2009. január 8., csütörtök

EN BÜYÜK TÜRKIYE!"

.
A keddi Bnei Hasharon-Turk Telekom kosárlabda mérkőzésen a török csapat szurkolói bekiabálásokkal zavarták meg a mérkőzést, majd cipőikkel és üvegekkel dobálták meg az izraeli csapat menekülő játékosait. 1500 rendőr is alig bírt velük.

„Allah Akbar" – üvöltötte háromezer török szurkoló kórusban, ami időnként átcsapott a „halál a zsidókra!" skandálásába. A reakció egyértelműen reagálás volt a gázai övezetben zajló eseményekre. Ezután cipőikkel és üvegekkel kezdték dobálni az izraeli csapat játékosait, akik a kitörő vihar elől az öltözőbe menekültek. A török drukkerek palesztin zászlókat lengettek és folyamatosan Izraelt sértegették.



Miután a rendőrök nagy nehezen kiürítették a lelátókat, a mérkőzés játékvezetője visszahívta az izraelieket, hogy játsszák le a mérkőzést, de a vendégcsapat erre már nem volt hajlandó. A hivatalos jelentésben is ez áll: „A Turk Telekom-Bnei Hasharon mérkőzést azután sem játszották le, hogy a kitört botrány után a rendőrség megtisztította a lelátókat. A híres, nagy pofájú zsidók egyszerűen beszartak.

EN BÜYÜK TÜRKIYE!"

Turkish supporters threw shoes at Israeli basketball players, as a match between Israeli basketball team Bnei Hasharon and Turkish basketball team Turk Telecom was about to start in Ankara on Tuesday.

قام مشجعين أتراك يقذف فريق إسرائيلي لكرة السلة احتجاجا لما يجري للشعب الفلسطيني في غزة


Turkish supporters throw shoes at Israeli basketball players ahead of match in Ankara




Interior shots of hall, Turkish supporters attempting to go to playing field, Turkish police stopping the supporters 00:00-00:13
Israeli players leaving the field, more shots of supporters protesting Israel, chanting Damn Israel slogans 00:13-01:01
Shots of playing field, more shots of police trying to stop the supporters, shouting Turkey, Murderer Israel, Allahu Akbar (God is Great) slogans, details 01:01-03:10
Additional shots of supporters chanting slogans in the hall, details 03:26-04:10
Supporters being gotten out of the hall by police, Palestine, you are not alone slogans being chanted 03:10-03:26
.

Nincsenek megjegyzések: