2008. június 5., csütörtök

Palesztina?

Idegenszívűek többször is megpróbálták megrongálni a győri Országzászlót az avató előtt
(beszámoló Győrből)

Hiába lett Győr városának jobboldali vezetése, a felszín alatt még mindig nem múltak el az elmúlt 60 év beidegződései, valamint jól látszik a városban lévő idegenszívű lakosok jelenléte is.

Helyi lakosok, fiatalokkal a jelenlétükkel biztosítják a győri országzászló sértetlenségét, mert az előző napokban többen próbálták megrongálni.

A környező bokrokban galád módon megbújt, talán felbérelt emberek azt lesték, hogy a jelenlévő biztonsági őr mikor megy el WC-re vagy más okból, és le akarták önteni festékkel. Másodszorra festékszóró spray-jel akarták összefújni, ekkor már az őr megfenyegetésétől sem riadtak vissza.

Majd hajnal 3 körül arra járt 3 cigány fiatal, akik megpróbálták levizelni az emlékművet az alapkő felőli oldalánál.

Este 19.00 órától az emlékmű őrző -önkéntesekből álló- csapat 3 órás váltásokban őrizte az emlékmű sértetlenségét. Éjszaka fél 2 környékén egy kb. 20 fős csoport haladt el arra , melyből többen megjegyezték, micsoda szánalmas egy társulat az országzászló védők, hogy még ilyenkor is ott ácsorognak.Az ország helyzete szánalmas, hogy hajnal kettőkor az egyik a magyarságot érintő leggyászosabb történelmi eseménynek emléket állító emlékművet kell őrizni ahelyett, hogy mindenki otthon pihenne.

Miért kell őrizni?!

Milyen magyar lehet az , aki egy ilyen emlékművet akar megrongálni meggyőződésből vagy fizetségért ?
Ilyen a világon máshol nincs, hogy egy nemzeti emlékművet az ország saját lakosaitól kellene megvédeni.

Továbbá elgondolkodtató az is , hogy az emlékműre csak a mai nap, az avatás napján merik felszerelni a bronzból kiöntött Nagy-Magyarország emléktáblát.

Kérdésem mára: a beszámolóval ellentétben, úgy gondolom, ez az országnak, bár még neve Magyarország, nem lehet ugyanaz az ország mely mindannyiunk emlékezetében még él. Nem tévedtünk el, nem költöztünk-e át - észrevétlenül-, nem alakultunk-e át valami fortély, átok, folytán, nem - e régi- új neve ennek az országnak... véletlenül: Palesztina?

Rózsa-Flores Eduardo

Nincsenek megjegyzések: