2009. március 19., csütörtök

Bombagyár: meghívó a lánchídi emléktábla felavatására

.
Kedves Olvasók!

Március 21-én, az 1919-es vörös kommün kilencvenedik évfordulóján két rendezvénnyel emlékezünk meg a rémuralom áldozatairól.

13 órától a Magyarok Házában a Bombagyár Filmklub exkluzív vetítésen mutatja be a Szovjet sztori című filmet, magyar felirattal. A belépődíj 800 forint. (Ha a DVD nem ér ide addig, akkor is megnézzük, de akkor sajnos lett nyelvű feliratra tesszük rá a magyart, mert a film csak ilyen formában lelhető fel a neten.)

16 órakor pedig a Clark Ádám téren szerény ünnepség keretében felavatjuk a Bombagyár olvasóinak és a Hollán család leszármazottainak adományaiból és a Varga és Fiai Kőfaragó Kft. segítségével felújított, 63 évvel ezelőtt Rákosi Mátyás által leveretett lánchídi emléktáblát, amely az ott kivégzett kislődi Hollán Sándornak és fiának, ifj. Hollán Sándornak, a Szent István-rend vitézeinek állít emléket.

Szeretettel meghívjuk minden kedves magyar honfitársunkat e két eseményre. Hozzatok magatokkal magyar zászlót, illetve egy-egy szál virágot, hogy mártírjainkról méltóképpen megemlékezhessünk.

Kérjük, hogy ezt a felhívást küldjétek tovább barátaitoknak, ismerőseiteknek.

Bombagyár Szerkesztőség
.

Nincsenek megjegyzések: