2009. február 8., vasárnap

A magyar szélsőfasizmus

.
Több évig tartó szociális felmérésem eredményei:

I. a kölöknáczi (hívjuk még Hitlerjugendnek is, vagy kölökgárdának):

Az anyatejjel szívta magába a szélsőséges eszméket. Társaival már az iskola első osztályától szeret az udvaron kirekesztősdit játszani. Metenelnek a vastag bakancsaikban, folyamatos elnyomás alatt tartva esetenként közéjük tévedő roma társaikat. Ekkor még nem tudják, hogy a kis Kohn zsidó. Még a kis Kohn sem.

II. a tinináczi:

A náczizmus többé nem írható a gyermeki tudatlanság számlájára. Leginkább a lázadás és a valahova tartozni akarás hozza belőlük elő a Mussolinista démont. 14 év fölött már az ordas eszmék rothadnak benne. Azért is fingik olyan büdöset. Ilyen tájban kezd el mutálni a hangja, valószínűleg azért, hogy jobban hasonlítson Hitleréhez. Az iskolában is emelik a tétet, már nem adják át önként zsebpénzüket a háromszor idősebb és nagyobb roma társuknak - gyakran megverődnek ezért. Már tudják hogy Kohn zsidó, de nem tudják az mit jelent. Kohn sem különösebben, bár már vonzódik a fiatalabb fiúkhoz.

III. Birodalom a fiatalkorú náczi:

A középiskolában ugyan minden gyermekbe nevelve van az eredendő bűn, a Soá elnyomó hatalma, azonban mindig vannak akik megkérdőjelezik igazunkat. Ők a fiatalkorú náczik. Bakancsot húznak, vattakabátot hordanak akár 40 fokos hőségben is. Zsakettjüket teleaggatják irredentafasiszta jelképekkel és ők tényleg elhiszik, hogy ez jó. Nem félnek többé a roma társtól, rég visszabukott. Telve vannak fiatalkori lelkesedéssel, képesek karlengetve végigmenni a legforgalmasabb utakon is. Ekkor mi általában beszarunk és tárcsázzuk a 112-t. Az esetek 95%-ában gyógyíthatóak, maguktól is kinövik fél-egy év után. Kohnt legszívesebben kettéholokausztolnák, de félnek hogy megtudja valaki. Kohn már fél, egész jól meg is él belőle.

IV. a kétarcú:

A kétarcú nyilasnak, ahogy a neve is jelzi kettős személyisége van. Munkahelyén mosolyogva fogad el bármilyen utasítást írástudatlan roma vagy kapzsi zsidó származású főnökétől, azonban mikor senki nem figyel SS tisztet játszik a mosdóban. Ekkor összecsapja a kínaipiacos cipőjét és kihúzza magát. Ő férfi! Nem fogad el utasításokat ettől a kampós orrú zsidótól! Holnap felmond! Aztán mikor a fénymásolós Sanyika kilép az egyik budiból elpirulva magyarázkodik, hogy ez biza' félreértés lesz, ő csak Schindlerlistájásat játszott! Kohn már a főnöke, heti 12 órát túlórázik neki. Kohnt ez nem zavarja, naponta kétszer lövődik a Dunába - legalábbis ez áll a kárpótlási papírjain.
Mikor hősünk szeretett nejét kirabolja, megszúrja egy művelt, erősen kisportolt alkatú körülményekáldozata (ómagyarul: roma, fasisztául: cigány), belép a Gárdákba és társaival elindul igazságot szolgáltatni.
A rendőrség az első sarkon letartóztatja illegális parlagfüvetlenítésért és életfogytiglanit kap. A tettesről kiderül, hogy nagyon szegény, sokgyermekes családapa és megélhetési bűnöző, így odaítélik neki a kétarcú lakását összes értékével.A lakás árából már egy hét után nincs semmi, "tudniillik kedves szocijólgus úr, elvitte A Gép". Happy end.

"Most dugtam. Nővel. És élveztem.
Ugye milyen náczi heteronak lenni?"

V. az idült nyilas:

Ugyan már elmúlt 60, de még mindig dühös. Lakása Zorbánviktorrokkal van kitapétázva, hű Fidesz szavazó. Ha Gyurcsányt lát köp. Bakancsát a kifőzdébe menet hangosan csattogtja, ezzel keltve félelmet minden környéken tartózkodóban. 60 évnyi tapasztalattal bárkit kirekeszt.
Eszméit ne kérdőjelezzük meg, látott ő már mindent: volt nyilas, ÁVÓ-s, III/III-as. Viszont a fasizmus áll legközelebb hozzá. Agymosásra kevésbé fogékony. Már nagyon utálja Kohnt, mert "mocskos komcsi zsidó". Kohn ezt leszarja, évente 365-ször hal meg a Gárdák által. Nem mellesleg 12 éves barátnője van és rengeteg pénze.

A birkafasiszta:
Fogalma sincs hol van vagy hogy miről van szó, de mesterei utasításai követi. Ha utcára kell menni utcára megy. Nyugodtan halad a tömeg részeként, de nem csinál semmit. Az első rendőrattak után véres fejjel megy haza. Ekkor megfogadja hogy többet nem megy a Kossuth térre. Ő még nem tudja hogy az összes politikus hazudik. A politikusok tudják, hogy ő nem tudja, ezért szeretik.

A szónokista:
Fogalma sincs hol van vagy hogy miről van szó, de ha mikrofon elé kerül forradalmat akar kirobbantani. Minden alkalommal ledöntene pár kormányépületet, de minimum ostromolna. Mikor nagy lendülettel, harciasan elindul világot megváltani és senki sem követi, árulónak nevez mindenkit.

A tarhajú:
Fogalma sincs hol van vagy hogy miről van szó, de akármi történt is az a zsidók hibája! Kannásborért ostromol, élen halad és nagyon mérges. A világra, a politikusokra, a szomszéd macskájára. Ha jóban szeretnél vele lenni zsidózz, vagy Kolompározz. Jelképekkel teleaggatott zubbonya már messziről ordít rád: "idefigyejé, nemmagyarvagyvéged!"

A Magyar ember:
Nem szereti ha packáznak vele. Az igazság és a becsület embere, ezért is nagyon veszélyes ránk nézve. Nem szereti továbbá ha felvásárolják népe ősi földjét, kiváltképp ha hazudnak neki. A történelem viharaiban mindig is szilárdan kitartott.
Elpusztítandó.

Forrás
.

Nincsenek megjegyzések: