2008. szeptember 3., szerda

Kutyaólban tartottak fogva tálibokat


Felháborította az ausztráliai iszlám közösséget annak híre, hogy az Afganisztánban állomásozó ausztrál erők kutyaólban tartottak fogva tálib foglyokat. Joel Fitzgibbon védelmi miniszter elismerte kedden, hogy négy őrizetbe vett lázadót április végén 24 órán keresztül egy olyan helységben tartottak fogva, ahova egyébként olykor kutyákat is bezárnak. A miniszter azonban elutasította az ausztrál katonákat ért bírálatokat és hangsúlyozta: a foglyokat a rendelkezésre álló legbiztonságosabb helyen zárták el, mielőtt átszállították őket az Uruzgán tartománybeli tarinkóti fogva tartási központba.
Fitzgibbon szerint félrevezető azt állítani, hogy kutyaólban tartották fogva a foglyokat, mert információi szerint egy olyan helységről van szó, amelyet többféle célra is használnak, köztük valóban olykor kutyákat is elhelyeznek benne. A miniszter hangsúlyozta, hogy a kutyák nagyon fontos részét képezik az ausztrál katonák afganisztáni műveleteinek.

A muszlimok szemében viszont a kutya tisztátalan állat. A legnagyobb ausztráliai iszlám szervezet hevesen tiltakozott és megvetően nyilatkozott az esetről, amelyre egy afgán katona panasza nyomán derült fény. Afganisztán canberrai nagykövete nem bírálta az ausztrál katonákat, ám abból a szempontból aggasztónak nevezte az ügyet, hogy a tálibok propaganda célokra használhatják fel az esetet.

Abu Ghraib...emlékszik még valaki erre?
MTI

Továbbra is Boldog Ramadánt!
Ramadan Mubarak!

1 megjegyzés:

yence írta...

Al mawt li Zionist's!