2008. június 12., csütörtök

Szomorú Besztercei tűz



Cristian Tarnovan fotói

Lángokba borult, majd összeomlott a besztercei evangélikus templom tetőszerkezete

Vizsgálják a tűz kirobbanásának az okát
KISS OLIVÉR

A Realitatea Tv weboldalán található felvétel a lángokban álló templomtoronyról az esti órákban készült
A Realitatea hírtelevízió szerint az est folyamán porrá égett, és összedőlt a besztercei evangélikus templom renoválás alatt levő tetőszerkezete.

Úgy tudjuk, nagy a valószínűsége annak, hogy összeomlik a torony is, ugyanis a szakemberek szerint jelenleg nagyon rossz állapotban van.

A helyszínre érkezett tűzoltók tétlenül szemlélték a lángokat. Elmondásuk szerint nem volt megfelelő felszerelésük a 75 méter magasan levő tetőszerkezeten kiütött tűz eloltására.

Biztonsági okokból a hatóságok lezárták a környező utcákat.

Szakemberek szerint a toronyban két harang található, az egyik az 1500-as, a másik pedig az 1700-as évekből származik. Szerintük a tűz okozta hőség miatt ezek valószínűleg elolvadtak. - A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a tűz a templom más részeire is kezd kiterjedni - nyilatkozta egyikük.

A történelmi műemléknek számító, XIV. században épült templom tornya a legmagasabb Erdélyben: mintegy 75 méter, és éppen restaurálták, amikor váratlanul kigyulladt.

Jelenleg még nem lehetett tudni, a tüzet
mi okozta, és vannak-e emberáldozatok. A torony bármelyik pillanatban összeomolhat. Az illetékesek vizsgálják a tűz kirobbanásának az okát.

szabadsag.ro

Realitatea Tv - Románia
A besztercei tűzvész





Nincsenek megjegyzések: