2008. augusztus 12., kedd

Az oroszok befejezték a háborút

.
Javaslom alábbi beírásomban -a játék kedvéért- gondolatban, felcserélni az oroszt - magyarra, a grúzt - románra, Dél-Oszétiát - Erdélyre...így már talán világos lesz, hogy a "nemzeti" oldalon, itt, miért ennyire árnyaltak a vélemények... Rosszul látom?

A háborúnak mostanra vége...

Dmitrij Medvegyev orosz államfő bejelentette: Oroszország befejezte grúziai békefenntartó hadműveletét, s egyben ideiglenes fegyverszünetet hirdet, mert elérte minden célját. A grúz hadsereg jelentős része megsemmisült.
Oroszország befejezte grúziai békefenntartó hadműveletét, s egyben ideiglenes fegyverszünetet hirdet, mert elérte minden célját, és megvalósította a békefenntartó misszió mandátumát: helyreállította a status quót, megvédte a rendet és a Dél-Oszétiában élő orosz állampolgárokat, mondta kedden Moszkvában Dmitrij Medvegyev orosz államfő a Nicolas Sarkozy francia elnökkel tartott megbeszélés után.
Az orosz államfő kijelentette: a dél-oszétiai békéhez az út akkor nyílik meg, ha Grúzia elfogadja és teljesíti a javasolt rendezési elveket, vagyis most Tbiliszin van a sor.

Miért is folyt a háború?

A mostani konfliktus múlt szerdán kezdődött, amikor tűzpárbaj zajlott le Grúzia és Dél-Oszétia határvidékén. A dél-oszétiai kormány azzal vádolta a grúz vezetőket, hogy rendszeresen lövetik a tartomány településeit. A tbiliszi vezetők visszautasították ezt, s éppen az ellenkezőjét állították: szerintük Dél-Oszétiából lőttek grúziai falvakat. A nemzetközileg el nem ismert dél-oszét elnök, Eduard Kokojti és "kormánya" azt akarja, hogy a tartomány összeolvadjon az Oroszországi Föderációhoz tartozó Észak-Oszétiával. A grúz kormány csütörtök éjjel úgy döntött, hogy "helyreállítja az alkotmányos rendet" Dél-Oszétiában. A grúz erők egész éjszaka a "szeparatistákat" támadták hagyományos tűzerséggel és rakétákkal, szétlőtték a jobbára civil objektumokat és péntek reggel betörtek a déloszét fővárosba, Chinvaliba. Délutánra a grúz kormány már azt jelentette be, hogy alakulatai ellenőrzésük alá vonták Chinvalit. Oroszország szóban és fegyverrel is kiállt a déloszét vezetés mellett, és agressziónak minősítette a történteket. Medvegyev elnök figyelmeztetett: Oroszország nem hagyja büntetlenül állampolgárai halálát Dél-Oszétiában. Leszögezte, hogy Oroszország továbbra is a biztonság szavatolója marad a Kaukázusban. Mint mondta, Oroszország törvényesen tartózkodik Grúzia területén, a nemzetközi egyezményeknek megfelelően békefenntartó missziót ellátva.

saakashvili xitleria



ეს არი პატარა მაგრამ ბევრის მთქმელი ვიდეო

შედარებაა სააკაშვილის და ჰიტლერის

აბა იპოვეთ 5 განსხვავება


Szuper videó...
Saakashvili olimpiai futása


War in Georgia: Saakashvili is scared by noise
that seemed to be a russian airplane and run away in panic :-)


Ajánlott olvasmány:
http://www.jamestown.org/news_details.php?news_id=340#

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem kell marasztalni Őket!
Egy "cionista"