2008. április 6., vasárnap

Ne felejtünk soha! We will never forget!

In memoriam
Tom Hundall

Nézzék az arcát, egyszer, kétszer, sokszor….

Nem szabad felejteni!

Öt sem szabad elfelejteni…

Tom Hundall, 22 évesen meghalt Rafah-ban (Gazai övezet), és bármennyire patetikusnak is hangozzék, a Békéért halt meg: gyerekeket mentett ki a tűzvonalon kívülre egy tüntetés során, mikor a cionista megszállok tűzet nyitottak. A későbbi vizsgálat megállapította, hogy a cionista mesterlövész, bár látta, hogy Hundall megkülönböztető mellényt visel, úgy gondolta –kábítószer fogyasztott szolgálat közben. Ezt a bíróság előtt vallotta be!-, hogy leckét ad a béke aktivistáknak….

A brit fiatalember olyan súlyos serülést szenvedett –el kellett távolítania agyának egy nagy részét-, hogy klinikai halál és/vagy agy-halál állapotába került, és kilenc hónappal később meghalt anélkül, hogy visszanyerte volna az eszméletét…

ISM (International Solidarity Movement), Nemzetközi szolidaritási mozgalom…ismerősen cseng a szervezet neve…Tom Hundall édesanya átvette fia helyét a szervezetben, és sajátjaként gondozza azt az akkori 9 éves palesztin kisfiút, Szálemet, akinek mentése közben esett el Tom Hundall…

2003. április 11....Tom most lenne 27 éves....

ISM… ismerősen cseng…ennek a szervezetnek a tagja volt Rachel Corrie is, az amerikai fiatal lány, akinek hősi halála ötödik évfordulójáról emlékeztünk meg pár bejegyzéssel korábban.
(http://eduardorozsaflores.blogspot.com/2008/03/rzsa-flores-eduardo-egy-mrtr-emlkre.html)

















Emlékezzünk Ian Hook-ra is, az UNRWA projekt vezetőjére, aki a Jenini menekülttábor újjáépítésben dolgozott, mint Hundall esetében vele is mesterlövész végzett 2002 novemberében... (http://electronicintifada.net/v2/article909.shtml)







ISM site: http://www.palsolidarity.org/

http://www.tomhurndall.co.uk/

Tom Hundall, an Englishman was shot in the head by an Israeli Defence Force (IDF) sniper, Taysir Hayb, and suffered irreversible brain damage, dying froim his wound nine months later.

Tom was a member as volunteer of the International Solidarity Movement (ISM)
site: http://www.palsolidarity.org/

Nincsenek megjegyzések: