2008. március 29., szombat

Logo Olimpia Bejing 2008

A pekingi olimpia logójának alkotóját
az alábbi esemény ihlette
:

Sáhnáme (részlet)


"Elsőbben is Szelmet hívta elő s neki
Rúmnak birodalmát s Khavert szemelte ki...
Másod szeren Turánt adta vala Túrnak,
Turk nép és Csin felett őt tevé meg úrnak...
Ireds került sorra legvégül; az atyja
Néki az Irán föld urodalmát adja."

(Radó Antal fordítása)

2008. március 28., péntek

Rózsa-Flores Eduardo: Anti náci kiáltvány

Anti náci kiáltvány

Kísértett járja be a világot. A neo-nácizmus kísértete. De, a csontok maradjanak, ott ahol voltak. Ezeknek a régi-új ma sikoltozó- dübörgő - fenyegető állatkáknak meg kell mondani jó hangosan azt, hogy Állj! Ha mégsem tennék, valós vagy megjátszott süketségük okán, ha a szavak végérvényesen hasztalanná válnak…

Nem felejtünk

Nem felejtünk, hogy ők pénzeltek, támogattak, istápolták, szervezték -és benne voltak- a XX század két förmedvényét: a bolsevizmust és az induló nacional-szocializmust (Miért?, Utána lehet nézni kiknek a pénzén került ki győztesen, a 33-os választásokon a kis Adolf Schicklgrüber?)
Vagy, kik voltak –mondjuk ki: milyen származásúak!- a másik szörnyeteg, pórázról elengedett vadkutyái, melyek szerte szét Európában –lásd többek között Spanyolországban, a polgárháború alatt- kínoztak, bestiálisan gyilkoltak eltűntették azokat a „másképp gondolkodókat” kik talán most könnyedén elférnének a „liberális”-nak nevezettek mellé a polgári demokrácia padsoraiba? Vagy kik voltak és honnan jöttek azok, kik a véres magyar ’19-ben pokoli orgiában kínozták, gyilkolták népünket?

Az áldozat jogán

Kik kísérlik, unos-untalan, az antiszemitizmus moslékával bekenni az 1956-os antikommunista felkelés és szabadságharc dicső emlékét? Miközben szép számú Angyal harcolt fegyverrel és halt meg a barikádnak EZEN az oldalán… akkor, amikor üvölt a „szemita” vérvonal a kivégzettek és bebörtönzöttek neve mögött –és nem tagadhatják, hogy 56-os hőseink között, szép számmal is ott voltak az „övéik”, akik most már és mindörökké a mieink maradnak.
És mégis megteszik, és mégis megpróbálják…
Kik álltak be korábban, jóval szép számban, bestiális vallatónak, állami bérgyilkosnak a sztálinizmus legsötétebb időszakában. Gyalázták meg, semmisítették meg a magyar társadalom színe-javát, talán, pusztán alantas és beteges irigységtől vezérelve?
És itt állunk most. Mi. „Házmesterek” népe. Akiknek ereikben immanensen csörgedezik a „fasizmus” mételye, ahogyan szemtelen álnoksággal, nevezik aztat, amit nem lehet… És EZÉRT írom-mondom évek óta, hogy boldogan vallom magamat fasisztának, ha kell, mert beleférek én is (származási koktélként), mert itt illatosabb a levegő, és mert tiszták és egyenesek a tekintetek és erős a bajtársi kézfogás a közös ügyért folytatott harcban, a barikádnak EZEN, jobbik oldalán.

A sztálini határozat érvényessége

Szánalmasan vicces, ahogyan zsidó és nem zsidó „demokraták” ragaszkodnak a „fasizmus”- elnevezéshez, szembe a nacional-szocializmussal. Az egyik deklaráltan (a nácizmus) fajelméleti alapú, a másik (a fasizmus) kizárólag nacionalista és szociális. Tessék utána olvasni. Miért teszik? Miért ez az üvöltően téves szóhasználat? Pártfegyelemből és bolsevik hagyománytiszteletből.
A sztálini KOMINTERN, egyik határozatában döntött erről a II.Világháború előestéjen: a generalisszimuszt zavarta a Nazional Socializmus-ból a „szocializmus”, és, hogy az övével, a sztálini tiszta és fényes szocializmussal ne keverjék össze, határozott a napfényes és heroikus Itáliában született elnevezés mellett. Azóta mind fasiszták vagyunk. Áriák és nem áriák. Akik gyűlöljük és harcolunk a bolsevizmus és csecs testvére, a cionizmus ellen. És azok is a mi oldalunkra kerülnek lassan, és beállnak sorainkba –még ha sokszor kedvtelen-, akik csak és pusztán idegenek és vagy nem jellemzőek rájuk, nem mutathatók ki rajtuk a kiválasztott faj jegyei. Testvérünk lesz itthon minden nem oda tartozó ember–mert kénytelen lesz harcolni a puszta létéért, és testvérünk, szerte a világban, minden elnyomott nép vagy népcsoport, amely szenved a cionista karvaly tőke, és/ vagy militarista elnyomásától.
Rosszul áll a szénájuk. Az urak idegesek és kapkodnak. Az ítéletük napja közeledik.

Az önteltség okozza majd a vesztük

2008-at írunk. Népszavazás után. Leszavaztuk őket. A neonácik dühöngnek. Először csak pusztán ostoba megtévesztett lett az a több millió igennel szavazó. Most már kisnyilasok tömege lettünk. Kiirtandóak. Van gyakorlatuk. Faj testvéreik –akiket ugye, nem illik kritizálni, nap mint nap teszik ezt másokkal. Mészárolnak, rombolnak. Az új-ária, neo-náci szörnyeteg nyíltan vallja faj alapú ideológiáját. Papjaik zavartalan mutatnak rá, ki az „isteni teremtmény” és ki a fölösleges, rabszolgának való vagy kire az elpusztítás vár.
Minden megszólalásuk, de cselekedeteik mögött ott a gőg, az önteltség.
Az egyetemes emberi fáj történetéből, ismerjük mi szokott lenni ilyenkor a vég.

Elfogytak nálunk az állatkák. A gumi-nácik, mindennemű és méretű mű-nácik, Szabó, Bácsffy és ki emlékszik már a többire…kiket ők szabadítottak utcákra, terekre, hogy ijesztgessék a kislányokat és a kisfiúkat. Ezen silány gyártmányú törpe gólemek hadseregét elmosta az eső, elfújta őket a szél. Lefolytak a kanálisokba és ott fejezték be, ahol minden fekáliának vége van…

Át kellett lépniük a határt. És az ostobák meg is tették.
Most már nem egy publicista, író, politikus lett –lesz ezentúl- a célpont, hanem ab ovo maga a nép, egész Nemzetünk. Előkerült a véres peszach-i tarisznyából a „bűnös nép” réghasznált fogalma. És most mint bűnös vérben áztatott rongyot lobogtatják a fejük fölött….

A kufárok újra bemocskolják a templomot!

Kriplik hada üvölt, köpköd, és vádaskodik…
Jogos a dühöd és idegességed, de figyelj oda drága testvérem:
Miközben írással - esetleges magyarázkodással- válaszolunk az odadobott kesztyűre, ők szétszedik a maradékot Hazánkból, tönkretesznek mindent amit lehet.
Céljuk világos és kimondatott: földönfutóvá tenni –mint fölöslegest- azt, ami valamikor a Magyar Nemzet dicső nevét viselte.
Az idő elfogyott. Ők tudják.
Most rajtunk a sor!

A szörnyeteg végre fölemelte a fejét!
Le lehet azt csapni!

Rózsa-Flores Eduardo


U.I.: Bayer Zsoltnak MOST igaza volt-van. És punktum.

Irodalmi beszélgetés Rózsa-Flores Eduárdóval

Tudomány-, Művészetek-, Kommunikáció Napja
(Mikszáth Kálmán Gimnázium, Pásztó)
2008. március 26

Az irodalmi szekció Rózsa-Flores Eduardót látta vendégül, aki ez alkalommal filmes élményeiről beszélgetett Szabó Zsolttal.
A kisszámú érdeklődő betekintést nyerhetett a költő-publicista színészi produktumaiba, így: a Kisváros olykor mókás jeleneteitől kezdve, át a súlyosabb témákon (pl. Felhők a Gangesz felett) eljutottak a Chico megrázó befejezésééig.
A mozgóképeket az ismert személyiség élvezetes kommentárjai tették még színesebbé.

Szabó Zsolt
http://mixat.joomlatarhely2.hu/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
http://picasaweb.google.com/MKGPaszto/TMN2008IrodalmiBeszLgetSRZsaFloresEduardVal

Hogy ők mit gondolnak rólunk, tudjuk...Én ezt gondolom róluk!

(Iraki gyerekek)
(Gyilkolásra született!)



2008. március 24., hétfő

The truth...in a hip-hop clip

New World Order
- the 4th branch video (made my Med)
A clip that brings you the truth in the form of hip hop. Very nice one indeed. Music by Immortal Technique, the 4th branch of the government. Video made by Med
Allahu Akhbar!

Irak - 4 ezer fölött a meghalt amerikai katonák száma + BBC info in english

Irak - 4 ezer fölött a meghalt amerikai katonák száma

Négyezer fölé emelkedett az Irakban harcokban elesett, illetve erőszakos cselekményekben meghalt amerikai katonák száma, azóta, hogy az Egyesült Államok öt éve megtámadta az arab országot.
A veszteséglistát az AFP francia hírügynökség hozta nyilvánosságra saját összesítése alapján azt követően, hogy vasárnap este Bagdadban újabb négy katona vesztette életét egy merényletben.

Az amerikaiakon kívül a britek 175 katonájukat, a többi szövetséges ország kontingensei pedig 133 emberüket vesztették el azóta, hogy Irak ellen 2003. március 20-án megkezdődött az invázió.Az amerikai haderő számára a tavalyi év volt a leggyilkosabb esztendő: 2007-ben 901 amerikai katona vesztette életét. Azt megelőző időszakban sem sokkal kevesebb amerikai katona halt meg Irakban: 2004-be 849, 2005-ben 846, 2006-ban pedig 822. A katonák negyven százaléka nem harcokban esett el, hanem merényletek végeztek velük.

Mindez arra mutat, hogy az arab országban az erőszakos cselekményeket korántsem sikerült megfékezni - hívják fel rá a figyelmet az elemzők, akik emlékeztetnek arra is, hogy az amerikai katonák túlnyomó többsége, 4863 azt követően halt meg Irakban, hogy George Bush amerikai elnök 2003. május 1-jén az Abraham Lincoln repülőgép-hordozó fedélzetén bejelentette: a hadművelet lényegi része lezárult.

A vietnami háborúban (1964-1973) összesen 58 ezer amerikai katona halt meg.
(MTI)
(Édesanya az Egyesült államokban
Édesanya Irakban
A kurva jó édesanya!)
US military Iraq toll hits 4,000

The number of United States military personnel killed in Iraq since the US-led invasion five years ago has passed the 4,000 mark.
The latest to die were four soldiers whose patrol vehicle was blown up by a bomb in southern Baghdad on Sunday.
The deaths bring the total to 4,000, according to the US military and independent monitoring groups.
In response to the news, US Vice-President Dick Cheney said he regretted every US casualty in Iraq.
Insurgent attacks and military operations left at least 47 people dead across Iraq on Sunday.
According to an Associated Press breakdown of the figure, 97% of deaths occurred after US President George W Bush declared on 1 May 2003 that major combat was over.
Roadside bombs accounted for 44% of deaths last year and 55% to date in 2008, the agency adds.
In Sunday's other violence:
* Mortar and rocket fire killed at least 15 people in Baghdad's heavily fortified Green Zone
* A suicide bomber ploughed an explosives-laden tanker into an army base in Mosul, killing 13 Iraqi soldiers and injuring 40 people
* US troops killed 12 men in a raid east of Baquba, saying that six of them were found to have shaved their bodies, suggesting they had been preparing for suicide operations
* Gunmen travelling in three cars shot dead at least seven shoppers in a Baghdad market.
'Less visible'
Sunday's bloodshed comes despite an overall reduction in violence since last June.
That was when the US deployed an extra 30,000 troops in violence-hit areas - the so-called "troop surge".
Stephen Biddle, a senior fellow for defence policy at the Council on Foreign Relations in Washington, said he doubted the 4,000 milestone would "have the impact that the 3,000 did" in December 2006.
"The conventional wisdom then was that things were going badly," he was quoted by Reuters as saying.
"Today, by contrast, the public's general perception of Iraq is less negative, and coverage for the last six months has tended to focus on the reduction in violence and US casualties.
"The war has also been much less visible."
US soldiers interviewed by AFP news agency in Iraq said they were saddened by the figure of 4,000 but argued the conflict was justified.
"Every one of those people signed up voluntarily and it's a shame that that happens, but tragedies do happen in war," said senior Airman Preston Reeves, 26.
Staff Sergeant Jonathan Criss, 37, said the US could not "just walk away and leave the Iraqi people".
"If you interviewed the 30,000 [wounded], they would have no ill will," he added.
(BBC)

(Karikatúrák by Carlos Latuff - Brazília)

2008. március 23., vasárnap

Magyarok Santa Cruz de la Sierrá-ban (még Bolívia)

Magyarok és "magyarok"
(volt ösztöndíjasok)
Santa Cruz de la Sierrá-ban
(Így ünnepeltek Március 15-én ott a távolban...
A képeket húgomtól kaptam)