2009. január 25., vasárnap

Háborús bűn: a cionista állam kénytelen volt elismerni a foszfor használatát civil célpontok ellen


Miután hetekig tagadta, a cionista hadsereg elismerte, hogy a sűrűn lakott gázai övezet elleni támadások során fehérfoszforos füstbombákat is bevetett. Olmert miniszterelnök bejelentette, hogy a hadműveletekben részt vevő barbár katonák minden jogi védelmet megkapnak a kormánytól.

Hiába számolt be róla a nemzetközi sajtó egy része már január elején, a cionista külügyminisztériumszóvivője, Jigal Palmor csak most pénteken ismerte el, hogy a cionista hadsereg fehérfoszfor-tartalmú füstbombákat vetett be Gázában. Mivel az incidenseket -ez egy sajtó eufemizmus, helyesebben: a háborús bűn tényét- a szemtanúk beszámolói mellett fényképek is megörökítették, a tagadás már kezdett kínossá válni.

Klikk a képre
A foszfortartalmú füstbombákat a hadműveletek során a csapatmozgások álcázására használják: a lehulló lövedékek hevesen égő töltete sűrű, lassan oszló füstfüggönyt képez. Az égő fehérfoszfor nagyon súlyos sérüléseket okoz és mérgező, a fegyvert ezért csak harctéren, álcázásra szabad használni: élőerő ellen, pláne lakott területen tilos bevetni.

"Igen, használtunk foszfort, de nem törvényellenes módon – nyilatkozta Palmor pénteken a londoni Times-nak. – Lehetséges, hogy egyes eljárások törvénytelenek voltak, ám ezeknek a végére járunk. A hadsereg jelenleg egy konkrét esetet vizsgál."

A szóvivő feltehetőleg az észak-gázai Beit Lahijában található ENSZ-iskola január 17-i bombázására utalt. A helyszíni fényképeken palesztin mentősök láthatók, amint az épületekre hulló égő foszfordarabok elől menekülnek.

Klikk a képre
Mivel a zsidó állam nem írta alá a Hágai Nemzetközi Büntetőbíróságot létrehozó egyezményt, a szörnyszülött ország ellen ott nem lehet eljárást indítani. A Genfi Konvencióhoz csatlakozott országok ügyészségein ugyanakkor bárki feljelentést tehet háborús bűncselekmények résztvevői ellen.

Teljes jogi védelemben részesülnek mind a zsidó államocskában, mind külföldön azok a katonák, akik részt vettek a gázai övezeti hadműveletekben, és ezért netán perbe fognák őket - közölte Ehud Olmert cionista vezető vasárnap, a kormány heti ülése előtt.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a hét elején a palesztin területen találatot kapott ENSZ-épületek bombázásáért felelős személyek perbe fogását sürgette. A zsidó államban az emberi jogi szervezetek pedig az ország főügyészétől követelték, hogy indítson vizsgálatot, milyen felelősség terheli a cionista szoldateszkát a gázai lakosság által elszenvedett súlyos veszteségek miatt.
Klikk a képre
A zsidó katonai cenzúra már napokkal ezelőtt megtiltotta a gázai offenzívában részt vett parancsnokok nevének közlését, nehogy háborús bűnökért perbe tudják őket fogni. Helyi sajtóhírek szerint a hadsereg figyelmeztette vezető tisztjeit, kétszer is gondolják meg, mielőtt Európába utaznak.

Index/MTI/Rozsa Flores Eduardo

Megjegyzés cionista és más furcsa állatocskák részére akik látogatják a blogomat:
Na...és akkor most mi van?
Hazudozok, 'széplelkek', cion-nácik, stb.: most mit fogtok mondani, írni? Hogy az egész világ már megint a 'szegény kis zsidók' ellen van?

Lassan már senki nem hisz nektek...és megérdemlitek. Talán nincs messze már a (végső)-ítélet...

Rózsa Flores Eduardo: Foszfor lövedékek csapodnak be egy Gázai ENSZ iskolába - Phosphorus shells' hit Gaza UN school

Nincsenek megjegyzések: