2008. augusztus 15., péntek

A Jász Nemzet az Oszétok mellet

.
Pénteken, az Orosz Nagykövetség előtt, délután 18 órakor hangot fogunk adni különvéleményünknek. Akciónk a Fidelitas tüntetésével azonos időszakban valósul meg, tiltakozva a grúz agresszorok ellen, köszönetünket kifejezve Moszkvának.

A jász önazonosságtudat újrateremtésért síkra szálló, jászberényi székhelyű törekvésünk, aggódva figyeli a világ közvéleményének grúzbarát megnyilvánulásait. Mi magyarországi jászok, az oszét nemzet európai ága, határozattan kifejezzük igényünket az egységes Oszétia iránt, amelynek megvalósulása kizárólag orosz fennhatóság alatt realizálható. Az oszétok nemzeti szuverenitását tiszteletben kell tartani, ahogy támogatták az amerikaiak a koszovói albánok egyébként jóval kevésbé jogos szándékait is.

Köszönetünket fejezzük ki Moszkvának, amiért megakadályozta a grúz agressziót, lehetetlenné téve egy újabb, nagyobb szabású népirtást. Elítéljük az SZDSZ Új Generáció és a Fidelitas éretlen akcióit. Parlamenti, sőt lehetséges kormánypárti politikusoktól felelősségteljesebb politizálását vár el a jász nemzet. Magyarország elemi érdeke, hogy a keleti országokkal jó kapcsolatokat ápoljon. Tisztában vagyunk vele, hogy az orosz-grúz háború elsősorban a nagyhatalmi erőjátékok témakörébe sorolható. De, a tényszerű helyzet az, hogy Oroszország megvédte az oszétokat a pusztulástól, amit amerikaiak által pénzelt Grúzia szánt népünknek.

Önálló magyar külpolitika hiányában, szükségesnek érezzük a magyarországi jászok szabadságvágyának megfogalmazását és markáns képviseletét. Ezért az évek óta szerveződő társaságunk, hamarosan mozgalmi keretek között színre fog lépni, hogy az oszétokhoz hasonlóan a jászság is elnyerje a lehetőséget arra, hogy otthon érezze magát, saját hazájában.




.

Nincsenek megjegyzések: