2008. augusztus 20., szerda

Éljen Augusztus 20! - Alkotmányuk ünnepén...

.
Gyurcsány munkásokkal nézi a tűzijátékot
A párttal a néppel egy az utunk...a jelszavunk munka és béke...


Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ötlete alapján hétköznapi munkásokat, tanárokat, egészségügyi dolgozókat keresett meg a miniszterelnöki kabinet, hogy részt vegyenek a kormányfő által a Parlamentben a számukra adott szerda esti fogadáson. Az eseményre a kiválasztott emberek családtagjai is hivatalosak. A miniszterelnök velük nézi meg a tűzijátékot.

Daróczi Dávid kormányszóvivő a Független Hírügynökségnek elmondta: a miniszterelnöki kabinet azt a feladatot kapta Gyurcsány Ferenctől, hogy gyűjtsék össze az ország minden területérőt a vendégeket. Ápolókról, tanárokról, munkásokról van szó, akik egyszerűen a dolgukat teszik a maguk helyén, építik az országot - mondta a szóvivő.. A 250 vendégnek a miniszterelnök este a Parlamentben ad fogadást. Velük vágja fel az ország tortáját és azután együtt nézik meg a tűzijátékot a Parlamentnél.


(FH)
Lánchíd Rádió

És még egy förmedvény, amellyel kellemes ünnepet kívánok, a Magyar Népköztársaság minden polgárának:

Programajánló - Vízi és légi parádé a Duna felett

JETfly Online

A Parlament előtti Duna-szakasz idén is kiemelt helyszíne lesz az állami ünnep rendezvényeinek. A hagyományokhoz híven vízi és légi parádé fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. /.../

A repülések után a hajók veszik át a főszerepet, és megmutatják, milyen vízi járműveket használnak nap mint nap a Dunán.

Ez a közel kétórás program, reméljük, mindenkinek nagyszerű szórakozást nyújt Alkotmányunk ünnepén. A részt vevő sportolók mindegyike önkéntesen és tiszteletdíj nélkül vállalta a szereplést. A rendezvényt hazánk egyik legjelentősebb mobilszolgáltatója támogatja. A szponzori hozzájárulást a magyar sportrepülők egy gyermekművese-alapítványnak ajánlják fel, segítve azon gyermekek életét, akik akár betegségből, akár az energiaitalok vesekárosító hatásától betegedtek meg.


Nos?
Csak tűrünk, csak tűrünk és csendben tovább!
Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarok!
Hihetetlen arcátlanság:
Alkotmányuk Ünnepe
Kenyér ünnepe
most meg
Születésnapi buli...
Már sosem lesz vége ennek a cirkusznak?

Felvágták Magyarország születésnapi tortáját


Szerdán kora délután idén is felvágták az augusztus 20-a alkalmából készített Magyarország születésnapi tortáját a Parlament előtt, a Kossuth téren. Ezúttal Szatmári szilvapálinkával sütött tortát álomodott meg Mácsai Dániel mestercukrász. Az édességet Zila László cukrászdája készítette el, a körülbelül 4 ezer tortaszelet ezután rövid idő alatt elfogyott a felállított sátor előtt. Hat különböző torta versenyéből került ki a szatmári szilvás - mondta Pataki János, a Cukrász Ipartestület elnöke. A hungarikummal - szatmári szilvapálinkával - készült tortában a piskótába aszalt szilvát sütöttek, csokoládé- és marcipánkrémmel töltötték meg, végül a szilvapálinkával meglocsolták. Utóbbiból persze olyan keveset tettek bele, hogy gyerekek is fogyaszthattak a tortából.

A normál cukrászdai szabványban körülbelül 4 ezer szeletből álló torta felülete több, mint másfél négyzetméter. Elkészítéséhez felhasználtak többek között 100 kiló vajat és ugyanennyi porcukrot, 3 ezer darab tojást, körülbelül 160 kiló szilvát és marcipánt, valamint 10 liter szatmári szilva pálinkát. Az ország születésnapi tortája - az összes költséget is beleszámítva - körülbelül egymillió forintból készült el - mondta Pataki János. (FH)
.

Nincsenek megjegyzések: