2009. január 8., csütörtök

A Vatikánt koncentrációs táborra emlékezteti a Gázai övezet

.
Palesztin vagyok!

A Vatikán igazságügy-minisztere egy interjúban azt mondta, a Gázai övezet egyre inkább egy nagy koncentrációs táborra emlékeztet. Renato Martino bíboros szerint a világ nem nézheti tétlenül a közel-keleti történéseket, hiszen a zsidók és a palesztinok egyazon föld gyermekei. Az izraeli külügyminisztérium elítélte Martino bíboros nyilatkozatát.
XVI. Benedek pápa igazságügy-minisztere szerint a Gázai övezet "egyre inkább emlékeztet egy nagy koncentrációs táborra". Ez volt a Vatikán legélesebb a cionista állammal szembeni bírálata, mióta a elkezdődtek a harcok a Gázai övezetben, írja a Reuters. "Nézzük meg a gázai övezeti létkörülményeket; egyre jobban emlékeztetnek egy nagy koncentrációs táborra" - mondta Renato Martino bíboros, az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsának elnöke egy interjúban, amelyet szerdán közölt az Il Sussidiario című olasz lap.
"A konfliktusban szemben álló felek egyike sem nézi a másik érdekeit csak a sajátjait... Az önzés következménye a másik iránti gyűlölet, a szegénység és az igazságtalanság... Mindig a védtelen lakosság fizeti meg az ilyen magatartás árát" - vélekedett.
"Az izraeliek és a palesztinok egyazon föld gyermekei ... Ha nem sikerül megegyezniük, akkor valaki másnak kell cselekednie helyettük, értük... A világ nem nézheti tétlenül a közel-keleti történéseket" - mondta a bíboros.
Martino bíboros "a Hamász propagandájából átvett kifejezéseket használt" - mondta szerdán Igal Palmor, az cionista állam külügyminisztériumi szóvivője. Szavai szerint a katolikus főpap "figyelmen kívül akarja hagyni a Hamász számtalan bűnét", például azt, hogy ez a szervezet "siklatta ki a békefolyamatot erőszakcselekményeivel", illetve hogy ez a "terrorista fundamentalista csoport hatalmas emberi pajzzsá alakította át a maga számára a Gázai övezetet". -Tegyük mi hozzá, hogy Gázában a lakosság döntő többsége, a legutolsó palesztin választásokon,, a Hamasz-ra szavazott. Nyilvánvalóan ezt is a Hamasz bűneinek lajstromára kell hozzá írni...

Izraeli kollektív büntetés Gáza ellen

-Üzemanyag és áramenergia szolgáltatás korlátozások...
gyógyszer szállítmányok akadályoztatása,
légitámadások, határok lezárása, mi jöhet még?
-Gázkamrák?.
.

Nincsenek megjegyzések: