2008. augusztus 15., péntek

BOTRÁNY! Média háború Oroszország ellen - Média etika hova lettél?

.
Media war against Russia - Reuters manipulate war scene!

Már megint a tiszteletre méltó Reuters a ludas. Mint 91-93-ban a horvátok és a bosnyákok elleni szerb agresszió idején. Nagyhatalmi koncepció és megrendelés van, ők pedig szállítják a képeket. Fene erős egy gyomra van ezeknek a "kollégáknak"!
Reuters is playing dirty games again. Just like during the serbian agression against Croatia and Bosnia in 1991-93

Ezen a képen láthatunk egy nyilvánvaló halott személyt -a fekvő alak kockás ingben. A másik testet egészségügyi személyzet vonszolja, mintha halott volna ez is, de világosan észrevehető, hogy valakinek a keze kapaszkodik a nővér karjába. Végül, minden teljesen hibátlan és szép volna, ha nem állna ott az a feketébe öltözött fickó aki mintha megrökönyödve, nézi a jelenetet.
For instance on this picture you can see one obviously dead body of a person in a checkered shirt. The other body is carried by medics, carried as if it was a dead body, but you can notice that the hand of a person is holding a woman medic's sleeve. Well so far everything looks pretty real, except maybe for one guy in black who doesn't look anyhow concerned.

Most, ezen a képen, síró férfit láthatunk, egy testtel a karjai között. De, nézzék meg jó közelről: ugyanaz a kockás ing, ugyanaz a nadrág és cipő, ugyanaz a személy. Csak nem odébb cipeltek a "holttestet", hogy jobban komponálható legyen a kép? Így a holttest -amennyiben az- csak még egy eleme a Reuters-shownak. És, ha még egyszer, és jó közelről -kinagyítva- megnézi a képet a kedves blog látogató, láthatja egyértelműen, hogy a síró alak nem más mint korábbi ismerősünk az első képről...
Now on this picture we see a crying man and a body in his hands. But look closely! This is the same checkered shirt, same trousers and shoes, the same person. So does it mean that the crying man took the body brought it some place else? Hardly so, this is just one of the participants of the show. And again if you look close enough you can notice that the guy crying is the person in black from the previous picture.

És itt van a média-sztár, régi barátunk megint, egyedül, más öltözetben, nyílván a gyors átöltözés a titok..
Now here he is again, alone still with some clothes on, or may be he got changed.

És ezek a szarháziak -elnézést az olvasóimtól- újságírónak merészelik magukat nevezni?

A bejegyzés elején szerepel egy link (http://www.bosnia.org.uk/bosrep/report_format.cfm?articleid=966&reportid=157) egy angol nyelvű anyaghoz amely leleplezi a Reuters egyik "történelmi" baklövését a 91-es Vukovári csata idejéből.
Az alábbi videóban szerb "újságírók" elismerik, hogyan tették lóvá a nagy múltú, már nem annyira "tiszteletre méltó" hírügynökséget (a videó szerb és horvát nyelvű!).

.

Nincsenek megjegyzések: