2008. június 21., szombat

FRISSÍTVE! Mindenféle zsidó provokációk mindenhol.... addig jár a korsó a kúthoz míg...

Pásztón a hitgyülis anti-magyar söpredék Szent István-t és a Turult tiltó táblával ábrázoló plakátokkal provokálnak, Weimar-ban, az ősi német városban, Türingiában, egy magát művész-nek nevező kripli "zsidó államot" szándékozik létrehozni...
A HVG: Provokatív művészet címmel jelentette meg az alábbi anyagot. A tervezett, ízléstelen bohóckodásnak halvány közé nincsen a Művészetekhez. Javaslom pontosítani: a cikk új címe: Provokatív zsidók átlépnek minden határt... (R-F.E)


Új art projekt: zsidó állam Türingiában?

Egy New York-ban született, Németországban élő izraeli művész, Ronen Eidelman provokatív ötlettel állt elő: zsidó államot kellene létrehozni a kelet-németországi Türingiában. A weimari Bauhaus Egyetem, ahol tanít, már elhatárolta magát a professzor tervétől, és nem engedi a projekt bemutatását múzeumában. Eidelman nem adja fel: június 22-én, 37. születésnapján, Weimarban nagygyűlésen és konferencián próbálja népszerűsíteni képtelen tervét.

Ronen Eidelman. Tágítja a művészet
határait.


Eidelman doktori disszertációt ír a művészet és politika határait megkérdőjelező projektről, vagyis, hogy új zsidó államot kell létrehozni Türingiában, Weimar központtal. Rögtön mini-alkotmányt, címert és zászlót is javasolt az új állam részére. Maga is bevallja, tervével „a művészetet ki akarja hozni a múzeumok és galériák gettójából az utcára”.

A németországi zsidó állam megalapítása szürreális ötletének van valóságalapja: Mahmúd Ahmadinedzsád, az Izrael Állam eltörlését javasló, holokauszt-tagadó iráni elnök egy emlékezetes televíziós beszédében kijelentette: Izraelt el kell törölni a térképről, s helyette Németországban vagy Ausztriában kellene államot alapítani a zsidók számára.

Eidelman megcsavarta az iráni elnök ötletét: nem Izrael helyett, hanem mellette akar egy másik zsidó államot. Ezt művészeti projektnek tekinti, és úgy nyilatkozott: reméli, hogy előbb-utóbb politikai mozgalom válhat belőle.

Szórólap tájékoztat a vasárnapi rendezvényről

A weimari államnak – Eidelman elképzelése szerint - bárki a polgára lehetne, aki a zsidó szellemi örökséget a magáénak vallja, vagy aki osztozik a közös közel-keleti sorsban, így palesztin arabokat is szívesen látnak majd.

Bár sokan az ötletet rossz viccnek, ízetlen provokációnak tartják, hasonló gondolatok az elmúlt évtizedekben sorra felbukkantak. Sztálin 1934-ben a zord klímával sújtott szibériai Birobidzsánba akarta telepíteni a zsidókat. A nácik 1940-ben Madagaszkár szigetére akarták átköltöztetni a zsidókat, azután a végső megoldás mellett döntöttek. Korábban felvetődött, hogy Ausztráliában kellene „Új Izraelt” alapítani, Michael Chabon író egyik regényében Alaszkába vizionált zsidó államot. Az is felmerült, hogy költözzenek vissza a zsidók Lengyelországba.

G.F.
hvg.hu

Az eszelős cionista "művész" Ronen Eidelman tézisei:
A "Medinat Weimar" 13 pontja - angolul
http://medinatweimar.org/
"Medinat Weimar" logója







A Türingiai elképzelt zsidó "állam" himnusza

2 megjegyzés:

yence írta...

A dal is mondja: "Kell ott fenn egy ország..."
Valóban. Nekik valahol ott kéne. És mehetnének mind oda - akik ilyen kivagyi-pökhendi módon fölébe akarnak helyezkedni permanens a többi népnek, országnak itt a Földön!
És ott elférhetnének, - az övéik közt tovább viccelődve-heccelődve.
Amen.

(A pokolt, mint lehetséges másik megoldást/helyet most puszta humánus okból nem említettem...)
;-P

Névtelen írta...

Szevasz.

Nagyon jó a cikk amit feltettél.

Megnéztem a www.medinatweimar.org -ot,ezt a képet találtam.
Összekeverte az àrpádsávos zászlót(Thüringia zászlaja...) meg a zsido izét.
Nagyon hülye lehet az a szennyeslelkü "müvész"!
Ilyen tanit egy nagymultú német egyetemen!
El tudod képzelni azt az "emberanyagot" amit ez ott formál!
Persze nincsenek véletlenek,ez provokátornak lett odatéve!
Azért vannak jó hirek is a volt NDK-ból,Szászországban
minden önkormányzatba bekerült az NPD.
Van olyan község ahol 25%-os volt az eredmény a javukra....

Legyen egy jó napod,

Szevasz,
G.A