2008. augusztus 26., kedd

Rózsa-Flores Eduardo: Két új állam születik

.
Oroszország elismerte Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét!

A kétszínű Nyugat visszatetsző ellenkezése ellenére Oroszország elismerte Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét. Más államok –tömegesen- valószínűleg, a közeljövőben nem fogják követni Moszkva lépését. A döntés mögött az áll, hogy -így- orosz csapatok védelmezhetik a két kis köztársasság határait, a nyugati hatalmi központoknak és a cionistáknak a grúzokat kiárusító, eszelős, Szaakasvili elnök ellen.
Oroszország elismeri Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét, közölte kedden Dmitrij Medvegyev orosz államfő, hozzátéve, hogy aláírta az erről szóló rendeletet.

Az elismerés nehéz döntés volt, de a jelenlegi helyzetben ez volt az egyetlen lehetséges megoldás, mondta Medvegyev. Oroszország arra kérte a többi államot is, hogy ők is ismerjék el a két új államot. Azt is mondta, ha Dél-Oszétiát és Abháziát további agresszió fenyegetheti Grúzia részéről, és az ott élők megvédelmezésére ez volt az egyetlen lehetőség.

Első reagálásaikban határozottan elutasítják a nyugati országok az orosz elismerését. Párizs szerint a döntés sajnálatos, a brit kormány "kategorikus elutasítását" hangsúlyozta. A svéd külügyminiszter "a nemzetközi jog szándékos megsértéséről beszélt". Mindannyian hangoztatták ugyanakkor az elkötelezettségüket Grúzia területi egysége mellett. A közvetlenül érintett Grúzia szerint az elismerés e két grúz terület leplezetlen annexiójával ér fel.

Moszkvát ebben a döntésében várhatóan nem fogják tömegesen más országok követni, bár szinte előre tudni lehet, hogy hamarosan, első körben, Kuba és Venezuela is megfogják tenni ezt a lépést.
A nemzetközi jog szerint egy állam létrejöttéhez nem feltétlenül szükséges, hogy azt más államok elismerjék, a gyakorlatban azonban egy új állam annyit ér, ahányan elismerik.

Dél-Oszétia térképe. A fehérrel jelölt terület déloszét, a csíkos 2007. óta grúz fennhatóság alá tartozik. A szürke csíkos területen hozta létre Grúzia az oszét tartományt, amit Grúziához lojális áruló oszét vezetők irányítanak.

A két kis állam az Orosz Hadsereget fogja felkérni területi integritásának védelmére, s így Grúzia nem próbálkozik újabb katonai agresszióval, mint amit elkövetett augusztus elején.

Ezzel a lépéssel Oroszország visszavágott Koszovó elismeréséért, amely ellen a Biztonsági Tanácsban Kínával együtt vétót emelt. A térségben tapasztalható NATO erődemonstráció egyértelműen csak szimbolikus lépés, háború kitörésére nem kell számítani, többek között azért nem, mert a nyugat jelenleg két olyan un. közepes intenzitású agressziós háborút vív -Irakban és Afganisztánban- és ez leköti mind a rendelkezésre álló erőit. Tartalékaik pedig nincsenek.

Közben lemondta a NATO főtitkárának októberre tervezett moszkvai látogatását az orosz kormány kedden, közölték a hírügynökségek a NATO-hoz delegált orosz nagykövetre hivatkozva. Ez egy újabb lépés abban a sorban, amellyel Moszkva felfüggeszti kapcsolatait az Észak-atlanti Szövetséggel.

Az amerikaiak tovább provokálnak. Mi lesz ennek a vége?

A McFaul és a Dallas amerikai hadihajók szerdán várhatóan a Grúzia nyugati részén fekvő Potiba érkeznek, ahol orosz egységek is állomásoznak. A térségbe egyre több NATO hadihajó tart. Az oroszok ellenőrizni akarják őket, mert kételkednek abban, hogy mind „humanitárius” segélyt szállít Grúziának.

Az amerikai hadihajók odaérkezése tovább növeli a feszültséget Oroszország és az Egyesült Államok között, hiszen orosz és amerikai erők így közvetlenül farkasszemet nézhetnek egymással a grúz fekete-tengeri kikötővárosban.

Oroszország már korábban bejelentette, hogy ellenőrizni kíván minden szállítmányt, amely befut Poti kikötőjébe. A Tbiliszi amerikai nagykövetség szóvivője szerint az amerikai fél senkit sem akar provokálni, -megjegyzem, ez a lépés már önmagában egy provokációval felér, függetlenül attól, hogy a megmagyarázók mit mondanak vagy írnak róla!- de el akarnak jutni mindenhova (a városban), ahova segélyt szándékozik vinni.
Felkészülhettünk a rágógumit, nyalókat, lufikat és gumi Donald-kacsákat osztogató amerikai katonákról szóló képek özönére.
Közben, a világ, mely nagyobb rész vak és süket, a manipulált lakájmédia áldásos tevékenységének köszönhetően továbbra sem tudja, vagy már el is felejtette, hogy ki és miért kezdte el a konfliktust, kik állnak az agresszor mögött.
Szépen –bár most mikor ezeket a sorokat íróm, még nem hiszek benne- lehet felkészülni egy nagyobb –és ki tudja mi lesz a vége- háborúra.
Ezért, egyértelműen a nyugat, az Egyesült Államok, és a mögötte álló kis –de annál nagyobb hatalmú- zsidó állam lesznek a felelősök!

A fenti jegyzet a Jász Nemzet -ben

A nép ünnepel (Egyelőre csak Abháziában és Dél-Oszétiában...a grúzok még szenvednek, míg el nem kergetik az amerikai bábu pojácát!)

.

2 megjegyzés:

Eduardo Rózsa-Flores írta...

Lövések dördültek a dél-oszétiai Leningor környékén
MTI
|

Feszült a helyzet a dél-oszétiai Leningor település környékén, ahol kedden több lövés is eldördült - közölték déloszét hivatalos forrásból.

"Visszajöttek a grúz rendőrök, de elzavarjuk őket" - mondta újságírók előtt Anatolij Barankevics, a déloszét szakadárok "biztonsági tanácsának" titkára, hozzátéve, hogy a védelmi minisztérium, a belügyminisztérium és a belbiztonsági szolgálat emberei azonnal a helyszínre siettek.

A Dél-Oszétia központi városából, Chinvaliból Leningor térségébe vezető utat lezárták a forgalom elől - jelentette a francia hírügynökség helyszíni tudósítója.

Eduardo Rózsa-Flores írta...

A http://porta.jobbik.net-ből átvett hozzászólás:

Amikor Koszovót elismerték
lekike, k, 2008-08-26 19:48

Amikor Koszovót elismerték a nyugati cionista szövetséges országok, akkor ezzel precedenst teremtettek más függetlenségre törekvö "országok" számára. Ez gyakorlatilag egy folyamatosan eszkalálodó eseményt hullámot indit be a világpolitikában. De ha megnézzük a Grúziai és a koszovói eseményeket mennyire ellentétes érdekekböl zajlanak ezek. A cionisták érdeke az, hogy minél több kicsi államot hozzon létre, akik gazdaságilag rászorulnak más forrásokra és az önvédelmi képességük is egyenlö a nullával. Tulajdonképpen igy elözik meg, hogy amikor elfoglalják az új hazát, a környezö országoktól nem kell félni, hiszen már semmire se alkalmasak.

Na itt jön képbe a másik két függetlenné váló állam Abházia és Dél-Oszétia ( pár hónap múlva egyesitik északkal ). Ha jobban megnézzük az oroszok zseniálisan csinálják. Amig a cionista szövetségesek ellenségekeik számát gyarapitják, az oroszok barátokat gyüjtenek.
Tulajdonképpen most úgy annektálnak két országot, hogy még meg is köszönik nekik. Kedves abházok és oszétok (jászok) most lettetek függetlenek és majd az öreg orosz állam vigyáz rátok, ellát titeket gazdaságilag és az orosz hadsereg által erösek vagytok. Gyakorlatilag Oroszország kökemény érdekérvényesitö politikát folytat. Nem is tudom hogy gondolták, hogy Oroszország kiengedi a kezéböl a kaukázust, maga földrajzi kincseivel és stratégiai helyzetével együtt. A cionisták is a Kaukázusból akartak egy darabot, de most ök is kaptak egy pofont.

A legjobban az tetszett hogy az amerikaiak hogy lenézték az oroszokat, gúnyolodtak azon hogy az oroszoknak milyen ócskavasakkal mentek háborúba, meg ezek a sorkatonák úgyse jó semmire.
Az egyik amerikai tábornok próbált egy kicsit ébresztöt fújni, hogy az oroszok 6 óra alatt lereagálták az eseményeket és a 6 órában az is benne van, hogy ott voltak Grúziában és az amerikai hadseregben 6 óra alatt azt se tudják megszervezni hogy valaki budit takaritson.
A másik meg az ezt az akciót nem egy orosz hadsereg csinálta, hanem két gépesitett dandár. Azt mondta az egyik orosz tiszt h a dél-uráli hadsereget vetették volna be akkor már Grúzia sóval lenne felszórva.
A másik meg az hogy ez az orosz katonák mind szerzödéses csecsenföldön szolgáló, harcedzett emberek. Amikor bekapcsoljuk a TV-t egy nap egyszer biztos megy az amirekai propaganda az ismeretterjesztö csatornákon, hogy amerikai katonák a "legjobbak" és az amerikai technika verhetetlen. Ezzel az a baj hogy az 5 évezredes gerillaháborús multú afgánoknak erröl nem szóltak, a bosszúéhes iraiki ellenállok ellen ez mit sem ér. A nagy szuperhadsereg gerillaháborúban soha nem nyert, mert ahhoz gondolkodni is kellene és egy ember hazájáért inkább eldobja az életét, mint egy értelmi fogyatékos Bush-ért.

Szóval a magyar (impotens) külpolitikának, most már nem nyalhat kétfele, mert valamerre lépni kell. Nyugat felje nyaljunk, akik számos alkalommal elárulták az országot? Vagy keletre akik úgyan hóditoink voltak pár évtizedik, de most konzenkvesen kemény vonalas, nemzeti érdeken alapuló kormányzást folytatnak? Oroszország talpra állt és pár éven belül erösebb lesz a nagy jueszéjnél. De amig itthon nem lesz nemzeti érdekeket preferáló erös kormányzás, tökös diplomáciával, ez csak elméleti kérdés marad. Mostani külpolitikai érdekharcok mellett, bizony az elkövetkezendö másfél évig még szabad préda lesz hazánk és félek az ébredés késön jön el.