2008. július 1., kedd

Újra a virtualis frontvonalon

Visszajöttem a képernyő és a klaviatúra elé.
Közel egy hétig távol voltam, a Magyar Iszlám Közösség nyári táborában, a Sümeg melletti Uzsán.
A kirándulások mellett, mindennap előadások voltak Iszlám hittudományról, a Szent Koránról, a szabadidőben éltünk a gazdag sportolási lehetőségekkel, és két játékfilmet néztük meg együtt (Az Üzenet , 1976, és Chico, 2002)
A tábor ideje alatt két temetőben részt vettünk felújítási munkalatokban: a soproniban újra festettük a neveket a muszlim katonák sírjain, a Kisvásárhelyi régi zsidó temetőben pedig takarítást végeztünk.
A táborban résztvevői között voltak testvéreink Nagyváradról és Kolozsvárról, de török, szudáni és jemeni testvéreink is eljöttek közénk. Környékbéli polgármesterek is látogatást tették a táborunkba.
A sümegi várát, a velünk együtt táborozó török testvérünk nagy bánatára, most sem sikerült elfoglalni, pusztán és kizárólag azért, mert a vár kulcsainak őreit, mikor mi fölkerestük a pénztárat, sehol sem lehetett megtalálni...Sebaj, megbeszéltük, hogy -insAllah!- jövőre újra megostromoljuk a jegykiadót és megkíséreljük véghez vinni az akciót.

Néhány fénykép a táborból

Sümeg

Muszlim asszonyok és lányok a sümegi vár alatt


Muszlim esküvő az Uzsai táborban




Török-görög barátság


H'alal ebéd Uzsán


Mögöttem a Káli-medence

az uzsai táborban

További képek az uzsai táborról

Uzsa
Régi zsidó temető Kisvásárhely - Zala

Régi zsidó temető - Kisvásárhely - Zala

A MIK nyári tábora palesztin gyerekeknek


Augusztusban újra táborozom, ámbár ez alkalommal inkább a munka lesz a jussom, nem a pihenés vagy a tanulás.
Mondanom sem kell: bár mindig adna az Isten ilyen munkát!
30-nál több palesztin árva és félárva gyereket fogunk vendégül látni Sopronban (a városi önkormányzat jóvoltából és segítségével) és Uzsán, két hétre. A magyarországi üdültetést a Magyar Iszlám Közösség szervezi, több szponzor (idővel nyilvánosságra hozzuk a nevüket) önzetlen segítségének köszönhetően a sokat szenvedett gyerekek ellátása és üdültetése biztosított. További felajánlásokat szívesen fogadunk, illetve minden ötletet amivel a palesztin gyerekek itthoni pihenését színesebbé tehető.

Nincsenek megjegyzések: