2008. augusztus 21., csütörtök

OV nem nyúgzik

.
Orbán Viktor ma is megpiszkálta az orosz medvét...


Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Grúzia, Ukrajna, Lengyelország, valamint a három balti állam vezetőinek írt levelében elítéli az orosz katonai agressziót, amivel lerohanták Grúziát - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Németh Zsolt az ellenzéki párt külügyi kabinetvezetője.

Németh Zsolt elmondta: a Fidesz elnöke levelében - amelyet délután küldenek el - összefoglalta a Fidesz álláspontját Oroszország grúziai beavatkozásával kapcsolatban, melyet katonai agressziónak tart, hiszen Oroszország Dél-Oszétia mellett grúz területek ellen is támadást intézett, ezzel megsértve az ország szuverenitását és területi integritását. Emellett a Fidesz túlzott erő alkalmazásával is vádolja Oroszországot.

A levélben OV szolidaritásáról biztosítja a grúz népet, valamint gratulál Ukrajna, Lengyelország, Észtország, Lettország és Litvánia vezetőinek, amiért a katonai konfliktus idején Tbiliszibe látogattak, és folyamatosan támogatták Grúziát.

A Fidesz külügyi kabinetvezetője azt mondta, hogy Orbán levelében arra is utal, hogy Grúziát és Ukrajnát minél előbb fel kellene venni a NATO tagjai közé.

Annyi, de annyi népies hasonlat jut most az eszembe, bolháról, ugribugriról, jelentéktelen de fontoskodóról...
Ciki.


Emlékeztetőül: a Fidesz titkos fegyvere

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem viszont az oroszokkal kapcsolatban a bolhának (OV) igaza van!!
A baj inkább az, hogy elfelejti megemlíteni: Grúzia is agresszor, még ha Oszétiában provokálták is (grúz polgárok elleni támadások).
A jászainkkal testvér Dél- és Észak-Oszétiának joga van a függetlenséghez és az egyesüléshez!
A szabadságra vágyó kis rab népeknek -- pl. Ujguria (Kelet-Turkesztán), Tibet, Csecsenföld, Kurdisztán, Palesztina,... -- joga van a szabad államisághoz!
Sürgősen ki kell dolgozni egy független szakértőkből álló testület segítségével egy tervet, annak módját kidolgozandó, hogyan nyerhetik el önrendelkezésüket ezek az önkormányzati kiskorúságban tartott társadalmak, nemzeti szintű közösségek!
Különösen is fájó, hogy ezeket a népeket az ellenük nemzetközi segédlettel elkövetett-hagyott nagyon súlyos, elemi erejű sérelmek valósággal beletaszítják a terrorista és más fals eszmék hirdetőinek karjaiba!