2008. július 30., szerda

Magyar rendőrök oszlattak Belgrád utcáin?

.
Ciki, nagyon ciki...

Ez a fránya CNN tud valamit:
ide a linkre rákattintva kiderül, titokban elkészült az 5-ös metró vonala.
A nagyobb megállók: Vörösmarty tér - Csepel - Baja - Szeged - Nándorfehérvár



A kedd esti, Karadzsics kiadatása elleni demonstráció képeit a tavalyi magyarországi zavargások spotjaival toldották meg a CNN oldalán – figyelt föl rá a FigyelőNet internetes portál.
A CNN honlapján a keddi szerb ultranacionalista tüntetés közvetítéséről szóló videó különösen ismerős lehet a magyar szemnek. A felvétel elején az Andrássy úton a feltehetőleg 2007. március 15-én randalírozó tömeg látható. Teljesen felismerhető a környék, de ha ez nem lenne elég, a címeres magyar zászló minden kétséget eloszlat, valamint a magyar rendszámú autók és a kisföldalatti megállóját jelző tábla. Az intenetes lap megkérdezte a CNN illetékeseit is az esetről, ám választ még nem kaptak.

(FN)

Belgrád-Bukarest-Budapest egy kutya....
Magyarországi rendőr - szerb rendőr még egy kutya

CNN hazugsággyár - ez is kutya
Ennyit a "profizmusról", a "hitelességről", az "objektivitásról", stb....
Kutyából pedig nem lesz szalonna!

Akkor is ciki!
A CNN beismerte, hogy hibázott és levették az ominózus videót a site-jukról!
20:41 - 2008 július 30

Bocsánatot kért a CNN hírtelevízió, amiért budapesti tömegoszlatások képeivel illusztrálta a keddi belgrádi demonstrációról szóló beszámolóját. A kommentár nélküli összeállítást az APTN hírügynökségtől kapták. A cég a hírTV megkeresésére elismerte a hibát és nagyobb óvatosságra intette alkalmazottait.

Nigel Pritchard, a CNN szóvivője a Hír Televíziónak nyilatkozva elmondta, televíziója bocsánatot kér, amiért az APTN-től átvett, tavaly márciusi budapesti tömegoszlatások képeivel illusztrálta a Radovan Karadzsics kiadatása elleni, kedd esti tömegtüntetésről készült vágókepeit.

Arra a kérdésre, hogy milyen lépéseket tesznek a jövőben, hogy hasonló eset ne forduljon elő, valamint hányan felügyelik az APTN hírügynökségtől átvett vágóképeket, a szóvivő nem volt hajlandó válaszolni.

Az APTN hírügynökség szintén elismerte a hírTV-nek, hogy hibázott a belgrádi demonstrációról készített videokazetta tartalmának továbbításakor. A hírügynökség magyarázata szerint az új felvétel nem írta teljesen felül a korábbi budapesti tömegoszlatásról készített felvételeket, így a hírügynökség közvetlen kliensei, a CNN is, figyelmetlenségből belevették a vágatlan budapesti felvételeket is összefoglalójukba. Az APTN alkalmazottjai észrevették a hibát, értesítettek a hírszolgáltatókat és új felvételeket küldtek át.

Hogy elkerüljék az ilyen, ritkán előforduló eseményeket, az APTN hírügynökség nagyobb óvatosságra intette alkalmazottjait a korábbi videokazetták újbóli felhasználásánál, valamint a még frissülő hírek felvételeinek határidőre történő átjátszásának ellenőrzésekor - értesítette Jack Stokes, az APTN médiaigazgatója a Hír Televíziót.

A CNN másfél perces összeállításában az Andrássy úti gyújtogatás, a Magyarországon többször is bevetett vízagyú, illetve a nemzeti zászló és a budapesti Kisföldalatti egyik állomása is jól kivehető.

Hirtv-MTI

Nincsenek megjegyzések: