2008. november 9., vasárnap

All hail the massiah! All hail Obama!

.
Előző írásomtól eltérően azt kell mondjam nap, mint nap egyre szkeptikusabb vagyok ezzel a "napbarnított" (sic!) fiatalemberrel kapcsolatban. Kampánya elején még totális felfüggesztéseket ígért az amerikai háborúkkal kapcsolatban, mostanra már óvatosabban fogalmaz és csak csapatleépítéseket pedzeget.
Nem szabad olyat mondani, hogy a "globalizációt irányító titkos megbízói kör", akik irányítják világunkat valamiért éppen jobb belátásra bírja Obamát, mert az összeesküvés-elmélet szagú lenne, de hát mire is következtessen az ember, ha nem lát a reakció mögötti akciót. Például arra, hogy eleve így "rendeltetett", tökéletes rendezésben zajlottak a választások. Ismervén az amerikát irányító lobbikat, ez a szerencsétlen sem lesz több, mint egy mezei báb, ami éppen "az amerikai álom megvalósulását" hivatott szimbolizálni és elterelni a figyelmet arról, hogy mi is zajlik a világban. De ez összeesküvés-elméletként hathat, ezért elhatárolódom magamtól...
Hányinger kerülget, mikor itthon élő, amerikában éppen csak egy reptéri csatlakozás erejéig megfordult magyarok "VEGYÜNK PÉLDÁT ERRŐL A NEMZETRŐL, HISZ AZOK OLY' ÖSSZETARTÓAK" címszóval kiáltanak dicshimnuszokat, majd könnyekkel küszködve merednek a jövőbe, amikor feltételezéseik szerint majd lelövik az új elnököt, hiszen Obama oly' bátor, harcias, elszánt reformer, hogy azt a gonosz náci, szélsőséges és rasszista világuralmi elit nem fogja tétlenül végignézni. Nem ezt hívják agymosottak paranoiájának?

Erős kritikai hangvételű, de nagyon szellemes videó Obamáról és az őt övező messianizmusról:

és még egy
és még egy
és még...
.
Forrás: Ellenkultura

Nincsenek megjegyzések: