2009. február 1., vasárnap

Üzenet Magyarországon maradt barátaimnak...

.
Nem adjuk alább!

„A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület és
technika megvásárlására fogják buzdítani.
Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek
fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak.
A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva
lesznek és mindez végeredményben a kommunizmus születéséhez vezet.”

/Karl Marx, 1867/

Félig megvolnánk...

капитала будут стимулировать рабочий класс покупать все больше и больше дорогих товаров, зданий и техники. Толкая их тем самым для того, чтобы они брали все более дорогие кредиты, до тех пор, пока кредиты не станут невыплачиваемыми. Невыплачиваемые кредиты ведут к банкротству банков, которые будут национализированы государством, что в итоге и приведет к возникновению коммунизма.

К. Маркс, 1867г
.
.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a mondat nem származik Marxtól. Ő sohasem mondott vagy írt le még hasonlót se. (Senki, sohasem tudta megnevezni az idézet bibliográfiai forrását.) Ezt úrbán legendaként helyezték el a világhálón nyilvánvaló pro-kommunista manipulációs szándékkal. Az eredete elvész az orosz, szerb és kínai hálózatok érdekkörében.

Eduardo Rózsa-Flores írta...

Részemről a szerencse...
Csak tudnám, most a tudományt, az objektivitást, vagy a vén Carlitos Marx-ot véded?
Utóbbi esetben bekaphatod!

Névtelen írta...

Amit a bankok csinálnak,annak szerintem mindenképp állami monopóliumnak kéne lenni.Ami még nem kommunizmus,mert messze nem kell mindent államosítani,de meglátásom szerint a banki tevékenységet speciel igen.Sőt,ezt inkább nacionalista,humanista indíttatásból mondom.Ha nincs igazam,javíts ki.Eduardo ebbe az rendszerbe,hogy fér bele a fedezet?Tudhatod,hogy a bankok nagyon szigorúak.Megfelelő fedezet nélkül egy fillért sem kapsz.Ha meg bebukod,akkor a fedezet,mint kárpótlás ottvan nekik.Sőt,ebből ők még profitálnak.pl saját becsüsükkel értéken aluli árra becsültetik az ingatlanod,amit te dedezetként használsz.Ezt egy banki dolgozó mondta nekem.Nem ez lenne az egyetlen dolog,amiben tévedett Marx.Ha rosszul tudnám ismét megkérlek,hogy javíts ki.Kiváncsi vagyok rá,hogy helyesen gondolom-e.
Tisztelettel
Ádám