2009. január 26., hétfő

Ön szerint melyik ország játszik barátságos válogatott meccset a gyermekgyilkos Izraellel?

.
Ön szerint melyik ország labdarúgó válogatottja játszik két hét múlva barátságos mérkőzést a gyermekgyilkos Izraellel? A gázai mészárlás áldozatainak – nagyon sok gyermek, nő és civil – a teste még ki sem hűlt, február 11-én Izraelben sor kerül egy nagyszabású sporteseményre. Szinte biztos, hogy nem volt nagy tolongás a nemzeti labdarúgó szövetségek részéről az ellenfél szerepéért, mégis akadt egy ország, amely vállalta a gyomorforgató feladatot. Nem szaporítjuk tovább a szót! Természetesen Magyarország.

A barátságos mérkőzés bevállalásáról az MLSZ honlapján is megbizonyosodhatunk. A dolog két szempontból is aggályos. És ez még nagyon finom kifejezés. Egyrészről tudjuk, hogy a sport már régen nem a testmozgásról, az örömről és a szórakoztatásról, hanem sokkal inkább a pénzről és a politikáról szól. Egy ilyen „barátkozó” mérkőzés egyértelmű állásfoglalás Izrael mellett, amelynek komoly politikai következményei lehetnek az arab világban hazánk megítélését illetően. Ráadásul Izrael gázai offenzívája soha nem látott, az egész világon végigsöprő ellenérzést és elutasítást váltott ki. Kisteleki István MLSZ elnököt, úgy látszik, nem zavarják holmi erkölcsi aggályok.

Másrészt semmi sem garantálja, hogy egy félig-meddig még háborús helyzetben lévő országban ez a mérkőzés biztonságban lejátszható. Van ugyan egy fegyverszünet, de tudjuk jól, mennyire ingatag. A béke pedig még nagyon távol van. Az MLSZ részéről hatalmas felelőtlenség kitenni a válogatottat, a stábot, az esetleges nézőket egy ilyen kockázatnak.

Egyértelmű tehát, hogy a mérkőzést nyomós morális és biztonsági indokok miatt sürgősen vissza kell mondani. Ha pedig nagyon akarja valaki, akkor menjen inkább a parlamenti válogatott. Egyrészről értük nem aggódna annyira a magyar társadalom, másrészről az Izraellel való barátkozás nekik nagyon megy. Simon Peresz kijelentése mellett egy szó nélkül elment a 386 képviselő, mit nekik 90 perc örömjáték a zsidó csapattal?

Ha valaki még nem kapott választ, hogy miért tart ott a magyar foci, ahol, most megkapta. Hát ezért...

barikád.hu
.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Annyit azrtleírnék, hogy a mérkőzés már a háború kitörése előtt le volt szervezve, de így sem tartható véleményem szerint, hogy Izrael ellen pályára lépjünk. Egész egyszerűen le kellene mondani!

Vagy elhozni hozzánk, az Üllői útra vagy Újpestre...Jó móka lenne a cionistáknak!