2008. július 11., péntek

Vasvillát a kispárna mellé

No, amíg Budapesten 6000 rendőr kergetőzött 300 idiótával, vidéken a szokásos mederben folytak a dolgok:

A Jakabszállás mellett élő tanyán lakik a 75 éves Laci bácsi és a 76 éves Juliska néni.
Laci bácsi évek óta lefekvés előtt mindig kikészíti az éjjelszekrényre a túlélő kést, és behozza kintről a vasvillát. Jobb helye van éjjelente az ágy mellett ....

Ebben az egy mondatban benne az egész vidéki Magyarország. Szégyen és gyalázat! Amíg Budapesten egyes populista vezetők a parlament lépcsőjén chartáznak egy jóízűt, a rendőrök meg kerülgetik a rájuk dobott a Molotov-koktélokat, mint egy videójátékban, addig vidéken teljesen normális, hogy a kést és a vasvillát bekészítjük a párna mellé, mielőtt lefekszünk aludni? Fodor Gábor érdekes módon erre nem mondja azt, hogy ez a Magyar Köztársaság szégyene ...

Ugyanis Laci bácsi nem pusztán szeszélyből tartja maga mellett éjjelente a kést és a vasvillát:

"Még világos volt, néztük este a tévét, és a filmben lövöldöztek, verekedtek, csattogtak. Egyszer csak felkaptam a fejem, mert robaj hallatszott a bejárati ajtónk irányából is. Te, mamika, ez nem nálunk volt? – kérdeztem, és már ugrott is ránk két álarcos, kapucnis, a kezükben vascsövekkel meg karókkal" – idézte fel a borzalmas támadást a sérült gazda.



A betörők nekiestek a karókkal nekiestek az idős házaspárnak
, de Laci bácsi (aki korábban bokszolt) felkapta a kést és megszúrta mind a két támadót, majd vasvillára cserélte a kést és azzal folytatta a támadást:

"Ütöttem, csaptam, vágtam, és közben szidtam őket. Nem tudom, hogy megsérültek-e, de elkiáltotta magát az egyik, hogy he’, kés van nála, és a régi székünkkel meg a fásládánkkal védekeztek. Végül felordított a másik, hogy „hozom a pisztolyt, lűd’ agyon őket!”, és kifutottak a házunkból."

A támadás oka lehetett, hogy "valaki" a környéken megneszelte: Laci bácsi néhány százezer forintért régi traktoralkatrészeket adott el. Persze az öreg bankban tartja a pénzt.

Persze, lehet mondani, hogy nem állhat minden tanyán rendőr, de vidéken már olyan a "helyzet", hogy mindenki azzal védekezik, amivel tud. Valaki árammal, valaki vasvillával. Csak nehogy szegény Laci bácsit is lecsukják súlyos testi sértésért, mert a rózsadombi ügyvéd majd drámai hangon megmagyarázza, hogy a védekezés mértéke nem állt összhangban a megvédett értékkel (lásd Kesznyéten). És majd szépen kihozzák, hogy sem áramot, sem kutyát, sem kést, sem vasvillát nem lehet használni otthon, mert még a végén megsérül a szegény betörő-rabló!

A Magyar Rendőrség dilettantizmusára pedig remek példa, hogy a meleg felvonulás biztosításra kitett 2000 darab 3,5 méter széles fémkordonból többet elloptak! Budapesten, fényes nappal, 2000 rendőr és több tucat újságíró, riporter és tévékamera kereszttüzében egyesek ellopják a fémkordont(!). És mégis, hogy vitték haza a 3,5 méteres darabot? Feltuszkolták a 4-es villamosra? Ha Budapesten ilyen a közbiztonság, akkor szerintem belátható, hogy a tanyavilágban már a kés-vasvilla combó sem elég elrettentő!

Szóval: vasvillát minden ágy mellé! Minden helységben legyen egy, mivel bárhonnan támadhatnak!

A kínálat:

1, 4-ágú, szép hosszú villákkal. Csak fej. Előnye hogy bármire ráhúzható, kisgyereknek kis nyélre a gyerekágy mellé, markos felnőttnek szép hosszú nyélre. 1100 forint, baráti ár:

2, Vasvilla trágyához. 4 fokú kovácsolt 23 cm széles fej, 127 cm-es lakkozott kőrisfa nyél. 6725 forint. Minőségi darab.
3, Vasvilla 105 cm hosszú nyéllel. 7395 forint.

4, Gyomláló villa, csak gyerekeknek. 889 forint. Kezdje meg az önvédelmi nevelést már kis korban!

Az üvegszál erősítésű műanyag eszközök jól tűrik a -40°C és +150°C közötti hőingadozást és nagyon tartós, 100%-ban hasznosítható anyagból készültek. Könnyen tisztíthatóak. Lekerekített formájuknak köszönhetően kevesebb kárt okoznak a talajban és a gyökerekben. A szélek szükség esetén élesíthetők, a markolatnál fogva felakaszthatók.
5, A vasvillák prémium kategóriája: A teleszkópos vasvilla. 9724 forint. A termékeket különböző magasságú személyek ugyanúgy használhatják, mert a szerszámok hossza a testmagassághoz állítható. A masszív szerszámok könnyűek, mindeni számára kényelmesek. A termékek feje bóracélból készül. Az acél cső nyélen műanyag markolat található. A nyél hossza 1050 mm-től 1250 mm-ig állítható.

6, A komposztvilla. Rövid nyél, könnyen gyorsan forgatható. Az igaz cséphadaró. Jó kezekben remek önvédelmi eszköz. 5840 forint. A felületkezelt nyelek válogatott bükk- vagy nyírfából készülnek. A fejek rögzítése acél hüvellyel történik. Az ásó és villa fejek optimális szilárdsága és rugalmassága a különleges eljárással készült szénacélnak köszönhető.



Vastagbőr

Nincsenek megjegyzések: