Strip bore overall responsibility for casualties among non-combatants because gunmen "operated among civilians".

Medical officials and residents of Beit Hanoun, an area where militants frequently fire rockets at Israel, said an Israeli projectile smashed through the ceiling of a one-storey house where a family was having breakfast.

They said four children - siblings whose ages ranged from 1.5 to 5 years old - and their mother were killed in the house during what the Israeli military described as an operation against rocket launching crews and snipers.

"They were eating and they were hit," a neighbour said at the site.

A 17-year-old Palestinian civilian who was passing by the home was also killed in the explosion, medical workers said.

"We are currently investigating this morning's tragic incident," said Mark Regev, a spokesman for Israeli Prime Minister Ehud Olmert.

"Hamas operates from civilian areas and in combat situations between the Israel Defence Forces and Hamas terrorists, we make every possible effort to prevent civilians from being caught in the crossfire," Regev said.

Separately, Israeli soldiers killed a Palestinian gunman from Islamic Jihad during fighting in the town, the faction said.

Reuters

2008. április 27., vasárnap

ANTI-WAR POETRY

THROUGH THE AGES

A selection of timeless poems against war

Performed by Michael Fischetti

Poems selected by Michael Fischetti and Laszlo Hege

Produced by Laszlo Hege

featured poets include:

Archilocos, Ancient Greece; Seneca, Ancient Rome; General Su Wu, Ancient China; Robinson Jeffers, Steven Spender, Peter Gizzi, Wislawa Szymborska, Zbigniew Herbert, Randall Jarrel, Wilfred Owen, Miklos Radnoti, Primo Levi, Philip Levine, Edwin Muir, Eduardo Rózsa Flores, Anna Ahmatova, Charles Reznicoff, Ingeborg Bachmann and more.

"Unrelenting in its poetic depiction of war through the ages. You'll be moved." Frank D. Gilroy, Pulitzer-prize-winning playwright.

"The poems you chose are superb. It's a powerful manifesto." Philip Levine
, Pulitzer-prize-winning poet

***

Sound Editor: German Rodriguez

Listen to a sample from the CD:
WAR by Miguel Hernandez
mp3

Buy the CD for 14.95 + 3.00 S&H

Send a check or money order
for $17.95 to:
Mozgofilms, Inc.
P.O. Box 602
New York, NY
10101-0602 USA

info@mozgofilms.com


Michael Fischetti is available
for public SPOKEN WORD events and
POETRY READING by Appointment
For more information,

Devotion - Hűség - Lealtad - Vjernost


(From the book of poems Devotion)

Sniper Alley - Sarajevo

Oceans of sin
gushing
On the streets
With determination
From the hill
On the corner
Dead woman
Little puppies are
Licking the milk
Spilled from her breast

II

What is war?
Nothing special,
It’s something
In which
Only others die
And always the friendliest,
And the most beautiful comrades.
And this is everything.

XX

Friend…
- how sweet is the word -
You leave and return
On horseback or on foot
Honey and bronze
comrade knight
You’re still there
On hills of bread,
On corners of wheat fields,
In the sugary scent of wine cellars.
I am letting you know
That I’m no longer a volunteer keeper
Of the wind or the roar of the sea,
Everything’s different, has been changed now.
I carry those puddles of your blood
On my boots
And your shots jingle in my ears
And time just keeps passing,
And passing.

XXX

“The War is over!”
I hollered drunk day before yesterday
Staggering on some moist street
Of the Budapest of my lovers.
The War is Not Over
Came the news from the front
“A Portuguese volunteer died last night”
I must never get drunk again.

XXXV

After a war describable with the greatest of
ease
To honor all tradition
One spends a few nights
Sitting on the edge of the bed
Sleep is at most an experiment
Then
Nothing else remains
But an odd itch on the right leg
And the constant scratching for an imaginary
flea

XXXVII

Like butterfly drowned into a glass of milk
Like cloud shot down by a rocket by mistake
Like doves killed in a planned blaze
Like a brimstone and steel struck city
Like bunch of parsley in the hand of the
unburied
Like water dribbling away in canals
That’s how my morning good mood escaped
Which I woke up with on your side
My May dawn.



Eduardo Rózsa Flores
(Hungary)

(This english version of Eduardo Rózsa Flores
poems was translated from hungarian by Laszlo Hege,
NewYork)

MaleNa Ezcurra dijo...

This poem is a song to the humanity.
Excellent!
Thanks.
MaLena.

Gerardo Omaña dijo...

Simpleza infinita que nos une
que nos llama y nos confunde.

Y es que todo nos mueve al mismo espíritu
donde el tiempo nos envuelve,
nos amarra y estremece.

Un beso para tu alma.

Archivumból...csak, hogy el ne felejtsük: ilyenek is vannak!

Anti-cionista ortodox zsidók tömeg tüntetése "Izrael állam" ellen

Több mint tízezer ortodox zsidó, ismert és népszerű rabbik tucatjainak a vezetésével tüntetett New York cityben, az "izraeli" konzulátus előtt, hogy tiltakozzon "Izrael" állam léte ellen, a cionista állam által elkövetett atrocitások ellen, és a Jeruzsálembe tervezett "Gay Pride Parade" (Meleg Büszkésség Parádé) ellen.

A felszólalások témái voltak az "Izrael Állam" puszta létének az elítélése, valamint az összes gonoszság, ördögi cselekedet és embertelenség, amely ebből az „Isten karomló államból” fakad.
Különös fontosságot kölcsönözték a megmozdulásnak a közelmúltban a gazai Bait Hanuni palesztin lakosság ellen, a cionisták által elkövetett szörnyűséges és embertelen támadások.

Neturei Karta International site-ja:
http://www.nkusa.org/