2008. december 27., szombat

195 áldozata eddig a cionista légitámadásnak

.
Az cionista állam légierő gépei csaknem száz rakétát lőttek ki a Hamász feltételezett állásaira szombaton délelőtt, a hadsereg szerint a célzott támadások 95 százaléka sikeres volt. A sebesültek számát 300-ra becsülik, állítólag életét vesztette Gáza város rendőrfőnöke is. A zsidó állam kész a támadások kibővítésére.
A cionista légierő csapások összehangolt sorozatát mérte szombaton a Hamász Gázai övezeti épületeire, írja a Haarec. A támadás kórházi és mentős közlések szerint legalább 195 halálos áldozatot követelt, 300 ember megsérült. Szombaton kora délután még 155 halálos áldozatról szóltak a hírek. A sebesültek számát az AP hírügynökség több mint 250-re becsülte. Állítólag életét vesztette Taufík Dzsaber, Gáza város rendőrfőnöke is.

Szemtanúk szerint a cionista harci gépek két hullámban hajtották végre megtorló akciójukat, legalább harminc rakétát lőttek ki a különböző célpontokra. A BBC úgy tudja, hogy amerikai tervezésű F-16-os vadászbombázók vettek részt a csapásban. Televíziós tudósítások utcákon heverő holttesteket mutattak, és sebesülteket, amint a zavarodott mentősök elszállítják őket.
A Haarec szerint 60 repülő támadott egyszerre 50 célpontra. A cionista hadsereg 100 kilőtt rakétáról számolt be, melyek 95 százaléka eltalálta célpontját. Azt közölték, hogy az áldozatok legnagyobb része a Hamász milicistája volt. A támadás első hulláma után 20 harci repülő a Hamász rakétakilövőit vette célba, hogy csökkentsék a várható válaszcsapás erejét.
Fekete füst terítette be a város több részét

A Hamász egyik rendőrségi szóvivője a területet kormányzó mozgalom rádiójában arról számolt be, hogy az egyik Gáza városi rendőrségi épületegyüttesben éppen avatási ünnepséget tartottak az újonnan kiképzettek számára, amikor az épületet csapás érte. Egy hírügynökségi tudósító szerint támadás érte a gázai kikötőt is, a Hamász több objektuma súlyosan megrongálódott. A város több részét vastag fekete füst terítette be.

Abbász külföldről kért segítséget

Mahmúd Abbász palesztin elnök, a Hamásszal rivális, “mérsékelt” Fatah mozgalom vezetője ugyanakkor bejelentette: kapcsolatba lépett egy sor országgal, hogy segítsenek véget vetni a cionista állam katonai akciónak.

Az Egyesült Államok arra szólította fel “izraelt”, hogy a légi támadások végrehajtásakor kerülje a civil áldozatokat, a Hamászt pedig arra, hogy fejezze be a zsidó célpontok ellen indított tüzérségi csapásokat. A Fehér Ház ugyanakkor nem szólította fel ”izraelt” arra, hogy ne hajtson végre támadásokat a Gázai övezet ellen.
A Hamász a Haarec szerint a cionisták által megszáll területekre lőtt rakétákkal válaszolt az akcióra, a támadásnak legalább egy halálos áldozata van, égy ember megsérült. Ehud Barak hadugyi miniszter rendkívüli állapotot rendelt el a Gázai övezet határától számított 20 kilométeres körzetben. Ezeken a terülteken tehát a lakosságnak azonnal az óvóhelyekre kell menniük, amint meghallják a légvédelmi szirénát.


A Hamász kitart az utolsó csepp vérig

A Hamász szóvivője, Fazi Barhum közben közleményt adott ki, hogy a Hamász az utolsó csepp vérig folytatja a harcokat, nem tartják fel a fehér zászlót. Azt mondta, a kormány és a Hamász remek állapotban vannak, és hogy a világ még sok mindent fog tőlük látni. "A Hamász katonai szárnya előtt minden lehetőség nyitott" - nyilatkozta az al-Dzsazírának. Mussza Abu Marzuk, a Hamász egyik Damaszkuszba száműzött vezetője úgy fogalmazott, hogy bármilyen eszközt hajlandóak bevetni, hogy megvédjék asszonyaikat és gyermekeiket.

Az Iszlám Dzsihád egyik vezetője, Kaled el-Bas háborúként definiálta a zsidó támadást, az eseményeket a 2006-os libanoni konfliktushoz hasonlította. "Akkor a Hezbollah védelmi infrastruktúráját akarták megsemmisíteni, ennek sincs semmi köze a tüzérségi támadásokhoz. A zsidó állam győzelmet akar aratni, mi pedig azt várjuk az arab országoktól, hogy ne maradjanak csöndben" - idézi a Ynet el-Bas al-Dzsazírának adott nyilatkozatát.

Rendkívüli ülést tart az Arab Liga

.


.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Eduardo Testvér!

Erősen gondolgodom rajta,hogy ki kéne menni palesztínába és pár zsidót átküldeni a másvilágra,mert ez már tényleg erős tulzás.....

Szebb Jövőt!

Péter
(bendegruz@hotmail.com)

Névtelen írta...

Flo!

Mondom én, nincs - mert nem lehet - béke az olajfák, a pálmafák, a fenyőfák stb.alatt. Csakhogy értelmezzük úgy a dolgokat, hogy aki az olajfák alatt öl, azt gyilkolni kell az összes többi fa-fajta alatt, vagyis az egész világon. Szemet szemért fogat fogért!

Ez a Karácsony igazi üzenete.

Gyula.

Névtelen írta...

A gázai gyilkosság,figyelemelterelés az Irán ellen induló offenzívának.
De ne legyen igazam: Minden jel erre mutat,hogy még az urándúsítás elkezdése előtt meg fogja semmisíteni Irán földalatti laborjait.

És a világ és az ENSZ csak néz bambán és nem tesz semmit !!!!!!!!

Hamas will continue the resistance until the last drop of blood.
Victory or death.