2008. július 28., hétfő

Rózsa-Flores Eduardo: Nos, ha terrorizmus, akkor terrorizmus

.
Bombák robbannak békés isztambuli negyedekben, Indiában…
Háborús búnőkkel vádolják a külföldi érdekeket kiszolgáló (USA, „izrael”) lázadók ellen háborút vivő Szudáni elnököt (Darfur alatt óriási kőolaj lelőhelyek találhatók!)…hogy itt hol a terror?: a hágai nemzetközi törvényszék ezzel a döntésével erősíti a lázadókban –akik nem átállották mindenféle merényleteket is elkövetni a múltban- azt a nem téves képzetet, hogy a nemzetközi közösség mögöttük áll.
Az ICC, (International Criminal Court), azaz a nemzetközi törvényszéket az ENSZ BT határozata alapján állították fel, BT melynek állandó tagjai az USA, Oroszország és Kína is. Ennek a három országnak természetesen esze ágában sem volt ratifikálni a nemzetközi egyezményt és így kivonták magukat a nemzetközi jog (mára egyértelműen eufemizmus!) eme új eszközének a hatásköre alól. Nyilvánvaló, hogy ez kérdésessé teszi az egész ítélethozó -büntető intézményt, és annak legitimitását.
Miért szántam ekkora terjedelmet a bekezdésben az ICC-nek? Mert szimptomatikusnak tartom, ahogyan a New World Order korában kezelik általában a nemzetközi jogot, illetve, ahogyan ezt a „jogot” arra használják fel –innentől a jog megszűnik jognak lenni!-, hogy szűk vagy tágabb csoport érdekeket szolgáljon ki. Ugyanakkor, egyes intézkedésekkel, döntésekkel, a parciálitás látszatát (?) keltve gerjesztik azt, ami ellen elvileg harcolni kellene, amit ki kellene iktatni a nemzetközi és helyi politika eszköztárából: a Terrort.
Mert –és bármennyire visszatetsző és nekem különösen fájó kiírni- milyen alapon ítélkeznek majd a rác demens pszichiáter-költő párafenomén Radovan Karadzics ellen?, mikor a „nemzetközi jog” letéteményesei hasonló módszerekkel és eszközökkel élnek, határaikon belül (Kína Tibetben és kelet-Turkesztánban, az oroszok Csecsenföldön, stb.) és határaikon kívül (USA Afganisztánban, Irakban…)
Ennek az egész mai rövid bejegyzésemnek egy apropója van: a felháborodásom, és mert tiltakozni kívánok az ellen, hogy a magyar zászlót, seggnyaló kollaboráns politikusok áldatlan tevékenysége folytán -a szervilis ellenzék háthatós közreműködésével-, bemocskoljak, s minket, a magyarságot, bűnrészesévé tesznek atrocitások és gyilkosságokban, a terrorban, melyet nap mint nap két nemzet ellen (Irak, Afganisztán) követnek el illetve viseltetnek.

Mert a terror az terror függetlenül attól kik követik el a cselekményt és minek a nevében. Mert a kurd terroristák Isztambulban a "szabadság" és "függetlenség" nevében gyilkolnak, ahogyan az amerikaiak és más nyugati hatalmak katonai, a „demokrácia” és a „béke” jegyében teszik ugyanazt Irakban és Afganisztánban.

A hír:

The killing of 78 Afghan civilian by US occupation forces probed: More than half of those killed in the three recent U.S.-led airstrikes -- which occurred in a three-week span in three provinces in eastern and western Afghanistan -- were women and children, according to Afghan and Western officials. 78 have died in three separate incidents this month alone, officials say

http://www.informationclearinghouse.info/

Az elmúlt három hét folyamán Afganisztánt lerohanó, lassan a szovjet megszállást módszereiben megszégyenítő, „felszabadító” yenki hadak 78 asszonyt és gyermeket gyilkoltak meg "véletlenül". Persze nagy bátran jó magasan a levegőből!!
Előzetesen egy esküvői "terrorista eseményen" 50 embert gyilkoltak meg - szintén "véletlenül" és „tévedésből”.
Ha valaki azt hinné, hogy ezért bárkit felelősségre vonnának - téved. Szépen szőnyeg alá söpörnek mindent miközben a külvilág felé ezt úgy szokás lekommunikálni, hogy „invesztigálnak” azaz vizsgálatot folytatnak.

Felháborító, hogy a fenti tömeggyilkosságok lassan mindennapos eseménnyé válnak a világ teljes érdektelensége közepette.

Ezek a barbár gyilkosok merészelnek ugatni a rablógyilkosok, erőszákolók és más degeneráltak iráni "barbár" kivégzése ellen!!!
Hol van a kétszínű szenteskedésnek határa??

Azonnal ki kell vonni a maradék magyar honvédséget Afganisztánból. Nem vállalhatunk bűnrészességet ezekben a szörnyűségekben. Semmi közünk sem az amerikai, sem más hyper-hatalom mocskos játékához.

Itthon áradás van.
Szükség van minden katonára a gátaknál!

Rekonstrukció
a Kurtlar vadisi (Farkasok völgye) c. filmből


Az un. collateral damage (járulékos veszteség)
Csupán néhány esetről...

Irák
http://www.wtop.com/?nid=105&sid=1447688
http://edition.cnn.com/2006/WORLD/meast/06/30/iraq.main/index.html
Afganisztán
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/asia/article4315724.ece
http://news.yahoo.com/s/ap/20080706/ap_on_re_as/afghan_violence
http://www.newser.com/story/32651.html
http://www.guardian.co.uk/uk/2008/jul/26/military.afghanistan1
http://www.wsws.org/articles/2007/jul2007/afgh-j10.shtml
http://www.guardian.co.uk/world/2004/may/20/iraq.rorymccarthy
http://index.hu/politika/kulhirek/359613

We do not kill civilians, we do not violate international law, and we are on the verge of victory in Vietnam!!
Mi nem gyilkolunk civileket, mi nem szegjük meg a nemzetközi jogot, és a győzelem előtt vagyunk Vietnamban!
My Lai, Vietnam, 1967

We do not kill civilians, we do not violate international law, and we are on the verge of "victory in Afghanistan and in Iraq"!!
Mi nem gyilkolunk civileket, mi nem szegjük meg a nemzetközi jogot, és a győzelem előtt vagyunk Afganisztánban és Irakban
Somewhere, Afghanistan, 2008

Köszönettel M. Éva néninek az indító gondolataiért!

Társ blog: http://www.thewe.cc/weplanet/asia/afghanistan/afghanistan.html

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mogadishu(1993)óta az a bevett szokásuk az amerikaiaknak és a zsidóknak,hogy rommá bombáznak mindent,mielőtt beteszik a lábukat valami olyan területre,ahol akár 1 fegyveres is akad.....
Jó taktika,csupán civilek ezreit küldik ezzel a halálba.