2009. április 5., vasárnap

Дроздовцы.Марш дроздовского полка

.
Fiam: Menj, és ments meg a Hazát!
.
A bolsevistákkal szembeszálló fehér ellenforradalmárok indulója, a Drozdovci

A dallam ismerős lehet, a vörös gazemberek ugyanis egyszerűen ellopták és átírták, így lett belőle „Amuri partizánok dala”. Az eredeti azonban ez.



A Doni kozákok (Szergej Zsarov vezetésével), a Fekete-tengeri kozákok lemezein további ópuszok hallhatók, felemelőek. Pl. Rekviem a fehér hadsereg harcosaiért. Ezek legálisan kaphatóak, végre.
Ajánlott irodalom a témában: Gosztonyi Péter: Vlaszov tábornok c. könyve, Józef Maczkiewicz: Kontra. Egy biztos: az, amit máig tanítanak a magyar iskolákban a bolsevik forradalomról az enyhén szólva hazugság. Részigazságok, kitalációk tömege, dezinformáció, nem információ!

Az orosz-pravoszláv egyházi énekek is toronymagasan körözik le minden jellemző paraméter összehasonlítása után a meglehetősen egysíkú és unalmas gregoriánokat – másfajta egyházi énekekről nem is szólva…
A nagy zeneszerzőknek természetesen vannak csodás alkotásai (pl. Ave Maria ciklus…)

(Mivel igazi, ősi magyar egyházi énekeket nem ismerünk – illetve igen, népdal szintjén, vagy gyermekdal szintjén /süss fel Nap, Bújj-bújj zöld ág, stb./, melyek természetesen szintén egyedülállóak és gyönyörűek – ezért elfogulatlannak tekintem magam fenti állítások vonatkozásában! J

A.
A Fehér Hadsereg korabeli plakátja (A vörös alak: Lev Davidovics Bronstein, alias Trocky)
.

1 megjegyzés:

david santos írta...

Really great work!
Excellent posting and very nice picturs. Congratulations!!!