2008. augusztus 21., csütörtök

Utáljak a magyarokat a kis tótok

.
Közel ezer tizenéves diákot kérdeztek Szlovákiában a kisebbségekkel kapcsolatos érzelmeikről. A magyarokat utálják a legjobban.

A szlovák 15 évesek 37,7 százaléka a magyarokat tartja a legellenszenvesebbnek az összes kisebbség közül. A pozsonyi Nyitott Társadalom Alapítvány szociológusai 955 kilencedik osztályos szlovák tanulóval végeztek felmérést, amelynek többek között a fenti adat lett az eredménye.

kis tót nácik


A fiatal szlovákok 63,3 százaléka elvárja, hogy a magyarok legfeljebb otthon beszéljenek magyarul, nyilvánosan kizárólag szlovák szóra nyissák a szájukat. 57,7 százalék szerint "Szlovákia a szlovákok országa, és ennek így is kell maradnia".

A kutatást végzők szerint feltűnően sokan visszhangozták a kormánypárti politikusok magyar-ellenes kijelentéseit. A "magyar és a magyarok" szavakról sokuknak elsőre a magyar beszéde

Ján Slota

miatt Nyitrán megtámadott Malina Hedvig, vagy a "Madari za Dunaj!" (Magyarok takarodjatok a Duna túloldalára!) jutott eszébe. Sokaknak ugrott be Ján Slotának az a kijelentése, hogy "a magyarok pónilovak hátán jöttek" a térségbe, és "megszállják Szlovákiát".

A magyarok után a cigányokat utálják a legjobban a szlovák tinik, harmadik ellenségképük pedig a muzulmánok. A felmérés alapján íródott tanulmány egyik szerzőjét, Elena Gallová Kriglerovát igen csak meglepte "ez a hihetetlenül nyíltan felvállalt, érzelmi indíttatású rasszizmus".
(MTI)

A véleményem:

Csatlakozom az előttem szólókhoz!
.

Nincsenek megjegyzések: