2008. május 21., szerda

Zsidók a Szent Bibliát, amerikai katona a Szent Koránt gyalázta meg...

Egy hónapon belül, két olyan tett, mely ugyanazokból a "forrásokból" táplálkozik. Az intolerancia, a pokol sötétségét idéző ostobaság, az amerikai-cionista tengely mérhetetlen gőgje ösztönzi az ilyen és a korábbi hasonló -Mohamed Prófétát (WAS) káromló karikatúrák- cselekedeteket. Emberek millióit sértették meg korában: egy a vallását tagadó de zsidó származású dán lapszerkesztő és egy fél analfabéta amerikai zsoldban álló förmedvény a muszlimokat, és a napokban a katolikusokat, a megszállt Palesztinában, mikor egy szélsőséges zsidó ortodox jesiva hallgatói máglyában égették el az Új Testamentumot, mint Nürnbergben és más német városokban a múlt század harmincas éveiben a nácik a "zsidó" műveket. A párhuzámok adódtak. Akár önkényesnek is tetszhet ezen hírek így egy más mellé szerkesztése. De attól még ezek konkrét események. Megtörténtek. Nem szándékozom nyitva hagyni semmilyen kérdést: egy az ellenség.
Ideje ezt fölismerni.


A Szent Koránt használta céltáblának egy amerikai katona

George Bush amerikai elnök is bocsánatot kért, amiért egy amerikai katona nemrégiben a Szent Koránt használta céltáblának Bagdad közelében. Hírügynökségi jelentések szerint, Nuri al-Maliki iraki miniszterelnök elfogadta Bush bocsánatkérését.

Az Irakban állomásozó amerikai katonai hatóságok előzőleg már sajnálatukat fejezték ki a helyi közösségnek a május 11-i eset miatt, amelynek során a katona lőgyakorlatot végzett a muzulmánok szent könyvének egyik példányán, majd káromkodásokat firkált a könyvbe.

A szunniták és az amerikaiak kapcsolatát megingató eset feledtetésére egy amerikai tiszt megcsókolt egy Szent Koránt és "szerény ajándékként" átnyújtotta azt a törzsi vezetőknek.

Az eddig meg nem nevezett katonát azóta hazaküldték az Egyesült Államokba. Az amerikai hadsereg "súlyos és mélyen aggasztó" esetként írta le az incidenst, de hangsúlyozták, hogy elszigetelt jelenségről van szó, amely egyetlen katona akciójának eredménye. Bár szombaton Jeffrey Hammond, a bagdadi csapatok főparancsnoka már személyesen bocsánatot kért a helyi vezetőktől, és ígéretet tett, hogy az eset nem fordul elő többet, úgy tűnik, mégsem nyugodtak meg a kedélyek.

Tarik al-Hasemi iraki alelnök hétfőn kormányzati fellépést szorgalmazott a katonák ellen, de elítélte a Szent Korán meggyalázását több muzulmán vezető is. Nuri al-Maliki kormánya ennek ellenére nem tervez lépéseket az eset ellen.

Friss hír

Az Afgán Parlament elitélte a Szent Koránt Irakban meggyalázó amerikai katonát

Az Afgán Parlament felsőháza, a Mishrano Yirgah, keddi rendkivüli ülésén élesen itélte el a hónap közepén -Irakban- egy amerikai katona által elkövetett tettet.

A felsőház határozata követeli a nemzetközi közösségtől és az amerikai hatóságoktól a katona szigorú megbüntetését mivel -véleményük szerint- a világ összes muszlimját sértették meg legmélyebb vallási érzelmeikben.

Parlamento afgano censura al estadounidense que disparó contra el Santo Corán en Iraq

Mundo Islámico- Fuente: RIA Novosti

Estudiantes afganos protestan contra la presencia militar de EEUU en el país

La cámara alta del parlamento de Afganistán, Mishrano Yirgah, ha censurado bruscamente este martes el ultraje al Santo Corán cometido por un militar estadounidense en Iraq, informa un corresponsal de RIA Novosti.

El incidente se produjo el 9 de mayo en la aldea de Radvania, cerca de Bagdad. Un soldado de EEUU utilizó allí el libro sagrado de los musulmanes como blanco durante la práctica del tiro.

Los diputados calificaron ese acto como una burda vejación de los sentimientos religiosos de los musulmanes del mundo entero y exigieron de la comunidad mundial y las autoridades de EEUU castigar severamente al soldado.

La Mishrano Yirgah insistió en citar al embajador de EEUU en Kabul y al viceministro de Asuntos Exteriores de Afganistán a asistir a la reunión de la cámara, para que la parte estadounidense refiera qué medidas se adoptaron con respecto al profanador del Santo Corán.

Según informó anteriormente la agencia France Presse, alegando datos del canal de televisión Al Iraquia, el presidente de EEUU, George Bush, presentó excusas al primer ministro de Iraq, Nuri al Maliki, por lo que hizo el soldado estadounidense.

Nincsenek megjegyzések: