2008. augusztus 16., szombat

Bush: Dél-Oszétia és Abházia Grúzia része

.
George Bush amerikai elnök kijelentette, Dél-Oszétia és Abházia Grúzia része, ugyanakkor fontosnak tartja az aláírt tűzszünetet is. Condoleezza Rice külügyminiszter aggódik az orosz lépések miatt.

Dél-Oszétia és Abházia Grúzia része, itt nincs helye vitának, szögezte le George Bush amerikai elnök szombaton a Texas államban lévő crawfordi birtokán, miután a nemzetbiztonsági tanácsadóival tárgyalt.
Bush egyben üdvözölte, hogy Oroszország és Grúzia tűzszüneti egyezményt kötött egymással, ami egyfajta reményforrást jelent. Ugyanakkor megjegyezte, most az a fontos, hogy Oroszország tartsa tiszteletben a fegyvernyugvási megállapodást, és vonja ki csapatait a térségből.
A crawfordi tanácskozáson részt vett Condoleezza Rice külügyminiszter is, aki egy nappal korábban még Tbilisziben tartózkodott. Rice az elnök birtokán ugyancsak az újságíróknak nyilatkozva azt fejtegette, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió aggodalmai fokozódtak az orosz lépésekkel kapcsolatban. A washingtoni külügyi tárca vezetője is úgy vélte, hogy a grúziai konfliktust kizárólag a kaukázusi ország területi egysége alapján lehet rendezni, és az orosz csapatoknak gyorsan meg kell kezdeniük a kivonulást.

Az idióta a kép közepén az Amerikai Egyesült Államok elnöke

MTI
.

Nincsenek megjegyzések: