2009. január 5., hétfő

Dr. Mahathir bin Mohamadnak nyílt levele Barak Obamához

.
Dr. Mahathir bin Mohamadnak, Malaysia volt miniszterelnökének az újévi nyílt levele Barak Obamához, az Amerikai Egyesült Államok megválasztott elnökéhez


2009. január 1.

Tisztelt Elnök Úr!

Én nem szavaztam Önre az elnökválasztáskor, mert én malajziai vagyok.

Ennek ellenére választójának tekintem magam, mert amit Ön mond, vagy tesz, hatással lesz rám és a hazámra is.
Én üdvözlöm az Ön ígéretét a változtatásra. Biztos, hogy az Ön országának, az Amerikai Egyesült Államoknak sok változtatásra van szüksége.
Mégpedig azért, mert Amerika és az amerikaiak a világ leggyűlöltebbjei lettek. Még az európaiak sem állhatják az Önök pimaszságát. Önöket valamikor csodálták és szerették, mert sok országot kiszabadítottak a hódoltságból és alávetettségből.
Újévi szokás, hogy az emberek fogadalmakat tesznek. Biztosan elkészítette már a jó fogadalmainak a jegyzékét. Szabad legyen tisztelettel javasolnom, hogy a változtatások összeállításakor tegyen fogadalmat a következőkre is.

1. Hagyja abba az emberek gyilkolását. Az Egyesült Államok nagyon szereti a céljait emberek öldöklésével elérni. Önök ezt háborúnak nevezik, de mai háborúban nem hivatásos katonák harcolnak és ölik egymást. A nép gyilkolásáról van szó, hétköznapi ártatlan emberekéről, százezer számra. Egész országokat pusztítanak el.

A háború primitívség, a barlangi ember problémakezelése. Hagyja abba a további fegyverkezést és az újabb háborúk tervezését.

2. Hagyja abba az izraeli gyilkosok feltétel nélküli támogatását az Önök pénzével és az Önök fegyvereivel. A Gaza népét gyilkoló repülők és bombák Önöktől származnak.

3. Hagyja abba az olyan országok büntetését, amelyek nem tudják ugyanezt megtenni Önök ellen.

Irakban az Önök büntető intézkedései 500 ezer gyermeket öltek meg azáltal, hogy megvonták tőlük a gyógyszert és az élelmet. Mások torzan születtek.
Mit értek el ezzel a kegyetlenséggel? Semmi mást, csak az áldozatok és a jóérzésű emberek gyűlöletét.

4. Hagyassa abba a tudósaival és a kutatóival az új és még sátánibb fegyverek fejlesztését még több ember még hatékonyabb gyilkolása érdekében.

5. Hagyassa abba a fegyvergyáraival a gyártásukat. Hagyja abba a fegyver eladásokat az egész világon. Amit önök zsebre tesznek, az vérnek a díja. Nem keresztény dolog.

6. Hagyja abba a világ országainak a demokratizálási kísérleteit. Lehet, hogy a demokrácia jó az USA-nak, de nem mindig működik más országokban.

Ne gyilkoljon embereket azért, mert nem demokratikusak Az Önök keresztes hadjárata más országok demokratizálására több embert ölt meg, mint azok az önkényuralmi kormányok, amelyeket Önök megdöntöttek. Még sem sikerült Önöknek semmi.

7. Zárja be a szerencsejáték barlangokat, amelyeket Önök pénzügyi intézményeknek neveznek. Szüntesse meg a befektetési alapokat, a származékos ügyleteket és a valutakereskedést. Szüntesse meg, hogy a bankok milliárdos összegekben kölcsönözzenek nem létező pénzt.
Szabályozzák és ellenőrizzék a bankjaikat. Csukják le a bűnözőket, akik abból húznak hasznot, hogy visszaélnek a rendszerrel.

8. Írják alá a Kyotoi Jegyzőkönyvet és más nemzetközi megállapodásokat.

9. Tanúsítsanak tiszteletet az ENSZ iránt.

Sok változtatási fogadalmat tudnék még Önnek megfontolásra és elfogadásra ajánlani, úgy látom azonban, hogy már elegendő van az asztalán az Önök keresztény időszámításának a 2009. évére.
Ha csak néhányat megvalósít a javaslataim közül, a világ úgy fog emlékezni Önre, mint egy nagy vezetőre. Akkor az Egyesült Államok újra a legcsodáltabb ország lesz. Akkor az Önök követségei megengedhetik, hogy lebontsák a magas kerítéseiket és a pengéshuzal tekercseket, amelyek ma kerítik be őket.

Hadd kívánjak boldog új évet és sikeres elnökösködést.

Őszinte tisztelettel

Dr. Mahathir bin Mohamad

(Malaysia volt miniszterelnöke)

(Fordította: Dohán Mihály)
..

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mondja mindezt egy egész országra kiterjedő diszkriminációt alkalmazó állam volt elnöke.
Megjegyzem számomra az USA sosem csodált államként lebegett a szemem előtt, bár nem is utáltam jobban, mint más országokat. (Az utálatért nem kell olyan messzire menni.)
Mondja már meg valaki, volt-e valaha a történelemben olyan nemzet, amelyik önzetlenül segített volna más országoknak. (de tényleg!)
Az a véleményem, hogy mindig csak erősebb és gyengébb volt, és az erősebb mindig erővel nyomta el a gyengébbet - ennek megváltozásához az embereknek mélyen belül kellene először megváltozni, és hol van az még...
ui: Az is tetszik, hogy az elején még dícsér, amiért felszabadítanak országokat, majd később már felrója a demokratizálási törekvéseket.
السلام!