2008. július 17., csütörtök

Élni, amúgy, rohadt veszélyes egy dolog, de itt...

.
Hazánk a kilencedik legveszélyesebb ország
+ hang

Magyarország a kilencedik legveszélyesebb ország az amerikai Forbes listáján. A magazin azt a tíz európai országot gyűjtötte össze, amelyekben 2003 és 2006 között a legnagyobb mértékben növekedett a regisztrált bűncselekmények száma.

A Forbes szerint hazánk legnagyobb gondja a drogkereskedelem. Magyarország a tranzitútvonala ugyanis a közel-keletről Törökországon át érkező kábítószer szállítmányoknak. Kó József kriminológus, az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa a Lánchíd Rádiónak megerősítette a bűnesetek emelkedéséről szóló adatokat.

(Lánchíd Rádió)

Kommentár:

A Forbes nyilvánvalóan kihagyta mint fő veszélyforrást, mint az egészségre maximálisan káros elemet e kies, parányi (papíron!) hazánkban, a jelenlégi politikai osztályt -A-Z-ig- és minden ténykedését. Veszélyes persze nem ránk... elvetemült álmodozókra, mert ugye vannak kik párnak közt fognak-lesznek kénytelen...és vannak kik...
A veszély ösztönöz, táplal, lendületben tart, nővekedésre serken...
De van egy határ. Egy nem annyira világos határ. Érdemes azt okosan kutatni és felismerni...
A veszély "határon" innen pozitív és építő. "Határon" onnan, a veszély hajhaszása, a benne való élvezkedés hosszú távon öngyilkossággal felérő és ezért ostoba.
A "veszélyes állapot" energiát termel, gerjeszt. Használni kell ezeket az energiákat. Írányítani őket, hasznunkra fordítani.
Aki érti érti. Aki nem, az nem ide tartozik, és/vagy ellenség...

Nincsenek megjegyzések: