2008. június 1., vasárnap

A tolerancia és a béke jegyében...

Cseh szerencsétlen ostobák vallásgyalázó plakátokat helyezték el Prága több pontján

Több prágai közterületen, köztük muszlimok lakta városrészen bukkantak fel a hétvégén Mohamed Prófétát (Béke legyen Vele) gyalázó karikatúrák. Egy olyan honlapot reklámoznak, amely szerkesztői aggódnak amiatt, hogy a szélsőségesek teret nyernek az iszlamisták köreiben.
Aggodalmukban siették megsérteni azon muszlimok milliói kiknek semmi közük nincsen az úgynevezett fundamentalista vagy szélsőséges az iszlámot tanítását tergiverzáló (félremagyarázó) nézetekhez nem is beszélve arról, hogy az oly aggodalmoskodó és toleráns plakátragasztók az ilyen akciókkal inkább tápláljak és erősítik azokat akik szívesebben látnának egy militánsabb Iszlámot. Gratulálunk, sok ész kell ennek a megértéséhez, de mit várhatunk az egyébként és általában -vannak kivételek persze, mint Franz Kafka, aki ugyebár azért...zsidó volt szegény- nem sok ésszel -de gonoszsággal annál inkább (Benes, Masaryk, stb.) - bíró csehektől.

A gyalázkodó karikatúrák vasárnapra virradóra jelentek meg néhány köztéren Prágában. Az egyik karikatúra, amely a Jylland Posten dán lapban közöltekhez hasonlóan a fején bombás-turbánnal ábrázolja a Prófétát-Béke Legyen Vele, Prága Cerny Most nevű elővárosában jelent meg, ahol a csehországi muzulmánoknak imahelyük van.

Egy másik karikatúra, amely a belvárosi Florenc autóbusz-pályaudvarnál bukkant fel, rendkívüli sértő módon ábrázolja Mohamed Prófétát -Béke Legyen Vele- közölte a közszolgálati televízió.

A plakátok egy most készülő internetes weboldalra hívják fel a figyelmet, amelynek szerkesztői saját nyilatkozataik szerint aggódnak amiatt, hogy a szélsőségesek teret nyernek az iszlamisták köreiben. "Tán provokatív, de a szólásszabadság még mindig fontosabb!" - olvasható az egyik plakáton. "Foglalj állást, mondd el a véleményedet!" - áll egy másikon.
Elmondom a véleményen egy sorban: a szabadság addig terjed míg nem sértesz meg másnak a szabadságát! Ha egyszer a Rubikon át van lépve, nem csodálkozhatunk a reakciókon. Hozzáteszem, magam részéről híszem és vallom, az ítélkezés nem a mi dolgunk, az majd az Utolsó Napon így is úgyis meg fog történni és akkor jaj az ilyen szerencsétlen teremtményeknek: jajveszékelve fognak rimánkodni a bocsánatért...

A Jylland Posten 2005 őszén jelentette meg először a Prófétát (Béke Legyen Vele) gyalázó karikatúrákat, amelyeket később más országok lapjai - köztük cseh újságok is - átvettek. A muszlimok világszerte hatalmas tiltakozó akciókat szerveztek, a zavargásokban mintegy 150 ember vesztette életét.

A mostani prágai plakátokhoz hasonlóak idén márciusban a dél-morvaországi Brnóban is megjelentek több tucatnyi helyen. A plakátok kiragasztóit a rendőrségnek nem sikerült kiderítenie, így az ügyet megoldatlanul elnapolták. A helyi muzulmánok tiltakoztak és elítélték a plakátok kiragasztását, de úgy döntöttek, hogy nem tesznek semmiféle jogi lépést az ügyben. "Nem csinálunk reklámot az ilyen embereknek" - hangzott állásfoglalásuk.
Teljesen egyetértek testvéreimmel, csak az a féreg, csak az a légy létezik amelynek létezésről tudomás vesszünk, vagy hírt adunk.

A cseh rendőrség bejelentette, hogy kivizsgálja a prágai plakátügyet.
Még jó hogy. Talán ezért is van fönntartva, nem? De köszönjük szépen, hogy vannak olyan szívesek és esetleg végzik a dolgukat.

Forrás: MTI -INDEX
Átírat: az enyém

Részlet egy korábbi írásomból:


A Mossad utasítására, indították el a karikatúra kampányt…?
Kinek az érdekében állt, hogy botrányt csiholjon az egyébként négy hónappal korábban (2005. szeptember 30.) a dán Jyllands-Postenban megjelent, Mohamed Prófétát –béke legyen vele-, gyalázó átkozott karikatúrák?

1. „Flemming Rose”, Ukrajnában született zsidó, a Jyllands-Posten kulturális szerkesztője. Ő a felelős a dán lapban megjelent karikatúrákért,
2. Viktor J. Ostrovski –volt Mossad ügynök- könyvéből (Way of deception, 1990 St. Martin Press) bőségesen kaphatunk információkat a dán és az izraeli titkosszolgálatok hagyományosan kiváló és gyümölcsöző kapcsolatairól. Miután Ostrovski „lelépett” a Mossadtól, Kanadában kapott menedéket. Ő az egyik legismertebb szaktekintély az Izraeli szakszolgálat legújabb kori történetével kapcsolatban. Rossz nyelvek szerint, egy időben volt kollegai vérdíjat tűzték ki a fejére…
3. „Flemming Rose” kitűnő, nyilvános, nyíltan felvállalt, napi munka kapcsolatot tart fönn ultracionista vezető személységekkel, a még nem néhai izraeli miniszterelnök Sharon személyes meghívására többször járt a közelmúltban a közel-keleti országban. A furcsa nevű „Flemming Rose” kiváló barátja –Rose szavai- az a Daniel Pipes aki először a szélsőségesen jobboldali-militarista FOX Tv News kommentátoraként szerzett hírnevet és akit nemrég Bush nevezett ki az un. Béke Intézet vezető tanácsának tagjává. Daniel Pipes közismert ultracionista, az Izrael Állam totális győzelméről papoló, iszlamofóbiaról elhíresült publicista.
4. Pipes szerint el kell lehetetleníteni az arab országokat, térdre kell kényszeríteni az Iszlámot (sic!) akár fegyverrel is, hogy Izrael léte többé ne foroghasson veszélyben… De, tett már olyan kijelenéseket is, miszerint az arabok „nem emberi lények” és, hogy az Iszlám szentkönyve, a Korán „az ördög sugallta mű, amely tűzre való…hogy megvédjük civilizációnkat, el kell pusztítani az írmagját az iszlámnak…ez szent kötelességünk”

Egy korábbi tiltakozás két magyarországi lap vallásgyalázó és intoleráns lépése miatt:

Közlemény


Az emberi méltóság védelmében

Alulírott magyar hazafiak mélységesen megvetjük és elítéljük a Magyar Hírlap és a Népszabadság című napilapok szerkesztőit, amiért közzétették a dán Jyllands-Posten című lapban megjelent, Mohamed prófétát gyalázó karikatúrákat. Ez a gesztus elemi erővel bizonyítja be, hogy a politikai korrektség, a tolerancia és a szabadság jelszavait lengető liberalizmus valójában a legszélsőségesebb, egyirányú, farizeus intolerancia, kirekesztés, gyűlöletkeltés. Az iszlámnak a maga kulturális életterében alapvető joga úgy berendezni önnön társadalmát, ahogy jónak látja. Senkinek sincs joga lealacsonyító karikatúrákat közzétenni egy vallásalapítóról. Az ilyesfajta gyalázkodás nem szabadság, hanem bunkóság. A primitív, gyűlöletkeltő karikatúrák közzététele nem a sajtószabadság körébe tartozó jog, hanem felelőtlen uszítás, amely a köznyugalmat és a világ amúgyis ingatag békéjét súlyosan veszélyezteti. Mi, magyar hazafiak megértjük a muzulmánok felháborodását és haragját, hiszen tizenhatodik éve tapasztaljuk saját hazánkban ugyanezt a mocskolódó, uszító, kirekesztő kampányt. Szinte nincs olyan nemzeti szimbólumunk, nincs olyan nagyszerű eszményünk, amely ne vált volna a mások hitét, meggyőződését és érzéseit a legteljesebb módon semmibe vevő liberalizmus áldozatává. Éppen ezért kijelentjük, hogy az SZDSZ-közeli Magyar Hírlap és a fejlécén a Szabad Nép évfolyamszámát hordó, több mint negyedrészben szocialista tulajdonú Népszabadság a Jyllands-Postenhez és az uszító karikatúrákat közlő összes laphoz hasonlóan szélsőséges, kirekesztő, intoleráns, rasszista, embertelen és primitív sajtótermék. Felkérjük a Szabad Demokraták Szövetségét, hogy a Szakállas Bácsi-díjat a rasszista kategóriában ítélje oda az említett magyarországi lapok szerkesztőségének! A muzulmánok figyelmét pedig felhívjuk arra, hogy e néhány szélsőséges uszító nem azonos a magyarság egészével.

In maintenance of the human dignity

The undersigned hungarian patriots regard with deep loathing and contempt the editors of the dailies Népszabadság and Magyar Hírlap for reprinting the blasphemous caricatures of the prophet Muhammad, originally published by the danish Jyllands-Posten. Their gesture proves dramatically that those liberals who wave slogans of political correctness, tolerance and freedom on their banners are, in fact, bigoted, intolerant and extremist hatemongers. The islamic people, in their own cultural territory, have a basic right to run their societies as they see fit, and no one has the right to publish demeaning caricatures of the founder of their religion. Such abuse is boorishness, not freedom. The right to publish primitive caricatures to stir up hatred is not press freedom but irresponsible incitement that seriously endangers the already fragile public and world peace. We, hungarian patriots, understand the anger and the outrage of the muslim people because we have been experiencing for sixteen year the same bigoted campaign of mud slinging and hate mongering in our own country. We have practically no national symbol or great ideal left which has not become a victim to the liberals' complete and contemptuous disregard of the convictions and sensitivities of others. We therefore feel that the free democrat Magyar Hírlap and the communist Népszabadság, just like the Jyllands-Posten and all the other newspapers that published the troublemaking caricatures are bigoted, extremist, intolerant, primitive, inhumane and racist publications. The muslim people should understand that these extremist hate mongers do not represent the entire hungarian nation.


Ágoston Balázs újságíró, Budapest
Samu Tamás Gergő politológushallgató, Szarvas
Nagy István nyugdíjas, Pécska
Atzél Ferenc szerkesztő, Leányfalu
Takács Mária gyógyszerész, Miskolc
Takács Veronika egyetemi hallgató, Budapest
Majoros István, demográfus Szeged
Dr. Jalsovszky György ny. tudományos főmunkatárs
Halász Ferenc nyugdíjas villamosmérnök, Kadarkút
Karasszon Attila rendszergazda Sydney
Muraru Mónika politológushallgató, Gyergyószárhegy
Dr. Váczi Judit ügyvéd
Fövenyessy Kálmánné nyugdíjas
Horváth Hugó nyugdíjas
Dr. Gulyás László történész, Szeged
Boros Botond, biokémikus Gödöllő
Soós Sándor, egyetemi hallgató, az Erdélyi Magyar Ifjak elnöke, Kolozsvár
Strahl Zoltán jogász Budapest
Ilenczfalvi-Szász Veronika politológushallgató, Budapest
Macsek Zoltán, informatikus Bugyi
Rozsnyai Tamás politológus, grafikus, Margitta-Budapest
Gyöngyösi Márton közgazdász Budapest
Lévai Flórián tanuló, Székesfehérvár
Szentannainé Dr. Peitl Emőke orvos, Pécs
Polyák Endre, ny. okl. közgazdász Szabadka
Vágó Bálint, műszaki adminisztrátor Budapest
Polgár László, építésvezető Páty
Antoni Lőrinc villamosmérnök, IC-tervező, Budapest
Obendorfer Árpád, ny. újságíró, Budapest
Kovács Miklós, ügyvezető, Budapest
Birkás Anikó, Svájc-Budapest
Székely Csaba műszaki vezető, Páty
Rózsa-Flores Eduardo főmunkatárs, Szurdokpüspöki
Kormos Pál nyugdíjas, Eger
Cs. Kovács Gabriella építészmérnök, Leányfalu
Prohászka József ny. tervező mérnök, Budapest
Grosics Judit titkárnő, Budapest
Diglics Gyula sportközgazdász, Budapest
Bartók Gézáné nyugdíjas, Budapest
Tavasi Zoltánné nyugdíjas, Érd
Vikidál Gyula színművész, Remeteszőlős
Tamás Mihály okl. gépészmérnök
Takács András a Szabad Magyarországért Mogzalom elnöke, Budapest
Maróth András ny. üzemmérnök, Budapest
Kárpátfalvi Anikó titkárnő, Budapest
Kabafi Adrienne belsőépítész, Budapest
Szente Pál, újságíró Budaörs
Dr. Szitányi György, ny. újságíró Gödöllő
Várhalmi László nyugdíjas, Budapest
Apró Antal Zoltán egyetemi oktató, terület-, foglalkoztatáspolitikai és esélyegyenlőségi szakértő, Pécs
Skodacsek András villamosmérnök, újságíró, Budapest
Bóka Tibor lelkipásztor, Keszthely
Dr. Schmidt Pál orvos, Pécs
Dr. Körösztös Valéria orvos, Pécs
Dr. Kovács Gábor, Szeged
Dr. Szántóné Rakáts Edit ny. közgazdász-mérnök, Keszthely
Dr. Szántó András orvos, kandidátus, ny.egyetemi előadó, Keszthely
Szatmári Gábor nyugdíjas, Kaposvár
Józsa Györgyi nyugdíjas, Budapest
Sződényiné Dion Zsuzsa könyvelő,Budapest
Zámbori Gusztáv kertészmérnök, Budapest
Pajor-Gyulai Károly okl. mérnök-közgazdász, ny. kormányfőtanácsos, Budapest
Balog Barna újságíró, Budapest
M. Szabó Imre újságíró, Budapest
Hegedűs Endre gyógyszerész, Kisújszállás
Szenes Éva vállalkozó, Fadd
Solymár Ákos válallkozó, Fadd
Civilek A Választásért, Budapest
Ebergényi Katalin mérnök, Székesfehérvár
Kállai Eszter ny. magyar-történelemszakos tanárnő, Budapest
Horváth Ákos okl építészmérnök, Budapest
Závody Albin nyugdíjas kutatómérnök, Anglia
Harangi Fülöp főiskolai hallgató, Budapest
Kisgazda Polgári Kör, Budapest
Kocsisné Nagy Margit tanár, Pécs
Kangyal Tibor építész, Piliscsaba
Erdei Katalin, a Masszi Lap- és Könyvkiadó ügyvezetője, Budapest
Pfaff László termelési asszisztens, Rétság
Csehiné Hozdik Judit tanár, Budapest
Pataki Tamás hagyományőrző, Vigántpetend
Sárközy Csaba tanár, Szombathely
Matuska Márton, író, újságíró, Újvidék

Nincsenek megjegyzések: