2009. március 17., kedd

Ilich Ramirez Carlos levelet irt Barack Obamának

.
Múlt heten Carlos parancsnok jelezte Marwi elvtársunknak, hogy szándékában áll levelet írni Barack Obamának, a frissen választott amerikai elnöknek, hogy gratuláljon annak, a Guantanamoi kínzási központ bezárása miatt. Ugyanakkor érdeklődni kívánt, egyik harcostársa sorsa felett, aki a CIA egyik titkos börtönéből tűnt el véglegesen.
Bruno Bréguet Suiza rendkívül furcsa körülmények között tűnt el 1995 november 12-én egy, Ancona (Olaszország) és Igoumenitsa (Görögország) között közlekedő, ferry fedélzetéről.
Carlos parancsnoknak nincsenek illúziói ennek a militáns forradalmár sorsa felől, aki ellen Izraelben, 1971-ben, 15 évre szóló bírósági ítélet született mert bizonyítás nyert, robbanóanyagokat szállított a palesztin harcosoknak.
„Nem hivatalosan azt a tájékoztatást kaptunk, hogy Bruno véletlenül (balesetből) halt meg egy kihallgatás során az USA egyik bázisán, dél-Magyarország területén”
Levelében, Ilich Ramirez Sanchez, arra kéri Obamát, hogy a palesztin ügy eme hősének holtestét adják vissza családjának, amely Ticinoban él, Svájc olasz kantonjában.

Ilich Ramírez escribe a Barack Obama para interesarse por un camarada desaparecido

La pasada semana, el comandante Carlos le adelantó a nuestro camarada Marwi que iba a escribir al recien elegido presidente de EEUU Barack Obama para felicitarle por su decisión de cerrar el centro de tortura de Guantánamo, y para interesarse por un camarada desaparecido, hace años, en una de las cárceles secretas de la CIA.
Bruno Bréguet Suiza, uno de sus compañeros de lucha, desapareció misteriosamente el 12 de noviembre de 1995 a bordo de un transbordador, haciendo la conexión entre el puerto italiano de Ancona y Igoumenitsa, Grecia.
El Comandante Carlos no se hace ilusiones sobre el destino de este revolucionario militante, condenado en 1971 a quince años de prisión en Israel por el transporte de explosivos para la causa palestina. "Se nos ha informado extraoficialmente que Bruno fue muerto accidentalmente durante un interrogatorio en una base de EE.UU. en el sur de Hungría". En su carta, Ilich Ramírez Sánchez pide a Obama que el cuerpo de este héroe de la causa palestina sea devuelto a su familia, que vive en el Ticino, el cantón italiano de Suiza.
Forrás - Fuente:

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kérdés. Átutazoban volt, vagy direkte itt volt fogoly....Ugye itt nincs ilyen.. nem is volt...

Kicsit hátborzongato, Külföldi katonák ölnek külföldit Magyarországon.Ráadásul vendégek ugye..Már csak a banánfa hiányzik.