2009. március 4., szerda

A tájékozódás szabadsága: mi az igazság Táborfalván?

.
Az elmúlt napokban sok oldalról információk láttak napvilágot, miszerint Táborfalván 5-6000 állig felfegyverzett izraeli katona vár bevetésre. Ide Ferihegyről érkeztek, sokan családostul.

Többen tényfeltárás céljából felkeresték ezt a mintegy 3500 lelket számláló alföldi falut, képeket és videót mutattak be, amikből ugyan semmiféle bizonyíték nem született.

Reiner Péter és Kenessey Csaba a mai napon felkeresték Táborfalvát, megtekintették a községet és lényegre törő beszélgetést folytattak Tóth Bertalannal, a helység második ciklusát töltő itt született polgármesterével.

Tény az, hogy Táborfalva már 160 éve a magyar Honvédség egyik kiképző bázisa, ahol mind a mai napig változó számú katona tartózkodik. Amióta a NATO-hoz csatlakozott országunk, időnként külföldi alakulatok is megfordulnak. Elhelyezésük azonban nyáron sátrakban történik, mivel nem áll rendelkezésre megfelelő befogadóképességű laktanya.

A volt orosz tiszti lakások ma privát célú felhasználásra el lettek adva.

A kiképző tábor területén vannak kommunikációs adótornyok, melyek főként a tüzérségi lőgyakorlatok alkalmával kerülnek alkalmazásra. A faluban található két antenna a különböző mobil telefon vállalatok tulajdonában vannak.

A faluban eddig nem észleltek semmiféle nagyobb mozgást. Egy 5-6000 fős kontingens ellátása akkora logisztikai feladatot jelentene, hogy a lakosságnak ezt okvetlenül kellett volna érzékelnie.

Az úthálózat megfelel az ilyen típusú településeken található utak minőségének.

Mindezen tényeket figyelembe véve elsősorban azt a kérdést kell felvetni, hogy kinek vagy kiknek áll érdekében az ilyen alaptalannak bizonyuló, félrevezető hírek terjesztése? Erre a válasz sem egyszerű, a cél lehet az aktuális politikai és szociális problémákról a figyelem elterelése, lehet azonban egy teszt is, hogyan reagál a magyar nép, milyen reakciók születnek egy nem a NATO-hoz tartozó alakulat országunkban való megjelenése. Ezen kívül még más variánsok is lehetségesek.

Mindezek nem változtatnak azon a helyzeten, hogy a fent említett hírek a valóságnak nem felelnek meg.

Meg kell említenünk azonban, hogy a mindenre elszánt kormánykoalíció végső elkeseredésében még ilyen megoldást is képes lenne saját népe ellen megvalósítani. Az viszont sem politikailag, sem katonailag nem elképzelhető, hogy ezt az EU és a NATO mindezt reakció nélkül hagyná.

Ezen gondolatok természetesen feltevések, mivel a minden vonatkozásban sarokba szorított Gyurcsány kormány hatalma megőrzésére az utolsó szalmaszálba is képes kapaszkodni, teljesen kiszámíthatatlan.

Szükségszerű a magát főként a hírportálokból informáló olvasók figyelmét arra felhívni, hogy az itt megjelenő vad híreket megfelelő fenntartással olvassák és tegyék magukévá. Ha ezt nem teszik, továbbra is manipulálhatóvá válnak.

Budapest, 2009. március 4.

Reiner Péter
A Magyar Gárda
Pártoló tagja

Kenessey Csaba
FÚSZ újságíró
az MVSZ elnökségi tagja
.

Nincsenek megjegyzések: