2008. augusztus 16., szombat

Addig jár a korsó a kutra...

.
Mikhail Saakashvili reakciója OV beszéde hallatán



Orbán: Határozott, de békés lépéseket kell tenni az oroszokkal szemben

Ennél siralmasabb, nevetséges - pökhendiségében, és ostoba - korlatoltsága miatt, szöveget rég olvastam...
Hajra viktórkám!
Szerencsére nem te vagy Magyarország miniszterelnöke, bár túl nagy károkat, kollégád eddigi ténykedése miatt már nem tudsz nagyon tenni rajtunk, az országnak lassan vége, de te most saját pártodat is temeted. Nem maradt könnyem sírni utánatok.

Az épületes szöveg:

A Fidesz elnöke határozott és egységes közép-európai és uniós álláspontot sürgetett az orosz-grúz konfliktus ügyében; Oroszországgal szemben, ha szükséges, civilizált, békés, a nemzetközi diplomáciában elfogadott válaszlépéseket lehet tenni - fogalmazott Orbán Viktor szombaton, a Soli Deo Gloria (SDG) református értelmiségi szervezet konferenciáján Balatonszárszón.

Orbán, aki Kazimierz Marcinkiewicz lengyel exminiszterelnök társaságában egy kerekasztal-beszélgetés vendége volt, a válaszlépések között említette, hogy a lengyelek rakétavédelmi rendszerről írtak alá megállapodást az Egyesült Államokkal, valamint azt is, hogy a NATO külügyminisztereinek keddi tanácskozásán fel lehetne gyorsítani Grúzia és Ukrajna felvételét a NATO-ba, illetve ha szükséges, fel lehetne függeszteni az Európai Unió és Oroszország közötti stratégiai együttműködési megállapodást.

Orbán elmondta, nyilván az oroszoknak is lesznek válaszlépései, tehát érdemes átgondolni, mit teszünk, de figyelembe véve minden orosz válaszlépést, az olaj-, a benzin- és a gázár kérdését is beleértve, „nekünk itt és most világos erkölcsi alapállást érdemes elfoglalni”. A Fidesz elnöke ezért külpolitikai egységet sürgetett Közép-Európában és az Európai Unióban, szerinte a közép-európai népeknek - benne a magyaroknak 1956 miatt különösen - kötelessége egyértelműen és világosan beszélni, amikor egy független államot ér katonai agresszió.

(MTI)
Valami bűzlik Magyarországon

a már ismerős állapot
.

Nincsenek megjegyzések: