2008. július 16., szerda

FRISSÍTÉS! / A száz legundorítóbb

.
.(A száz legundorítóbb, korábban közzétett listánk)

Az info.hu-ról levett tényegyüttesek és életrajzi adatok felhasználásával két szereplőt részletesebben bemutatunk. Mindketten a közép mezőnyben vertek gyökeret. Ezt követően a pozíciókban történt erősödéseket és gyengüléseket tekintjük át, majd az újonnan listára kerülteket méltatjuk.


56
. Kökény Mihály – Előbb lett főmunkatárs a Kardiológiai Intézetben, mint szakvizsgáját letette volna. Mikor ez két év múlva bekövetkezett, rájött, nagyobb kedve volna parlamenti bizottságokban tevékenykedni. Elment az „aranyszájú” Kovács Lászlóhoz tanácsot kérni. Miután „aranyszájú” megígérte neki, hogy teljes mellszelességgel támogatja ezt a magasabb szintű törekvését, otthagyta a véres pályát. Így történt, hogy az Egészségügyi Bizottságban kamatoztatja kivételes képességeit. Próbaidőre miniszter is volt, de kellett a hely másnak és visszalökték a bizottságba.
58. Donáth László – Portré filmjéből tudjuk – Mécs és Demszky tanácsára kristályosodott ki benne a felismerés, hogy a marxizmust és a papi pályát össze lehet és össze is kell egyeztetni. Mikor apját a kommunisták kivégezték, még csak töprengett a dialektikus összefüggéseken. A szeminárium alatt a hit és kötelességtudat szerves egységén elmélkedett, aminek folyamányaként áramütésként érte a fölismerés: ezt a kettős, rögös utat kell bejárnia az üdvözülés érdekében. Püspöke szerint nehéz ember. Frakcióvezetője szerint könnyű vele dolgozni. Tény, hogy megdolgozott ezért az 58. helyért.
18. (10) Soros György – Nem bírta megvenni az AS Romát /Tottiékat/. Mint mindig, most is áron alul licitál. Talán öregszik, mert kis hazánkban is, mintha kisebb mozgásteret futna be. A szavazók némi elszürkülést vélnek fölfedezni – de lehet, hogy csak átmenetileg gyengélkedik.
19. (21) Vadai Ágnes – Tartja a saját maga által diktált tempót.
36. (41) Kolompár Orbán – Jó néhány segédponttal jutalmazták Gárda ügyben. A vélt bizonyítékok rendre fordítva sültek el.
37. (43) Orosz József (Jozefina) – A globális felmelegedés érdekében tett meleg erőfeszítései értékes, könnyű nyári pontokhoz jutatták.
49. (87) Göncz Kinga (Kócos asszony) – Dacol az uborkaszezonnal, tör előre. Egyre többször mutatkozik felvidéki építőtáborokban. Sztrapacskával tartja kordában a derékbőségét.
55. (90) Karsai József – A lovon való fordítva üléssel elképesztő mennyiségű pontszámra tesz szert naponta. A Gyurcsányi viszonyulásban Guiness rekordot készül dönteni: szidja, dicséri, ostorozza, újra dicséri, újra szidja, árnyalja, szapulja és a reformokban méltatva, ajnározza a listavezető mentalistát.
85. Kuncze Gábor – Kuncze kifulladóban. Ha nem tud újat felmutatni, egyre többen a fejére nőnek.
89. (45) Sass József – A Kossuth Díj letétbe helyezése, a bírósági tárgyaláson ejtett könnyek, a tárgyalás szünetében ejtett örömkönnyek elbizonytalanították a szavazókat. Az idő örvénye kisöpörheti a 100-ból, de nagy magasságokba is emelheti ezt az átváltozó művészt.
77. Simor András – Új szereplő a listán. Számszaki eredményei és Horn Gyula elfekvőben való tartózkodása által nyílt meg számára az út a legjobbak közzé.
88. Lévai Katalin – A meleg nyári szombat délutánok emelték be a szavazók érdeklődési körébe. A legmelegebb helyzetekben is fogja Szetey (Szopó) kezét és tartja benne a lelket. Beleérző képességén túl a stílusa is kiérlelődőben. Tempója Vadait is megszégyenítheti.
93. Mohácsi Viktória – Új, üde színfolt a palettán. Brüsszelből is hazaszalad, ha egy tyúktolvajra kerítésugrás közepedte rászólnak.

Navracsics már a 102. helyről kopogtat, bebocsáttatásra vár. Kérdezi is: mit tegyek még, mert addig nem nyugszom, míg be nem kerülök!

142. (97) Ágh Attila, 146. (70) Katona Béla. Nem bírták a Horn Gábor által fémjelzett kerettempót, kipottyantak a rostán.

8. Horváth Ágnes – Összteljesítményben nem, de napi aktualitásban külön figyelmet érdemel. 5 pontra megközelítette Gergényit, ahogy a kórházi parkolókban egyre szaporodnak a most leszállított széfmennyiségek. Mindenki az árverésre vár. Azokban a felajzott lelkületű napokban minden bizonnyal átlépi majd a 7 ezer pontos álomhatárt és ott liheghet „baromarcú” Veres János sarkában. Már nagyon várja. 300 ezer széf a tét.

22. Horn Gábor – Pontjait nem tudta szaporítani. Majdnem hiába ment ki a Városligetbe melegedni. Látván az elkeseredett embert, az arra járok vigasztalták meg jobbról és balról. Rögtön élénkebb lett az arcszíne. Fakóból átváltott pirospozsgásba.

Nincsenek megjegyzések: